Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,1008
EURO
43,4851
IMKB
9.317,000
ALTIN
4.076,870
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AKP'den Kılıçdaroğlu'na Mektup Yanıtı
AKP den Kılıçdaroğlu na Mektup Yanıtı
 
AKP'li Ünal'dan Kılıçdaroğlu'na Trump mektubu yanıtı: Cumhurbaşkanımız meseleyi kişiselleştirse daha mı doğru olurdu!
 
23.10.2019 - 13:45

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, ABD Başkanı Donald Trump tarafından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderilen ve "skandal" olarak tarif edilen mektupla ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Cumhurbaşkanımız alıp meseleyi kişiselleştirse, 'Bana böyle bir mektup geldi' deseydi daha mı doğru olurdu?" dedi.

Mektuba dair Ünal, "Trump’ın mektubu üzerinden birileri, 'Cumhurbaşkanımıza hakaret edilmesine asla gönlümüz razı olmaz' deyip, dün Kılıçdaroğlu’nun o çirkin mektubu alıp Meclis kürsüsünden okuması gibi o mektup üzerinden bir maalesef siyaset yürütüyorlar. Burada Sayın Cumhurbaşkanımız sahada en güzel şekilde cevabı vermek yerine orada kalkıp da, 'Bana böyle bir mektup geldi. Ben bu mektubu kabul etmiyorum' deyip, diplomasi örneği değil de bir duygusallık örneği mi sağlasaydı? Cumhurbaşkanımız meseleyi kişiselleştirip, ülkesinin çıkarlarını, Türkiye’nin çıkarlarını ve Türkiye’nin masada yürüttüğü oyunu bozmak için sızdırılan mektubu Cumhurbaşkanımız alıp meseleyi kişiselleştirse, 'Bana böyle bir mektup geldi' deseydi daha mı doğru olurdu? Asla. Ona verilecek en güzel cevabı sahada Mehmetçik, Türk ordusu verdi" açıklamasında bulundu.

Ünal, Anadolu Yayıncılar Derneği’nde (AYD) medya temsilcileriyle bir araya geldi. Soçi Zirvesi’nin ardından sonlandırılan Barış Pınarı Harekatı hakkında değerlendirmelerde bulunan Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan sözleri hakkında, "Şu anda biz ne yapıyoruz, sen ne yapıyorsun? Türkiye 40 yıldan beri mücadele ettiği terör örgütüyle mücadelesinde nihai bir zafere ulaşmak üzere. Terörle mücadelede en temel sorunumuz Irak ve Suriye’deki yaklaşık bin 300 kilometre uzunluğundaki sınırın denetimiydi. Siz 910 kilometre uzunluğundaki Suriye sınırında güvenli bölgenizi oluşturmuşsunuz, 30 kilometre derinlikte terör örgütünü güneye, daha içe atmışsınız. Siz illerinizde, kırsaldan terörü temizlediğiniz gibi kendi sınırlarınızdan da terör unsurlarını temizlemişsiniz. Bu konuda haklılığınızı dirayetli ve güçlü bir şekilde dünyaya kabul ettirmişsiniz. Hem Amerika’yla, hem Rusya’yla aynı anda diplomasi yürütmüş, her ikisinden de istediğiniz sonuçları almışsınız" dedi.

"Sınırı kalmadı"
Soçi Mutabakatı ile Türkiye’nin istediğini aldığını ve sınırlarını terör unsurlarından temizlediğini vurgulayan Ünal, "Özellikle Tel Rıfat ve Münbiç'in YPG-PYD unsurlarından temizlenmesi çok önemlidir. Burada Kamışlı konusunu birileri gündeme getiriyor. Daha önceden Kamışlı’da Rusların ve rejimin varlığı vardı. Sadece Kamışlı’ya özel bir orada ifade söz konusu. Onun dışında Irak sınırına kadar yine anlaşmaya dahil. Yaklaşık Haseke'ye kadar 30 kilometre bir derinlik o bölgede söz konusu. Türkiye sınır güvenliğini bu iki anlaşmayla sağlamıştır. Bundan sonra artık PKK'nın, PYD'nin Türkiye ile hiçbir şekilde bir sınırı kalmamıştır" diye konuştu.

Mektup açıklaması
ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği mektuba ilişkin de Ünal, "Trump’ın mektubu üzerinden birileri, 'Cumhurbaşkanımıza hakaret edilmesine asla gönlümüz razı olmaz' deyip, dün Kılıçdaroğlu’nun o çirkin mektubu alıp Meclis kürsüsünden okuması gibi o mektup üzerinden bir maalesef siyaset yürütüyorlar. Burada Sayın Cumhurbaşkanımız sahada en güzel şekilde cevabı vermek yerine orada kalkıp da, 'Bana böyle bir mektup geldi. Ben bu mektubu kabul etmiyorum' deyip, diplomasi örneği değil de bir duygusallık örneği mi sağlasaydı? Cumhurbaşkanımız meseleyi kişiselleştirip, ülkesinin çıkarlarını, Türkiye’nin çıkarlarını ve Türkiye’nin masada yürüttüğü oyunu bozmak için sızdırılan mektubu Cumhurbaşkanımız alıp meseleyi kişiselleştirse, 'Bana böyle bir mektup geldi' deseydi daha mı doğru olurdu? Asla. Ona verilecek en güzel cevabı sahada Mehmetçik, Türk ordusu verdi" açıklamasında bulundu.

"Başarının tadını çıkaralım"
Suriye’den Türkiye’ye yönelecek yeni bir terör tehdidine karşı; hangi derinlikte olursa olsun Türkiye’nin müdahale hakkı olduğunu ifade eden Ünal, "O yüzden burada gerçekten bu başarının Türkiye’nin bu başarısının ağız tadıyla bir tadını çıkaralım, ondan sonraki adımlarda da Türkiye’yi, Cumhurbaşkanımızı ve onun sahada ve masada elini güçlendirecek bir psikolojiye 'devam' demek lazım" dedi.

"Temasımız yok"
Türkiye’nin Esad’la ilişkisi olup olmadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Ünal, "Dünyanın her yerinde ülkeler savaş esnasında bile farklı kanallardan, farklı zeminlerde farklı temaslar sağlar. Dolayısıyla bizim şu anda Suriye rejimiyle herhangi bir temasımız söz konusu değil; ama bizim dün Soçi’de oluşturulan muhtıranın sonuçlarını Esed dedi ki, 'Ben bunları kabul ediyorum ve bu alınan kararları da saygıyla karşılıyorum.' İlişki diyorsanız, nihayetinde bu da bir ilişki biçimidir" şeklinde konuştu.

2 milyon kişiyi yerleştirebiliriz
Güvenli bölgeye Suriyeli sığınmacıların yerleştirilmesi konusuna ilişkin Ünal "Öncelikli olarak donör ülkelerin toplantısı ve bir araya gelerek bu konuda alacakları yardım kararı önemli. Bu hattı da üçe ayırmak gerekiyor. Afrin-Tel Rıfat-Münbiç-Ayn El Arap yani Tel Abyad’a kadar olan bölge 'A' bölgesi, Tel Abyad-Resulayn bölgesi 'B' bölgesi, 'B' bölgesi bizim Barış Pınarı Harekatı'nı yaptığımız bölge. Resulayn'dan Irak sınırına kadar olan bölge 'C' bölgesi. 'C' bölgesinde sadece bir farklılık var, orada sadece Kamışlı özelinde bir durum söz konusu. Zaten orası da şu anda hızla YPG-PKK-PYD unsurlarından temizleniyor. Hem, 'A', hem 'B', hem 'C' bölgesi için nihayetinde bu bölgeye yardım edecek donörlerle yapılacak toplantıda alınacak kararlarla bu belli olacak. Biz Türkiye olarak bunu teklif ediyoruz. Buraya ilk etapta 1 milyon kişiyi yerleştirebiliriz, ikinci etapta da ikinci 1 milyon kişiyi yerleştirerek burada 2 milyon kişilik bu 910 kilometrelik bölümde bir yerleşim planlaması yapılabilir" diye konuştu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Atatürk Karargahı Mücadelesi Sonuç Verdi

15 İl'de Fetö Operasyonu

Ankara Palas Müze Oluyor
»  "Türkiye Hedeflerine Ulaşmış Durumda"
»  "AK Parti İktidarında Kriz Yaşamadık"
»  MSB: Yeni Harekata Gerek Kalmadı
»  "Devletçik Projesi Tarih Olmuştur"
»  Esad Putin'e Teşekkür Etti
»  Cimbom Devler Liginde Galibiyete Hasret
»  Erdoğan:Tarihi Bir Mutabakata İmza Attık
»  Rusya Dönüşü Flaş Sözler
»   YPG Bölgeden Çekildiğini Açıkladı!
»  Dünya Bu Mutabakatla Çalkalanıyor
»  Flaş...Soçi'de 10 Maddelik Mutabakat
»  Dışişlerinden Alkolsüz 29 Ekim Talimatı
»  Göreme Vadisi Kararı Yargıy Taşınıyor
»  Meclis Sonunda Hayvan Haklarına El Attı
»   Davutoğlu'nun Yeni Parti Binasına Mühür
»  "Akrabaya Göre Adalet Dağıtıyorlar"
»  HDP'den 3 Gün Meclisi Boykot Kararı!
»  Davutoğlu’nun Parti Programı Netleşiyor
»  60 Mahrem İmama Yakalama Kararı
»  'Nefret Söylemi' Meclise Taşındı
»  CHP'li Tanal Canikli'ye Çağrı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.