Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1953
EURO
38,2069
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.920,180
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AVRUPA'DA TÜRK İSYANI
AVRUPA DA TÜRK İSYANI
 
Strasbourg'da bulunan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyesi CHP ve MHP milletvekilleri, AKPM'nin, AK Parti hakkında Anayasa Mahkemesi'nde görülen davayla ilgili bildiri yayımlamasının kabul edilemeyeceğini söyledi.
 
17.4.2008 - 15:34

CHP İstanbul  Milletvekili Birgen Keleş, MHPAnkara  Milletvekili Tuğrul Türkeş ve MHP Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu, "AKPM'nin, kapatma davasına ilişkin bir bildiri yayımlayacağı ve AKPM Başkanı Lluis Maria de Puig'in Türkiye'ye davet edileceği" yolunda basında çıkan haberlerle ilgili olarak ortak basın toplantısı düzenledi.
   
Muhalefet milletvekilleri, "bildiri yayımlama önerisinin ve AKPM Başkanının Türkiye'ye davet edilmesinin, AKPM'deki Türk heyetinden geldiği" yolunda basında çıkan görüşlere açıklık getirdi. CHP  Milletvekili Keleş, bu gelişmeyi Puig'in Türk basınına verdiği demeçten öğrendiğini belirterek, AKPM'deki Türk heyeti olarak bu yönde ortak talepte bulunmadıklarını söyledi.

Keleş, "Bizim bu konudan haberimiz yok. Bu konudan haberdar olsak bile, bunu tasvip etmemiz mümkün değil. Türkiye'de açılan bir davaya ilişkin, Türk heyetinin talepte bulunması kabul edilemez" diye konuştu.   
   
AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'nun Türkiye'ye gelmeden önce, Anayasa Mahkemesinde görülen bir davaya ilişkin açıklama yapmaması için onu uyardıklarını hatırlatan Keleş, "Barroso, TBMM'deki konuşmasında buna saygı gösterdi, ancak Başbakan'ın yanında yaptığı açıklamalarda bu konuya değindi. Başbakan'ın bunu gülümseyerek izlemesi hüzün verici. Anayasanın hükümlerinin yerine getirilmesi ilk olarak Başbakan'a düşer" dedi.

Keleş, Anayasa Mahkemesinde görülen bir davayla ilgili başka devletlerin ve uluslararası kuruluşların desteğinin istemesinin doğru bir davranış olmadığını söyledi.

'AKPM'NİN YAPACAĞI BİR BİLDİRİ YARGIYA MÜDAHALEDİR'

MHP Milletvekili Türkeş de AKPM Başkanının açıklamalarını Türk basınından öğrendiklerini belirterek, "Türk heyetinin, AKPM'ye bildiri yayımlanması ve Başkanın Türkiye'ye davet edilmesine ilişkin ortak çağrı yaptığı konusunda bizim bilgimiz yok" dedi.

Türkeş, "Bilgimiz olsaydı da buna karşı çıkardık. AKPM'nin bu konudaki yapacağı bir bildiri, bağımsız yargıya müdahale olarak algılanabilir. Hiçbir şartta, Türkiye'deki sorunların yabancı kuruluşlara şikayet edilmesini, iç meselelerimiz için yabancı kuruluşlarını desteğini istemeyi kabul edilemez buluyoruz" dedi.

Türkeş, CHP Milletvekili Birgen Keleş'le birlikte dün konuyu AKPM Başkanı ile görüştüklerini belirterek, bildiri hazırlığı ve davet girişiminden haberdar olmadıklarını söylediklerini ifade etti. MHP Milletvekili Kumcuoğlu da AKPM'deki üç siyasi grubun da bu konuda bildiri hazırlığı içinde olduğunu hatırlatarak, bu bildirilerde ciddi bilgi eksikleri bulunduğu söyledi.

Kumcuoğlu, bir bildiride kapatma davasının tamamen türban konusuna bağlandığını, diğer bir bildiride Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ağır ithamlarda bulunulduğunu söyledi. Türkeş ve Kumcuoğlu, AKPM'nin bu konuda ortak bildiri hazırlama şansının az olduğunu, bununla birlikte grupların hazırladığı ayrı ayrı metinlerin imzaya açılabileceğini ifade etti.

'AKPM'DEN BİLDİRİ YAYIMLAMASINI TALEP ETMEDİK'

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türk heyeti başkanı AK Parti Antalya milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti hakkında Anayasa Mahkemesinde görülen kapatma davasına ilişkin AKPM'nin bildiri yayımlamasını Türk heyeti olarak talep etmediklerini söyledi.

Çavuşoğlu, ne Türk heyeti başkanı olarak, ne de AK Parti milletvekili sıfatıyla bu tür talepte bulunduğunu belirterek, bu konudaki girişimin AKPM Başkanı Lluis Maria de Puig'den geldiğini söyledi.

AKPM toplantılarına katılmak üzere Strasbourg'a geldiği pazar akşamı AKPM Başkanıyla otel lobisinde karşılaştığını hatırlatan Çavuşoğlu, "Puig, bana başkanlık divanı olarak bu konuda ortak bildiri yayımlanması kararı aldıklarını, bu konuda birini görevlendirdiklerini ve Türkiye'yi ziyaret etmek istediklerini söyledi. Yapılacak ziyaret için Türk heyetinden davet gelmesi gerektiği söyledi. Ben de bu davetin, AKPM Türk heyetinden değil, TBMM başkanından gelebileceğini söyledim" dedi.

AK Partinin kapatılma davasıyla karşı karşıya kalmasına rağmen, Avrupa Konseyinde Türkiye'yi şikayet eder duruma düşmekten özellikle kaçındıklarını ve buna özen gösterdiklerini belirten Çavuşoğlu, bununla birlikte Avrupalı meslektaşlarının bu konuda kendilerinin görüşlerini sorduğunu, kendilerinin de gelişmeleri anlattıklarını söyledi.

Çavuşoğlu, AKPM göç komisyonunun Saint Petersbourg'da yaptığı toplantılarda da AKPM üyelerinin kendisinden gelişmelerle ilgili bilgi talep ettiğini sözlerine ekledi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BİR HAYAT KADINININ ANILARI

MHP'DEN BİLDİRİ TEPKİSİ

ATABEY'LER DAVASINDA SÜRPRİZ GELİŞME
»  ERDOĞAN, ABANT'TA ORTAYA ÇIKTI
»  BAYKAL'DAN, YÜZÜK BOMBASI
»  TOKTAMIŞ ATEŞ:"MAO, ATATÜRKÇÜ İDİ"
»  "GÜL, İSTİFA EDEBİLİR"
»  KÜPELİ DAĞI'NDA ÇATIŞMA, 1 ASKER ŞEHİT, 13 ASKER YARALI
»  REKTÖRÜN TSK'YI ELEŞTİREN SES KAYDI
»  VELİ KÜÇÜK, İĞNE İPLİĞE DÖNDÜ
»  "BAŞÖRTÜLÜ HAKİM VE SPİKER GÖRMEK İSTEMİYORUM"
»  OSMAN ÖCALAN'DAN İLGİNÇ İDDİA
»  MISIR'DA ROMANTİZM
»  ISMARLAMA BİLDİRİ, ANKARA'YI KARIŞTIRDI
»  TÜRKİYE'NİN DİBİNİ OYAN SOROS ÇETESİ
»  "NAMAZ KILAN SAYISINI YÜZDE 60'A ÇIKARMALIYIZ"
»  İKİNCİ TAKİYE DEVRİ HAYIRLI OLSUN
»  BÜYÜKANIT PİRAMİTLERİ GEZDİ
»  ATV VE SABAH İÇİN YÜCE DİVAN İMASI
»  UNAKITAN'A DİLİNİ YUTTURAN SORU?
»  DİYARBAKIR'DA CANLI BOMBA YAKALANDI
»  AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ'NDE PARMAK İZİ ÖNLEMİ
»  YSK KAYIP 5 MİLYON KİŞİYİ ARIYOR
»  KİBAR FEYZO FİLMİ GERÇEK OLDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.