Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1935
EURO
38,2190
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.921,360
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BÜYÜKANIT,KIŞ HAREKATININ NEDEN YAPILDIĞINI AÇIKLADI
BÜYÜKANIT,KIŞ HAREKATININ NEDEN YAPILDIĞINI AÇIKLADI
 
Büyükanıt: K.Irak'a harekâtı yazın yapsaydık zayiat büyük olurdu. Kar patlayıcıların üstünü örttüğü için zayiat vermedik.
 
25.8.2008 - 22:05

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Irak'ın kuzeyine düzenlenen kara operasyonu öncesinde son 10 yılın hava raporlarının incelendiğini, operasyonun en soğuk gün ve en zor şartlara denk gelen tarihlerde gerçekleştirildiğini belirterek, "Yağan kar altında kalan patlayıcıları patlatmaları mümkün olmadığından zayiat vermedik. Eğer yazın yapmış olsaydık, kaybımız çok olurdu. Bu operasyon bizim zamanlama haklılığımızı ortaya koydu" dedi.


Orgeneral Büyükanıt, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ve Profesyonel Haber Kameramanları Derneği yöneticilerini, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Şeref Salonu'nda kabul etti.


Dernek üyeleriyle sohbet eden Orgeneral Büyükanıt, gazeteciliğin ne kadar zor bir meslek olduğunu anılarıyla anlattı. Orgeneral Büyükanıt, önce haberin iyi mi kötü mü olduğuna değil, doğru mu yanlış mı olduğuna bakılması gerektiğini söyledi. Basın çalışanları na ve işini yapanlara her zaman saygı ile yaklaştığını dile getiren Orgeneral Büyükanıt, Türk gazetecilerin işlerini sonuna kadar takip ettiklerini, gece ve gündüz çalıştıklarını ifade etti.
Orgeneral Büyükanıt, iki sene önce gerçekleştirdiği Yunanistan gezisi sırasında bir önceki Yunan Genelkurmay Başkanı ile yaşadığı anıyı şöyle aktardı:
"Yunanistan gezimizin ikinci gününde gittiğimiz bir şehirde, Yunan Genelkurmay Başkanı'nın sık sık telefonla görüştüğünü gördüm. Telefonlardan sonra Genelkurmay Başkanı'nın yüzünün şekli değişmişti. Bir süre sonra kendisine, 'Bir sorun mu var?' diye sordum. O da Türk gazetecilerin ve Türk medyasının sürekli haber döndüklerini, bunun Yunan Savunma Bakanlığı ve Yunan devlet televizyonunda rahatsızlık yarattığını, televizyonda kendisi aleyhinde haberler yapıldığını söyledi. Savunma Bakanı'nın kendisini arayarak, neden Yunan gazetecilere yasak koyduklarının hesabını da sorduğunu söyledi.
Bizim acar Türk gazeteciler, özel seyahatimizde hiç ummadığımız bir yerde karşımıza çıkınca sorunlar çıkmış. Ben de ona dedim ki 'Ben bu sorunu çözerim, sana en fazla yüklenen devlet televizyonunu akşam otele çağır. İkimiz orada beraber açıklama yapalım. Ayrıca bizim devlet televizyonunun geçtiği tüm görüntüleri sizin devlet televizyonuna vermesini sağlayacağım' dedim. 'Sahiden bunu yapar mısın?' diye sordu. Ben de 'yaparım' dedim. Genelkurmay Başkanı bana, 'O zaman beni rahatlatırsınız' dedi."
Orgeneral Büyükanıt, her meslek grubuna eşit mesafede yaklaştığını, işini yapan herkese saygı duyduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biraz önce servis yapan genç kızlarımızın da mesleğine saygı duyuyorum. Herkes bu hayatta üzerine düşen rolü oynuyor, hayat tam bir tiyatro; kral var, asker var, kameraman var, herkes bu hayatta rolünü oynuyor. Tiyatro bittikten sonra özel hayatta birlikte vakit geçiriyorlar. Ben Kara Harp Okulunda görev yaparken, buradan ayrılan öğrencilere her zaman sağlıklı, huzurlu ve başarılı yaşam diledim ama en önemlisi şerefli bir yaşam sürmelerini temenni ettim. Eğer şerefli bir yaşam yoksa diğerleri zaten yoktur."
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, bir süre önce Irak'ın kuzeyine gerçekleştirilen kara operasyonunu değerlendirirken, "Operasyonlar genellikle en iyi şartlarda yapılır. Biz bu operasyonda en zor şartları seçtik" diye konuştu.
Operasyon öncesinde son 10 yılın hava raporlarının incelendiğini belirten Orgeneral Büyükanıt, en soğuk günün ve en zor şartların tespit edildiğini, operasyonun o tarihlerde gerçekleştirildiğini söyledi. Bütün operasyonların gece gerçekleştirildiğini vurgulayan Orgeneral Büyükanıt, terör örgütünde gece görüş cihazları olmadığını ama Türk askerinde olduğunu kaydetti.
Orgeneral Büyükanıt, şunları söyledi:
"Hiç bizim zayiatımız olmadı. O çocuklar çok zor şartlarda operasyon yaptılar. Barınacak yer yok, tuvalet yok, tank yok, zırhlı araç yok. Operasyonu bu durumda gerçekleştirdiler. Yağan kar altında kalan patlayıcıları patlatmaları mümkün olmadığından zayiat vermedik. Kar, patlayıcıların üzerini örttü. Eğer yazın yapmış olsaydık, kaybımız çok olurdu. Bu operasyon bizim zamanlama haklılığımızı da ortaya koydu."
Orgeneral Büyükanıt, "Bana, 'veda ederken ne diyeceksiniz?' diye soruyorlar. İlk size söylüyorum; hadi bana Allah'a ısmarladık" dedi.
Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ve Profesyonel Haber Kameramanları Derneği üyeleri, 28 Ağustos Perşembe günü görevini devredecek Orgeneral Büyükanıt'a birer şilt ve Foto Muhabirleri Derneği arşivindeki Bü yükanıt'ın fotoğraflarından oluşan albümü hediye ettiler.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ABD'YE GÖRE SİVİL ÖLDÜRMEK "MEŞRU"

DANİSKALARIN DANİSKALARI..

"BÖLÜCÜLERİN DANİSKASI, BAŞBAKANLARIN YÜZ KARASI"
»  KEÇİÖREN'DEKİ ZABITA DAYAĞINA ABD EL KOYDU
»  İŞTE ORDUYA SALDIRANLARIN ASIL NEDENİ
»  KEÇİÖREN'DEKİ DAYAĞA ABD İLGİSİ
»  GARİH'İN KANLI GÖMLEK ŞEMASI ERGENEKON'DA
»  EMNİYET'E SAVCILIK BASKINI İLE İLGİLİ 7 KRİTİK SORU
»  ERGENEKON, KÜRTLERİ DE BÖLDÜ
»  ERGENEKON, KURTLAR VADİSİ'NDE
»  ERGENEKON'UN ARKASINDAKİ ASIL AMAÇ..?
»  VAR MISIN YOK MUSUN DA İNANILMAZ REKOR
»  BAYKAL'DAN ERDOĞAN'A " ÖNCE SEN YEME"
»  5 MİLYON YILLIK TARİHTE YANIYOR
»  ÖLÜ KEDİLERİN MUMYALANMA SIRRI
»  SAADET PARTİSİ'NİN HOCAYI AF ÜZÜNTÜSÜ
»  ERGENEKON'UN "ÇAPKIN HACISI" AKP'Lİ BAKAN ÇIKTI
»  MELİH GÖKÇEK HAKKINDA ŞOK İDDİA..!
»  "İKNA OLABİLMEMİZ İÇİN BAKANLARINI DEĞİŞTİR"
»  "BEN DEVŞİRME DEĞİL TÜRK'ÜM"
»  KIRGIZİSTAN'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ
»  GÜNEYDOĞU'YA ÇAMUR YAĞDI
»  TERÖRLE SİYASİ MÜCADELE OLMAZ
»  GÜLEN CEMAATİNDE DARBE PLANI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.