Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2700
EURO
37,6703
IMKB
9.032,000
ALTIN
2.912,000
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ALMAN POLİSİ, FAŞİST NAZİ PEŞİNDE
ALMAN POLİSİ, FAŞİST NAZİ PEŞİNDE
 
Türk vatandaşının hayatını kaybettiği yangında kundaklama şüphesi ağırlık kazandı. Görgü tanıklarının ifadesinden yola çıkan polis, siyah saçlı beyaz yüzlü bir Alman'ı arıyor.
 
6.2.2008 - 10:10
Yangınla ilgili aralarında Türk uzmanlarının da yer aldığı 50 kişilik komisyon kuruldu.
Almanya'nın Ludwigshafen kentinde Türklerin oturduğu bir binada çıkan ve 9 kişinin ölümüne neden olan yangında kundaklama şüphesi ağırlık kazandı. Yangının olduğu binada kalan Aylin Kaplan'ın polise verdiği bilgilerde “Siyah saçlı bir Alman bir nesneyi yakarak bebek arabasının yanına attı” ifadesinin ardından yangının kundaklama sonucu çıktığı şüphesini kuvvetlendirdi. olayla ilgili olarak Almanya İçişleri Bakanlığı 50 kişilik bir komisyon kurulduğunu ve yangının tüm yönleriyle araştırıldığını kaydetti. Alman polisi ise bölgedeki tüm kamera kayıtlarının da soruşturma kapsamında incelendiğini ve gördü tanığı Aylin'in ifadelerini ciddiye aldıklarını duyurdu.
İSTASYONDA IRKÇI YAZI
Yangın faicası, Almanya'nın Solingen kentinde 1993'te Neo-Naziler tarafından gerçekleştirilen ve 5 Türk'ün hayatını kaybettiği kundaklama eylemini hatırlattı. Ludwigshafen kentindeki yangında Medine (48), Hülya (31), Karanfil (4), Dilara (11), Döne (21), Kamil (3) ve Kenan Kaplan (2), Belma Özkaplı (22) ve İlyas Çağlar can verdi.
Aylin Kaplan'ın ifadelerinden yola çıkan polis, bölgedeki güvenlik kameralarında şüpheli siyah saçlı bir Alman'ı arıyor. Kentte esnaflık yapan Ali Şen, 10 yıl içinde aşırı sağcıların sık sık yürüyüş yaptıklarına işaret ederken yanan binanın 100 metre ilerisindeki tren istasyonunda bulunan “Pis Türkler, kökünü kazıyın” yazısı ise dikkat çekti. Yanan evin altında 15 yıl önce ırkçı bir gruba ait lokalin bulunduğu da iddia edildi. Yine gördü tanıklarının ifadelerine göre, yangından birkaç dakika önce bir Alman'ın binadan çıktığı belirtildi.
ALMAN BASINI: KUNDAKLANMA İHTİMALİ ÜZERİNDE DURUYOR
9 Türk vatandaşının öldüğü yangın olayı Almanya'da gündeme otururken, Alman basını yangının kundaklanma sonucu çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Televizyon kanalları, yangından kurtulan Türkler'in ifadelerine geniş yer verirken, Aylin Kaplan'ın “Siyah saçlı Alman” ifadesine vurgu yaptı. Gazeteler 9 aylık onur bebeğin dramatik kurtuluşunu ise manşetlere taşıdı. Kundaklama ve NAZİ bağlantısını geri planda değerlendiren Alman basını, konunun hassasiyetini dikkate alarak olası bir gerilimi yumuşatmayı amaçlıyor.


Siyah saçlı ve beyaz yüzlü bir Alman'ı ateş yakarken gördüm

Almanya'nın Ludwigshafen kentindeki bina yangınında kundaklanma şüphesi artıyor. Yangından yaralı olarak kurtulan Aylin ve Bedriye Kaplan adlı iki kız kardeş, binanın içinde bir Alman'ı gördüklerini söylediler. Bedriye, 'Alman'ın arkasında sakladığı bir şişe olduğunu gördüm' derken, Aylin de bu kişiye kim olduğunu sorduğunda 'Ben Alman'ım' şeklinde karşılık aldığını söyledi. Aylin, 'Burada ne yapıyorsun' diye sorduğunda ise söz konusu kişinin kapıyı yüzüne kapatmaya çalıştığını, kendisinin ise ayağını kapı aralığına koyduğunu anlattı. Bu kişiyi tarif eden Aylin, 'Yüzü beyaz gibiydi' dedi.


Onur'u polis Hakkı kurtardı

Almanya'nın Ludwigshafen kentindeki Türk ailesinin evinde çıkan yangında, anne ve babası tarafından pencereden atılan 8 aylık Onur Çağlar'ı Türk kökenli Alman polisi Hakkı Paker kurtardı. Muhammet ve Nergis Çağlar'ın üçüncü kattan attıkları Onur, polis Hakkı Paker'in kolları arasında hayatta kaldı. Onur'un hayatını kurtaran Paker, olaydan sonra şoka girdiğini belirterek, amirlerinin izni olmadan konuşamayacağını söyledi. Hakkı Paker'in olay sırasındaki bir mesai arkadaşı da “Arkadaşımız şok altında, travma geçiriyor” dedi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CHP'Lİ ARITMAN ÇOK ÖFKELİ

SUUDİ TELEVİZYONU EZBER BOZDU

BAŞBAKAN'A SUİKAST İDDİASI
»  "TÜRBAN TARTIŞMASI SUN'İ GÜNDEM"
»  "DEMOKRASİ, NASIL BİR CANAVAR YARATTI"?
»  ORGENERAL SAYGUN'DAN ABD'YE TEŞEKKÜR
»  CANLI KALKANLARI F-16'LAR KARŞILADI
»  HAKKARİ'DE POLİSE SALDIRI
»  İŞTE GÜL'ÜN AFFETTİĞİ PKK'LI
»  "O ADAMLA YEMEK YENMEZ"
»  TÜRKİYE İRAN OLMAK ÜZEREDİR GÖRECEKSİNİZ
»  GÜL:"TÜRKİYE'DE BAZI MESELELR ÇOK ABARTILIYOR"DEDİ
»  NEDEN CUMHURİYET MİTİNGİNE KATILDIN DAVASI
»  WİLSON'DAN SINIR ÖTESİ YORUMU
»  KUMBURGAZ'DAKİ UFO GÖRÜNTÜLERİ GERÇEK
»  AKP'DEN YARGITAY'A SÜRPRİZ ZİYARET
»  ATLASJET'TE DEPREM
»  İSTANBUL"DA ULAŞIM NORMALE DÖNDÜ!
»  SIĞINAKLARDAN YİNE AMERİKAN SİLAHLARI ÇIKTI
»  TERÖRİSTLER SÜNNETSİZ ÇIKTI
»  "DAĞA ÇIKTIK, KAPALIYIZ"
»  "İKTİDAR, DEVLETE MEYDAN OKUYOR"
»  BEBEĞİ HAVADA YAKALAYAN POLİS TÜRK ÇIKTI
»  BAYKAL'DAN AKP MİLİTANLARI ELEŞTİRİSİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.