Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4381
EURO
38,1880
IMKB
9.911,000
ALTIN
3.377,450
 
Hava Durumu ANKARA
3 / 8 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AYSUN KAPTAN'DAN HABER VAR!
AYSUN KAPTAN DAN HABER VAR!
 
Aden Körfezi'nde deniz haydutlarının ele geçirdiği “Horizon-1” adlı kuru yük gemisinde 4. kaptan olarak görev yapan 24 yaşındaki Aysun Akbay'ın İzmir'de oturan ailesine, telefonla görüştüğü arkadaşı aracılığıyla “Ben iyiyim” mesajı gönderdiği öğrenildi.
 
13.7.2009 - 23:05
Baba Özcan Akbay, yaptığı açıklamada, kızı Aysun'un Karadeniz Teknik Üniversitesi Güverte Bölümü'nden Yasemin adlı sınıf arkadaşının olayın duyulmasından sonra kendilerinden, kaçırılan geminin telefon numarasını istediğini belirtti.

Kızının arkadaşının daha sonra kendilerini aradığını ve Aysun ile konuştuğunu ifade eden baba Akbay, şunları anlattı:
“Okuldan dönem arkadaşı Yasemin, gemiyi arayıp, korsanlara Aysun ile görüştürmeleri için yalvarmış. İngilizcesi iyi olduğu için ikna etmiş. Aysun ile birkaç dakika konuştuğunu, Aysun'un iyi olduğunu, herhangi bir şiddete maruz kalmadıklarını söylediğini iletti. Aysun'un sesinin iyi geldiğini de söyledi. 'Bizi kamaramıza gönderdiler, bekliyoruz. Kumanyamıza el koymadılar. Yiyecek sorunumuz yok. Baskıları da yok. Müslüman olduğumuz için iyi davrandıklarını söylediler. Ben iyiyim. Aileme iyi olduğumu söyle, beni merak etmesinler' demiş.”

Telefon görüşmesinin kendilerini rahatlattığını ifade eden baba, “Korsanların baskı yapmadığını biliyoruz, onların derdi para. Ama nasıl sonuçlanacak? Yetkililer korsanlarla pazarlık yapılmayacağını söylüyor, peki nasıl çözüm olacak. 24 yaşında bir kız. Psikolojisi çok etkilenecek” diye konuştu.
Baba Özcan Akbay, kızlarının da görev yaptığı geminin 5 gün önce kaçırılmasına rağmen ne çalıştığı şirkettin, ne de Türk yetkililerinin kendilerini gelişmelerden, görüşmelerden haberdar etmediğini iddia etti.

Yetkili bir ağızdan açıklama yapılmadığını öne süren Akbay, “Gelişmeler, görüşmeler ne durumda bilmek istiyoruz. Bilgilendirilmek istiyoruz, sahip çıkılmak istiyoruz” dedi.

Kızları döndüğünde ona işini bırakması konusunda baskı yapmayacaklarını da belirten Özcan Akbay, “Çalışacağı güzergahta bir daha Somali olursa, o zaman
müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

ELEKTRONİK POSTAYLA BİLGİ İSTEDİ

Aysun'un kardeşi Ayşen Akbay da kardeşinin daha önce kendilerine mesajla ya da çağrı bırakarak iyi olduğunu bildirdiğini ifade ederek, 2 Temmuz günü ulaşan, “Arap Emirliklerinde yakıt alıyoruz. Maaş birkaç güne yatacak” yazılı son mesajını gösterdi.

Kardeşinin cep telefonunun artık kapalı olduğunu kaydeden Ayşen Akbay, yetkili kişilerin olayla ilgili kendilerini bilgilendirmesini istedi.

Ayşen Akbay, gelişmelerden haberdar edilmek için Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa, tüm milletvekillerine elektronik posta atarak kendilerini bilgilendirmelerini istediğini ifade etti.

Elektronik postasında “Lütfen bizi bilgilendirin” dediğini kaydeden Ayşen Akbay, ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka ve Çiğli Belediyelerinden de yardım isteyeceğini sözlerine ekledi.

Üzgün olduğu ve zaman zaman ağladığı görülen anne Şerife Akbay ise kızını çok merak ettiğini ifade etti. Kızının daha önceki görüşmelerinde ev yemeklerini özlediğini anlatan anne, “Gelsin istediği yemekleri yapacağım. İstediği şeyi yapacağım. Yemeklerimi özlerdi, 'İzmir'e gelince kilo alıyorum' derdi” diye konuştu.
“Horizon-1” adlı kuru yük gemisi, Suudi Arabistan'dan Ürdün'e giderken, Aden Körfezi'nde, 8 Temmuzda silahlı deniz haydutlarınca ele geçirilmişti. 33 bin metrik ton sülfür yüklü gemide 23 Türk mürettebat bulunuyor.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SİTE GÜVENLİĞİNDEN 'UYGUNSUZ HAREKET' DAYAĞI

ALTI KİŞİYİ ISIRAN 70 CM'LİK LEVREK YAKALANDI

ÜZMEZ, DAVASINDA BEKLENEN RAPOR ÇIKTI!
»  AĞIZDAKİ BAKTERİLER ŞİŞMANLATIYOR
»  İKİNCİ EL OTOMOBİL'DE KİLOMETRE'YE ALDANMAYIN!
»  DAMAT ÖYLE BİR İŞ ETTİ Kİ...
»  GÜNDE 7 KERE NAMAZ KILAN DOKTORU BOŞADI!
»  FIRTINA TEKNE BATIRDI, 3 KİŞİ ÖLDÜ
»  "SIRTINI DEVLETE DAYAMIŞ ASALAK"TAN MEKTUP!
»  KORKUTAN DOMUZ GRİBİ AÇIKLAMASI
»  İNTERNET UZAY'A ÇIKIYOR
»  ÖLÜM FESTİVALİ GİBİ FESTİVAL
»  EFSANE HALİNE GELEN TÜKÜREN SOLUCAN
»  ANDIMIZ KALDIRILSIN AFİŞLERİ
»  TEPEDEN İŞEYEN ASKER DÜĞÜNÜN ORTASINA DÜŞTÜ
»  AFRİKA'YA ÖLMEYE GİTTİ!
»  ORHAN GENCEBAY'A HAPİS ŞOKU!
»  SICAK HAVA TATİLCİLERİ BUNALTTI
»  AYŞE ARMAN KARŞI MAHALLEDE!
»  KAFEİN, ALZHEİMER İÇİN UMUT OLDU
»  KENE'NİN ISIRDIĞI HASTA, HASTANE'DEN KAÇTI
»  BACAĞI KAPTI,KUYRUĞU KAPTIRDI
»  ÇAMUR FESTİVALİ NEFES KESTİ
»  DOKTORU BU HALE GETİRDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.