Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,1173
EURO
43,2987
IMKB
9.394,000
ALTIN
3.974,590
 
Hava Durumu ANKARA
2 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Altın Yükselişini Sürdürüyor
Altın Yükselişini Sürdürüyor
 
Altın, haftanın ilk işlem gününde kırdığı rekor seviyenin hemen altında işlem görerek yükselişini sürdürdü.
 
15.4.2025 - 10:01

Altın, haftanın ilk işlem gününde kırdığı rekor seviyenin hemen altında işlem görerek yükselişini sürdürdü. Bu hareket, ABD’nin yarı iletken ve ilaç ithalatlarına yönelik yeni gümrük vergileri hazırlığının yatırımcı endişesini artırmasının ardından geldi.

Spot altın, Singapur’da sabah saatlerinde 3.222,92 dolar/ons seviyesine çıkarak yaklaşık yüzde 0,4 değer kazandı. Bu, Pazartesi günkü rekor seviyeden yalnızca 30 dolar düşük.

Bu yıl altın yüzde 20’den fazla değer kazandı. Ticaret savaşının küresel büyüme görünümünü zayıflatması, ABD Hazine tahvilleri gibi geleneksel güvenli limanlara olan güveni sarsması ve finansal piyasalarda dalgalanmaları tetiklemesi, altına yönelimi artırdı.

Fed yetkililerinden Christopher Walker, ticaret savaşının enflasyonist etkilerinin geçici olacağını belirtti ve faiz indirimlerinin yılın ikinci yarısında “oldukça olası” olduğunu söyledi. Bu tür açıklamalar faizsiz getirisi olan altın için pozitif.

Goldman Sachs, altın fiyatlarının 2026 ortasında 4.000 dolar/ons seviyesine ulaşmasını bekliyor. Banka, merkez bankalarının güçlü alımları ve ETF’lere yönelen yatırımcıların altın talebini desteklemeye devam edeceğini öngörüyor.

Çin, altın talebinde kilit rol oynamaya devam ediyor. Artan jeopolitik gerilimler, yuanın değer kaybı, makroekonomik belirsizlikler ve doların küresel rolüne karşı gelişen söylemler Çin’de altına olan ilgiyi artırıyor. Global X ETF’lerinden Justin Lin, bu faktörlerin Çin’de spekülatif işlemlerle birlikte ETF’lere ciddi girişler yarattığını belirtti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TCMB'den 700 Milyar Liralık Zarar

Benzine Yine Zam İddiası

Altında Son 5 Yılın En İyi Performansı!
»  Akaryakıtta İndirim Rüzgarı Sona Erdi
»  Altın'dan Rekor Üstüne Rekor!
»  ABD Borsaları Sert Düştü
»  ABD İle Çin Restleşti,Rekor Tazeledi
»  Trump'tan Çin'e Vergi Üstüne Vergi
»  TÜİK Açıkladı: İnşaat Maliyetleri Arttı
»  Küresel piyasalarda Trump Rallisi
»  Benzinde 2 Lira 24 Kuruş İndirim
»  75 Ülkeye 90 Gün Erteleme
»  Çin'den Flaş Dolar Kararı!
»  Trump'tan İlaç İthalatına Gümrük Vergisi
»  Küresel Piyasalarda Trump Kasırgası
»  Otomobil Piyasasında Trump Depremi
»  Motorine Büyük İndirim Geldi
»  Altında Düşüş Sürüyor
»  Yumurta Fiyatları Uçtukça Uçtu
»  LPG'ye 85 Kuruş İndirim Geldi.
»  Motorinde 3 Lira İndirim Bekleniyor
»  Benzinde Dev İndirim Yolda
»  Limon İhracatı Durduruldu
»  Piyasalardaki Çöküş Durdrulamıyor
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.