Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1352
EURO
38,0782
IMKB
9.891,000
ALTIN
2.917,000
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AKPM'DE İSRAİL'E IRAK PROTESTOSU
AKPM DE İSRAİL E IRAK PROTESTOSU
 
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Siyasi İşler Komisyonu'nun, Gaziantep'teki toplantısına Iraklı parlamenterlerin protestosu damgasını vurdu.
 
13.9.2006 - 10:18

Ortadoğu ülkelerinin parlamenterlerinin de davet edildiği programda, Iraklı parlamenterler toplantıya İsrail Ankara Büyükelçiliği Müşteşarı Sharon Bar-Li Saar'ın katılması üzerine salonu terk etti.

Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen ve Gaziantep'teki toplantıda Ortadoğu'daki gelişmeler ele alındı. Siyasi İşler Komisyonu Başkanı ve CHP Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Ateş, Ortadoğu konusu ele alınacağı için başta İsrail olmak üzere Suriye, Irak, Lübnan ve Filistin'e davet mektupları göndererek, toplantıya bu ülkelerden parlamenterlerin katılmasını istedi. Toplantıya Suriye ve Lübnan'dan katılım olmazken, daha önce katılacağı belirtilen 2 İsrailli parlamenter de, bilinmeyen bir nedenden ötürü toplantıya katılmadı. Bunun üzerine, toplantıya İsrail'in Ankara Büyükelçiliği'nde görevli siyasi işlerden sorumlu müsteşarı Sharon Bar-Li Saar katıldı. Filistin'den ise Siyasi İşler Komisyonu Başkanı toplantıda yer aldı. Ancak, toplantıya İsrailli bir yetkilinin katılması Iraklı parlamenterlerin tepkisine neden oldu. Iraklı 6 milletvekili, teker teker toplantıyı terk etti. Ala Makki Abdurrazade, Saadettin Ergeç, Nassar Saghir Darbi, Zehra Hasan Abbas El Haşimi, Cabir Habib Cabir ve Faris El Zebari'yi toplantıya dönmeleri konusunda iknaya çalışan Abdülkadir Ateş, bu girişiminde başarılı olamadı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Milletvekili Ateş, toplantının İsrail ve Filistin sorunlarının konuşulduğu bölümde Iraklı milletvekillerinin salonu terk ettiklerini söyledi. Ateş, "Iraklı parlamenterlerimiz, İsrailli bir yetkilinin toplantıda olmasını kendileri açısından sakıncalı gördüler ki, toplantıya devam etmeme kararı aldılar. Halbuki Filistinli bir parlementerin, Lübnanlı bir büyükelçinin toplantıya katıldığı yerde Iraklı parlamenterlerin toplantıya katılmalalarını yadırgadığımı ifade edeyim" dedi.

Bunun üzerine Iraklı parlamenterler ile uzun süre konuştuğunu, toplantının bölgedeki sorunları Avrupalı parlamenterlere anlatma açısından önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Ateş, milletvekillerinin kendi aralarında oylama yaptıklarını ve 4/2 katılmama kararı aldıklarını bu doğrultuda toplantıya katılmadıklarını belirtti.

Toplantıya katılma yönünde görüş bildiren Kürt temsilci Faris El Zebari, komisyon üyelerine yönelik yaptığı konuşmada şöyle konuştu: "Demokrasiyi biz sizden öğrendik. Buraya 6 delege ile geldik. 4-2 şeklinde katılmama yönünde sonuç çıktı. Demokrasinin bir gereği olarak toplantıya katılmadık"

Saddam Hüseyin'in diktatörlüğü döneminde çok çektiklerini iddia eden Zebari, şimdi başka bir mücadelenin içinde olduklarına dikkat çekerek şöyle devam etti : "Bu mücadele teröre karşı verilen bir mücadele. Teröristler hiçbir şeye inanmıyor. Ne medeniyete, ne sizin düşüncenize ne de bizim düşüncemize. Ve şu anda tüm dünya bu mücadele karşısında ne yapacağımızı görmek istiyor. Biz bu mücadeleyi özgür dünya adına verdiğimizi düşünüyoruz. Yine biliyoruz ki, Avrupa özgür dünyanın temellerine atan medeniyet. Bu savaşı kaybedersek, 11 Eylül okyanusta sadece bir damla gibi kalacak ve ondan sonra ne olacağını Allah bilir."




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İSRAİL ORDUSU İLK KURBANINI VERDİ!

ÇİN, LÜBNAN'A ASKER GÖNDERİYOR

YEMEN'DE MİTİNG İZDİHAMI, 50 ÖLÜ
»  CHİRAC'IN AÇIK UNUTULAN MİKROFONDAN LÜBNAN İTİRAFI!
»  ŞAM'DA ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ BASILDI, 3 SALDIRGAN ÖLDÜ
»  SADDAM:"PEŞMERGELERE AYAKLANMACI DEYİN"
»  CİA:"5 YILDA 5 BİN TERÖRİST YAKALANDI VE ÖLDÜRÜLDÜ"
»  FRANSIZ TANKLARI BEYRUT'TA
»  BUSH, ORTADOGU'YU ÖZGÜRLEŞTİRECEKMİŞ!
»  SUUDİ ARABİSTAN'DA İDAM VAHŞETİ
»  PUTİN'DE KOSOVA'NIN BAĞIMSIZLIĞI ENDİŞESİ
»  MADAGASKAR AÇIKLARINDA GEMİ BATTI: 33 YOLCU KAYIP
»  HER ALDIĞI BİLETE 1 MİLYON DOLAR ÇIKAN KADIN
»  GÜMRÜKLERİNİZİ TÜM AB ÜLKELERİNE AÇIN UYARISI
»  İŞTE ABD'NİN ANTİ TERÖR BALIKLARI
»  EL KAİDE, BM BARIŞ GÜCÜNÜ İSLAM DÜŞMANI İLAN ETTİ
»  BLAİR BASKINA UĞRADI!
»  BARİ İNGİLTEREYİ UYARDI!
»  BUSH TERÖRİSTLERLE AYNI KAFADA
»  İRAN BM KARARINA GEÇİCİ OLARAK UYA BİLİR
»  BELÇİKA BUGÜN ADALET SINAVI VERECEK
»  EN TAZE EL KADİDE GÖRÜNTÜLERİ
»  VE CASTRO İŞ BAŞI YAPIYOR
»  COCA COLA KABİL'DE FABRİKA AÇTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.