Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2124
EURO
37,5485
IMKB
9.107,000
ALTIN
2.875,370
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ALMANYA'DA "HEPİMİZ TÜRKÜZ" MESAJLARI
ALMANYA DA  HEPİMİZ TÜRKÜZ  MESAJLARI
 
Almanya’da yüzlerce Türk ve Alman, Ludwigshafen’deki yangında 9 Türk’ün öldüğü evi ziyaret ediyor; üzüntü mesajları ve çiçekler bırakıyor.
 
8.2.2008 - 00:45

Küçük Alman kızın “Eğer bir şey olduysa bizi affedin” yazılı notu dikkat çekiyor.

LUDWIGSHAFEN - Almanya’nın Ludwigshafen kentinde yakılan ve 9 Türk’ün öldüğü eve; ülkenin dört bir yanından ziyaretçi akını başladı. Almanlar ve Türkler, çembere alınan ve polis kontrolündeki evin önündeki parkta toplanıyor. Evin önüne “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı”, “Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu” ve “Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği” çelenkleri konulurken, polis barikatına da Türk ve Alman bayrakları, karanfiller, oyuncaklar ve çocuklar tarafından çizilmiş resimler asılıyor. Christina isimli Alman çocuğun “Eğer bir şey olduysa bizi affedin” yazıp, gül resmi çizdiği notu dikkat çekiyor.

Çocukların resimler yaptığı Almanca notlarda “Çok korkunçtu, kalplerimiz sizlerle” ifadeleri dikkat çekiyor.

Alman Gisela Rote ise, Türkiye’ye tatile gittiğini belirterek, “Türkleri seviyorum” diyor; olayın sabotaj olup olmadığını ise bilmediğini söylüyor.

32 yıldır Almanya’da bulunan Düzceli Mustafa İnaloğlu, 17 yıldır Ludwigshafen kentinde yaşadığını söylüyor, “Daha önce Essen kentinde bulundum, ancak burada yabancı düşmanlığı olduğunu gördüm” diyor.


Bazı Türk vatandaşları ise, üzerinde “Vatan hasreti değil, bizi Nazi nefreti yaktı” yazılı bir dövizi açtılar, ancak kısa süre sonra kapattılar.

TÜRK DİZİSİ ERTELENDİ
Alman 1. televizyon kanalı ARD’de 10 şubat pazar günü yayınlanması planlanan ve tutucu bir Türk ailesini konu alan “Tatort” adlı polisiye dizisi, Ludwigshafen kentindeki yangın dikkate alınarak ertelendi.

Diziyi hazırlayan Südwestrundfunk (SWR) adlı radyo ve televizyon kuruluşunun yöneticisi Peter Boudgoust, bu konuda yaptığı açıklamada, acı yaşayan büyük bir camianın duygularını rencide etmemek için dizinin söz konusu bölümünü 6 Nisan Pazar günü yayınlama kararı aldıklarını söyledi.

SCHAEUBLE: ÜZÜNTÜMÜZ İNSANLARIN MİLLİYETİNE BAĞLI DEĞİL
Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble ise “Westdeutsche Allgemeine Zeitung” gazetesine yaptığı açıklamada, “Yanımızda yaşayan 9 insanın ölümüne aynı şekilde üzülüyoruz. Bizim kurbanlarla ilgili üzüntümüz insanların milliyetine bağlı değil” dedi.

ŞU ANA DEK YANICI MADDE BULUNMADI
Yangınla ilgili araştırmada şu ana kadar yanıcı madde izine rastlanmadı.

Araştırmayı yürüten Frankenthal Savcısı Lothar Liebig, düzenlediği basın toplantısında, şu ana kadar yangını körükleyici bir maddenin izine rastlanmadığını belirtti.

Liebig, binaya sıkılan büyük miktardaki su nedeniyle özel eğitimli köpeklerin işinin de zor olduğunu ve yangının sebebinin henüz belirlenmediğini kaydetti.

Liebig ayrıca, yanan binanın yan duvarında yazılı bulunan Almanca “nefret” sözcüğünün, çok daha önceden oraya yazılmış olduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan, Alman televizyonları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ludwigshafen kentindeki yanan binayı incelemesiyle ilgili haberlere geniş şekilde yer verdiler.

Alman özel televizyonu “N24”, vatandaşları itidalli davranmaya çağıran Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından bir alıntı yaptı ve Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble’nin de bazı açıklamalarına yer verdi.

Schaeuble, yangının sebebi henüz belli olmadan aşırı sağcılara tepki gösteren Türklerle ilgili olarak, Alman halkının tümüyle yabancı düşmanı olarak görülemeyeceğini belirterek, “Polise güvenmemek için en ufak bir neden yok” şeklinde konuştu.

Haberde ayrıca, yangında yakınlarını kaybeden aileler için şu ana kadar yaklaşık 50 bin Avro bağış toplandığı, Ludwigshafen takımının da 1. FC Kaiserslautern takımına karşı bir özel maç yapacağı ve bu maçın gelirinin söz konusu ailelere verileceği kaydedildi.

Başbakan Erdoğan ile olay yerine giden Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Kurt Beck de, yangında yakınlarını kaybeden insanların acılarını paylaştığını ifade ederek, “Bizi ayıramazlar, biz acımızda birleştik” dedi.

Alman hükümetinin göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer de, bir kez daha olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, olayın bir an önce aydınlatılması için her türlü çabayı harcayacaklarını söyledi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


UÇAK, KARAYOLUNDA ARABAYLA ÇARPIŞTI

"TAVUK GÖĞSÜ GÜZEL DEĞİL SENİNKİNİ İSTİYORUM"

SAVAŞ PİLOTLARINA VİAĞRA TAKVİYESİ
»  KARISININ ÜZERİNE OTURUP ÖLDÜREN OBEZ'E 5 YIL
»  SATRÜNDE HAYAT OLABİLİR..!
»  "UZAYLILAR, DÜNYAYI İSTİLA EDEBİLİR"
»  GİDEN TRENİ 6 KM KOŞUP YAKALADI VE ÖLDÜ
»  ŞERİAT'IN KADIN SÜREK AVI
»  ABD'DE SİLAHLI DEHŞET!
»  AİHM'NE BAŞVURU ZORLAŞIYOR
»  İŞTE ÇİRKİN AVRUPA'NIN ASIL YÜZÜ
»  HİLLARY CLİNTON'UN PARASI BİTTİ
»  İSKOÇ RADYOSU DİNLEYİCİLERİNE TÜRKİYE'DEN EV HEDİYE EDİYOR
»  POMPACI ROBOTLAR GÖREVE BAŞLADI
»  ÇAD' DAKİ N'CAMENA MUHAREBESİNDE 160 KİŞİ ÖLDÜ
»  13 YAŞINDAKİ KIZLA CİNSEL İLİŞKİYE AŞK İNDİRİMİ
»  ABD'Yİ PKK KORKUSU SARDI..
»  "ORDU'NUN SABRINI SINIYORLAR"
»  ABD BAŞKANI KİM OLACAK?
»  SOMALİ'DE BİR EVE ELBOMBALI SALDIRI, 15 ÖLÜ
»  FBI'DAN TERÖRİSTLERİN BAŞINA 155 MİLYON DOLAR ÖDÜL
»  ÖLÜ SERGİCİSİ CESET'DE SATACAK
»  ANNELERİNİN KARNINDA ANNELERİNİ ÖLÜMDEN KURTARDILAR
»  KENDİNİ TÜRK SANAN BELÇİKALILARIN TÜRK KARNAVALI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.