Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1637
EURO
37,7572
IMKB
8.885,000
ALTIN
2.907,590
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ARSENİK KAVGASINA ARINÇ DA KARIŞTI
ARSENİK KAVGASINA ARINÇ DA KARIŞTI
 
AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, içme suyundaki arsenik oranının yüksek olması nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'nun görevi ihmalden yargılanmasını istedi, “Bu konuda medya ve tüketiciler birliği, belediye başkanını hedef alan bir takım çalışmalar içinde olmalı” dedi.
 
23.7.2008 - 16:25

Bülent Arınç, Manisa Belediye Başkanı AKP'li Bülent Kar ve  AKPManisa İl Başkanı Dursun Ali Yıldız ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantı öncesinde Belediye Başkanı Kar, Sağlık Bakanlığı’ndan kendilerine gönderilen içme suyundaki arsenik oranının düşüklüğüyle ilgili teşekkür mektubunu okudu. Ardından,İZMİR 'deki içme suyu sıkıntısı ve arsenik oranı tartışmasını hatırlatan Bülent Arınç, da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Arınç, şunları söyledi:
“Şu anda suyun içindeki arsenik miktarının tehlike çanları çaldığını hepimiz biliyoruz, bunu  izmir ’in belediye başkanı da açıklamıştır. Sağlık Bakanlığı bununla ilgili rapor göndermiş ve suyun kullanılmamasını istemiştir. Yani bırakın içmeyi, değil sebze meyve tüketiminde, yemek yapılmasında bile kullanılmaması raporda yazılmaktadır. Söz konusu olan İzmir Büyükşehir Belediyesidir, izmir r Büyükşehir Belediyesi de chp’li bir başkana sahiptir. Eğer bu başkanchp’li değil de başka bir partili olsaydı başına gelecekleri az çok tahmin edebiliriz. Her gün bir bombardıman altında ‘bize zehirli su içirtiyorsunuz, niye tedbir almıyorsunuz, derhal istifa edin, koltuğunuzu boşaltın’ sözlerini duyacaktınız. Şimdi bunları duyamıyorsunuz.”

‘AZİZ KOCAOĞLU DÜRÜST İNSANDIR’

“Halk, içinde zehir miktarı yüksek su içmeye mecbur bırakılıyor ama bunun sorumlusu hakkında uyarı görevi yapılmıyor” diyen Bülent Arınç şöyle devam etti:
“Sağlık bakanımız resmi mektupla ‘bu su içilemez kullanılamaz, bu suyun geçtiği her yerde uyarı levhası asacaksınız, yemek yapımında kullanmayacaksınız, derhal tedbirleri alarak durumu düzelteceksiniz’ diyor. Ama malesef belediye gerekli tedbirleri alarak bu uyarıları yerine getirmemiştir. Türkiye’de olan biten hadiselere de baktığımıza bu öneriyi başka meselelerde de görebilirsiniz. Yani partisine, kişisine göre bir takım farklı işler yapılmaktadır. Biz Aziz Kocaoğlu’nun dürüst bir insan olduğunu, halkına hizmet için çaba gösterdiğini biliyor ve inanıyoruz ya da böyle olduğunu düşünmek istiyoruz. Ama bir hizmet kusuru var, bir ihmal var ve bu ihmal halkın sağlığıyla doğrudan ilgilidir. Dolayısıyla görevini yapmayan bir belediye başkanı hakkında hem yasal işlemlerin başlaması hem de medyanın tüketiciler birliğinin bu konuda, kişinin kimliği ne olursa olsun belediye başkanını hedef alan bir takım çalışmalar içinde olması gerekiyor. Bu unutturulmaya çalışmaktadır.”

Arınç, Sağlık Bakanlığı'nın Manisa Belediyesi'ne gönderdiği teşekkür mektubuna da değinirken, “Bakanlık bir mektup gönderiyor ve ‘halka temiz su içirdiğiniz için sizi kutluyoruz, sizi tebrik ediyoruz’ diyor. Başkanımız da bunu mütevazı bir şekilde açıklıyor. İzmir  orada Manisa burada” dedi.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ALBAY ALİ ÖZ, HATIRLAYAMADI

ATILAN BU MERMİLERİN PARASI VATANDAŞ'IN CEBİNDEN

TAKSİTLİ RÜŞVET DİNLEMEYE TAKILDI
»  MARMARANIN ALTINDAN YOĞUN GAZ ÇIKIŞI VAR
»  AKP'DEN 20 İSTİFA! İSTİKAMET ŞENER Mİ?
»  İ.MELİH GÖKÇEK'E ŞİFRELİ PROTESTO
»  MHP, KEY HESAPLARINI SORDU
»  "REKTÖR AYIP EDİYOR, ODTÜ'YÜ YIKMA GİBİ BİR NİYETİM YOK"
»  TERÖRÜN MADDİ BİLANÇOSU 300 MİLYAR DOLAR
»  "GÜCÜ YETİYORSA GELSİN ODTÜ'YÜ HARİTA'DAN SİLSİN"
»  BAŞBAKAN'A KEY ÖDEMESİ YOK
»  CHP'NİN HEDEFİ BİNALİ YILDIRIM
»  11 YAŞINDAKİ ÇOCUK KENE VİRÜSÜNÜ YENDİ
»  TERÖRİST BAŞI ÖCALAN'DAN ŞOK AÇIKLAMA
»  GÖKÇEK'E ODTÜ PROTESTOSU
»  CHP'Lİ VEKİL, HAYVAN PAZARINDA KENE ARADI
»  DTP KONGRESİNE SORUŞTURMA
»  "EYLÜL'DE AKRANA KÜPE İLE ÇIKACAĞIM"
»  BİRLİK HESAPLARINA KÖŞK MERCEĞİ
»  TRAFİK CANAVARI YİNE YOLLARDA, 11 ÖLÜ, 5 YARALI
»  KAPATMA DAVASI KARARI YARIN BELİRLENİYOR
»  ŞENER'E DOST KAZIĞI
»  KARARSIZLAR, YÜZDE 30'A YÜKSELDİ
»   YARALIYKEN SAATLERCE ÇATIŞAN KAHRAMAN ASKER
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.