Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1098
EURO
38,2935
IMKB
9.678,000
ALTIN
2.912,470
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ANKARA VE İSTANBUL'DAKİ TURUNCU DEVRİM TOPLANTILARI
ANKARA VE İSTANBUL DAKİ TURUNCU DEVRİM TOPLANTILARI
 
MacKinnon, 2006 yılında İstanbul’da Başbakan Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşmasını yaptığı Dünya Demokrasi Hareketi (World Movement for Democracy) adlı kuruluşun amacının, “Renkli devrimlerin Ortadoğu’ya ihraç edilip edilemeyeceğinin görülmesi” olduğunu yazdı.
 
16.4.2008 - 00:45

Ceyhun Bozkurt, Renkli Devrimlerin Sırrı -Yeni Soğuk Savaş adlı kitabı Destek Yayınları arasında Türkiye’de yayınlanan Kanadalı gazeteci Mark MacKinnon ile İnternet üzerinden bir röportaj yaptı.
MacKinnon,  2006 yılında İstanbul’da Başbakan Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşmasını yaptığı Dünya Demokrasi Hareketi (World Movement for Democracy) adlı kuruluşun amacının,  “Renkli devrimlerin Ortadoğu’ya ihraç edilip edilemeyeceğinin görülmesi” olduğunu yazdı. MacKinnon, NED, NDI ve IRI’nın üst düzey görevlilerinin orada bulunduklarını da bildirdi.

***

“World Movement for Democracy WMD-Washington” tarafından düzenlenen “Dünya Demokrasi Hareketi 4. Kongresi”  2-5 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da yapıldı.
“Demokrasiyi Geliştirmek: Adalet, Çoğulculuk ve Katılım”  başlıklı kongre, dünyanın dört bir yanından 500’ün üzerinde sözde sivil toplum temsilcisini bir araya getirdi. Amerikalıların Türkiye’deki ortağı, “Soros’tan iki milyon dolar aldık”  diyen Can Paker’in başkanı olduğu TESEV idi. Helsinki Yurttaşlar Derneği de toplantıda dört atölye ve bir panel düzenledi.
Dünya Demokrasi Hareketi’nin İstanbul’da düzenlenen dördüncü uluslararası kongresinde, katılımcılar bir ortak metne imza attı ve F tipi cezaevlerinin tutuklu ve hükümlüleri tecrit ettiğini, kapatılması gerektiğini dile getirdi.
Bu tür organizasyonları yapan NED, kuruluşunun 20. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı raporda, dünya çapında 6000’den fazla politik ve sosyal örgüte finansal kaynak sağladığını açıklamıştı. NED, Polonya’daki Solidarnosc sendikasını, Çekoslovakya’daki Charter 77 hareketini ve Sırbistan’daki Otpor örgütünü, B92 radyosu ve televizyonunu, Oslobojdenie gazetesini ve “özgürleştirilen” Irak’ta sayısız bağımsız medya kuruluşunu kendisinin kurduğunu  bildirmişti. 

***

Aslında MacKinnon’un fark etmediği, başka bir toplantı daha vardı. Bahsettiği tarihten bir yıl önce “Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı”  tarafından 30 Nisan-1 Mayıs 2005 günlerinde, Topkapı’daki Eresin Otel’de “Uluslararası İslam Dünyası Sivil Toplum Örgütleri Toplantısı” düzenlenmişti. Arap Basını ise Amerikan basınına dayanarak  bu toplantıyı, aslında “Türk Dışişleri Bakanlığı Büyük Ortadoğu Projesi Genel Koordinatörü” Ömür Orhun’un düzenlediğini yazmıştı.
Al-Nil adlı Mısır gazetesinde yazan Abdullah Hasan Mustafa, bu toplantının Ukrayna, Gürcistan ve Kırgızistan’da hayata geçirilen Soros darbelerinin bir devamı niteliğinde olduğunu belirtmişti.
El Kudüs El Erabi adlı gazete ise Mısır ve Suriye’deki İhvanı Müslimin örgütü ve sivil toplum kuruluşları için ABD’nin 1.1 milyar dolar kaynak ayırdığını ve bu örgütleri kullanarak, Arap ülkelerinde darbeler hazırladığını, para ile ilgili haberlerin USA News gazetesinden alındığını da yazmıştı.
Bu gazeteler, Türkiye’deki yapılacak toplantının aslında Büyük Ortadoğu projesi kapsamında AKP ile ABD arasında imzalanan gizli bir anlaşmadan kaynaklandığını iddia etmişti.

***

Katar’ın başkenti Doha’da ise 10 Nisan 2005’te “ABD-İslam Dünyası Forumu” düzenlenmişti.
İslam ve Batı dünyasından 35 ülkeden gelen yaklaşık 200 katılımcı Doha’da üç gün boyunca Amerika-Ortadoğu ilişkilerini, Ortadoğu’nun bugününü ve geleceğini tartışmıştı. 
Forum’da İslamcı gruplara zeytin dalı uzatan ABD, tek şart ileri sürmüştü: Silah yerine siyasi ve demokratik yolla mücadele.

***

Temmuz 2006’da ise MOSSAD ajanları tarafından yönetilen “Global Forum”, toplantısını Ankara’da düzenlemişti.
Nisan 2007’de ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Londra merkezli Uluslararası Azınlık Hakları Grubu adlı kuruluşun “Türkiye’de azınlık haklarının geliştirilmesi” konulu üç yıl sürecek bir proje üzerinde çalıştığını bildirmiş ve Türkiye’deki bazı sivil toplum kuruluşlarının bu projeyle işbirliği yaptığını söylemişti.

ARSLAN BULUT

işte o toplantının ingilizcesi

World Movement for Democracy to Hold Fourth Assembly in Istanbul, Turkey

The Fourth Assembly of the World Movement for Democracy will convene in Istanbul, Turkey, on April 2- 5, 2006. The theme of the Assembly, which will take place at the Lütfi Kirdar Convention & Exhibition Center in Istanbul, will be "Advancing Democracy: Justice, Pluralism, and Participation." Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan will make welcoming remarks during the opening session, and former Deputy Prime Minister of Malaysia and political prisoner Anwar Ibrahim and Club of Madrid Secretary General Kim Campbell will be the keynote speakers. Organizers are expecting as many as 500 democracy activists, trade unionists, scholars, policy makers, practitioners, and others engaged in promoting democracy from around the world.

Launched in 1999, the World Movement is a global network that meets periodically to exchange ideas and experiences and uses new information and communication technologies to foster collaboration among democratic forces. The World Movement is led by an International Steering Committee, and NED currently serves as its secretariat.

Two Turkish organizations – the Turkish Economic and Social Studies Foundation (TESEV), and the Helsinki Citizens Assembly – will cosponsor the Assembly.

The Fourth Assembly will be structured, as it has been in the past, around topical, functional, and regional workshops to maximize participation and to produce practical recommendations and initiatives. Topical workshops will include preparing for democratic breakthroughs and the challenges of consolidation, confronting the challenges of terrorism and anti-terrorism, and ensuring the democratic inclusion of women and marginalized populations, among others. Functional workshops will be designed to strengthen networking in various areas of democracy work, such as youth, women, media, research, and local governance. Regional workshops will offer an opportunity for those from different areas of democracy work, including political parties, labor organizations, and NGOs, to focus on regional challenges and needs.

The Assembly will also host its popular "Democracy Fair" that will feature an exhibition area, a computer training lab, a video screening room, and a "town hall" in which participants can educate each other about their respective causes and generate support for them. Another highlight of the Assembly will be the Democracy Courage Tributes dinner, which will honor individuals and groups who have exemplified extraordinary courage in their commitment to advancing democracy.

For more information about the Fourth Assembly, please visit
www.wmd.org/fourth_assembly/main.html. Information about the World Movement for Democracy is available at: www.wmd.org.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAHÇELİ:"301 TÜRK MİLLETİNE YÖNELİK SUİKAST"

YABANCILARA GAYRİMENKUL SATIŞI DURDURULUYOR

İŞTE TÜRKİYE'DEKİ SOROS'ÇULAR
»  MİLLETİ ONLAR VE BİZ DİYE AYIRAN KİMMİŞ?
»  "İKTİDAR OLARAK BİR AN ÖNCE 301. MADDEYİ ÇIKARMAYI HEDEFLEMİŞ DURUMDAYIZ"
»  KAMER GENÇ: "SUUDİ KRAL İNEĞİYLE GELDİ"!
»  ERDOĞAN'IN ERBAKAN'DAN FARKI NE?
»  MECLİS'TE EŞLİ DAVET DÖNEMİ
»  DTP'DEN 301 TEKLİFİNE VETO
»  VATANDAŞ, PİRİNÇ ALMAK İÇİN KUYRUĞA GİRDİ
»  ROJ TV DAVASINDA KARAR AÇIKLANDI
»  İSTANBUL'LU AKARYAKITA DAHA FAZLA ÖDEYECEK
»  BAYKAL:"KENNEDY'İDE BEN ÖLDÜRDÜM"
»  "PARTİMİN KAPATILACAĞINA İNANMIYORUM"
»  "301, MECLİSİN BİLECEĞİ BİR İŞ"
»  BAYKAL:" EKONOMİ CAN ÇEKİŞİYOR"
»  ALTINTOP'LARI ÇARPAN KADIN
»  DTP'Lİ 53 BAŞKANA HAPİS CEZASI
»  DTP'DEN 301 TEKLİFİNE DESTEK YOK
»  "ERGENEKON'UN SONU ŞEMDİNLİ GİBİ OLUR"
»  "YENİ PARTİ KURMAYACAĞIZ, REFERANDUM PLANIMIZ DA YOK"
»  MHP'NİN 301 AFİŞLERİ AKP'Lİ BELEDİYELERE TAKILDI
»  BAHÇELİ'DEN 301 RESTİ
»  UGANDA'DA KİLİTLİ OKUL FACİASI, 21 KİŞİ ÖLDÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.