Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,4217
EURO
43,5886
IMKB
9.491,000
ALTIN
4.105,540
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BİKİNİ'YE GİRMENİN 10 KURALI!!
BİKİNİ YE GİRMENİN 10 KURALI!!
 
Kadınlar için yazın gelmesi, kilolarından 'derhal' kurtulmaları gerektiğinin resmidir. Rejimler, spor salonlarında geçirilen saatler, hatta yağ aldırmalar... Hepsinin de bir tek nedeni var; deniz kenarında bir bikini içinde salınabilmek!
 
13.6.2005 - 00:53
 Amerika'da kitapları çok satan yazar Nancy Butcher, kadınların yardımına koşuyor; zayıflamak için 'hap' bilgiler veriyor. Rejim yok, saatlerce koşmak yok, estetik yok! Bu önerilere kulak verin, midenizi ve vücudunuzu artık kontrol edin!.

Şu bir gerçek; 'güzellik' takıntılı bir kültürde yaşıyoruz. Dolayısıyla günümüz kadını, 'format'a uygun değilse 'kötü' görüntüsünü aklından silemiyor. "Nedir bu 'format'?" diye soranlar için hemen açalım; 90-60- 90 olmasa da ince belli, dik kalçalı, dik göğüslü ve tabii selülitsiz bir vücuda sahip olanlara kısaca format'a uygun diyebiliyoruz. Söz konusu fiziksel özelliklere sahip olanlar bir kuğu edasıyla salınırken, geride kalanlar bu 'kuğuları' kıskanç ve bir o kadar da mahzun gözlerle izlemekten kendilerini alamıyor. Sonunda iş inada biniyor; estetik ve zayıflama merkezleri, diyetisyen kapıları, spor salonları vs. en önemli ziyaret noktaları haline geliyor. Hele de yazın kapıya dayandığı şu günlerde kadınlar fazlalıklarından kurtulmak ve bir bikininin içine 'sığmak' için oradan oraya koşturuyor, aç kalıyor! Oysa Amerika'da kitapları çok satan yazar Nancy Butcher, bunların hepsini bir kenara koyup, ilginç yöntemlerle nasıl zayıflanabileceğine dikkat çekiyor. Türkiye'de de Dekolte Yayınları'ndan çıkan 'Bir Bikini İstiyorum' isimli söz konusu kitapta yazar, açlığı kontrol altında tutacak 101 öneride bulunuyor. İşte bunlardan birkaçı...

ON DAKİKA BEKLEYİN
Mutfağa gidip 'kendinize ufacık bir şey hazırlama' konusunda bir istek duyarsanız yalnızca 10 dakika bekleyin, hepsi o kadar. Bir yerlere telefon edin, ertesi gün için gömlek ütüleyin veya dergideki bir makaleyi okuyun.

BİR BARDAK BUZLU SU İÇİN
Bu yalnızca midenizi dolu hissetmesini sağlamayacak. Metabolizmanız, buzlu suyu vücut ısısına getirmek için faaliyete geçeceğinden kalori de yakacak.

YEMEK GÜNLÜĞÜ TUTUN
Bu yöntem çok önemli bir kavrama dayanmaktadır, farkındalık! Eğer gün boyunca yediğiniz şeylerin farkında olursanız gece vakti (hatta gün içi) atıştırmalarınızı kontrol altında tutmanız kolaylaşacaktır. Yanınızda her zaman küçük bir not defteri veya yemek günlüğü taşıyın ve ne yediğinizi ne kadar yediğinizi buna kaydedin.

GARDIROBU PLANLAYIN
Bir düzine giysi kataloğu alın ve vitrinleri gezin. Fazla kilolarınızı verdiğiniz zaman sığabileceğiniz tarzda, mükemmel kıyafetler seçin.

AŞKINIZ SİZİ İZLİYOR
Düşünün ki, o sizi izliyor... Mesela buzdolabına gidip bir dilim soğuk pizzayı dolaptan alıp on saniye içinde hapur hupur midenize indirmenizi... O özel kişinin sizi böyle mi görmesini isterdiniz? Kendinize o gözle bakın... !

EVLE İLGİLİ YAPILACAKLAR
Aylardır başlamayı düşündüğünüz evle ilgili ufak tefek projelerinizin bir listesini yapın: Lavaboyu tamir etmek, stor perdeleri temizlemek, yeni duş penceresini takmak... Her hafta bir proje belirleyin. Bu işleri yaparken evinizi daha iyi ve güzel bir yer haline getirdiğiniz için çok büyük tatmin duygusu yaşayacaksınız ve atıştırmaya zamanınız kalmayacak.

TV ARKADAŞI EDİNİN
Eşinizi, sevgilinizi, bir arkadaşınızı ya da bir komşunuzu sizinle beraber televizyon izlemeye davet edin. Reklam aralarında kendinize 'küçük bir şeyler hazırlamak' için yerinizden kalkmak yerine o kişiyle sohbet edin.

DİŞLERİNİZİ FIRÇALAYIN
Fransızlar'ın yaptığını yapın; dişlerinizi akşam yemeğinden hemen sonra fırçalayın. Ağzınızdaki temiz ve ferah nane hissi tat alma duygunuzu tatmin edecektir; dişlerinizi bir kez daha fırçalama zahmetine girme düşüncesi sizi bir şey yemekten alıkoyabilir: Dişler fırçalandı, başka yemek kabul edilmiyor!..

CANINIZI SIKMAYIN
Bir sorunu takıntı haline getirdiyseniz ve o sorun sürekli moralinizi bozuyorsa (ve yeme isteğinizi azdırıyorsa) bu gece onu boş verin gitsin. Sabah uyandığınızda yeni bir bakış açısına sahip olacaksınız.

TV'Yİ MUTFAKTAN ÇIKARIN
Televizyonunuzu mümkün olduğunca mutfaktan uzak bir yere koyun, buzdolabının üzerine bir örtü atın ve mutfak bölümüne sırtınızı dönerek televizyon izleyin.

Mutlaka bir şey mi yemek zorundayız !

Kendinizi çok aç hissediyorsanız ve ille de bir şey yemek istiyorsanız o halde aşağıdaki 'istenmese de kabul edilebilir' gece atıştırması önerileri listesinden bir seçim yapabilirsiniz.
* Meyve (elma, muz, yarım kavun, bir kase çilek veya ahududu, bir salkım üzüm, mevsim meyvelerinden yapılmış bir meyve salatası)
* Yalnızca portakal suyu ve muz püresinden yapılmış bir meyve kokteyli (içine yaban çilekleri, yağsız yoğurt ya da yağsız süt ve buz ekleyebilirsiniz)
* Bir avuç kurutulmuş kayısı, şeftali ya da incir
* Bir iki çubuk kraker
* Bir fincan tavuk ya da sebze çorbası (içine limon ve kırmızı biber karıştırabilirsiniz)
* Bir bardak domates suyu
* Bir dilim diyet tost ekmeği üzerine marmelat
* Yarım fincan yağsız sade ya da vanilyalı yoğurt (içine meyve dilimleri ve bir parça bal koyabilirsiniz)
* Yağsız patlamış mısır
(Sabah)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SUNAL'LARA SUNUCU GELİN

"TÜRKAN'I ASLA ALDATMADIM"

BABA'LARDAN RTÜK'E 'KÖPEK' ŞİKAYETİ!
»  KADIN PROGRAMLARINDAN ŞİKAYETLER REKOR KIRDI
»  ERDOĞAN'IN TAKLİDİ VALİ GÜLER'İ ÜZDÜ
»  ECE'DEN GÖĞÜS ŞOV
»  EN GÜZEL PSİKOLOG
»  AJDA PEKKAN ÇOK İYİ DİKİŞ DİKERMİŞ!!!
»  AKKAYA'NIN FİYASKO ROPÖRTAJI!!
»  "KURTLAR VADİSİ"NİN SON BÖLÜMÜ REKLAM REKORU KIRDI
»  ALİŞAN YAT ARIYOR!!!
»  BİR İSTANBUL MASALINDA SÜRPRİZ SON... SELİM ARHAN ÖLECEK
»  REİANA'DAKİ YANGIN KORKUTTU
»  REİNA YANDI!!!
»  YİNE FRİKİK VERDİ...
»  "ERKEĞİMİ KİMSEYLE PAYLAŞMAM"!
»  BEYAZ LAHANA DİYETİ İLE 5 KİLO VERDİ
»  MUTLU SON İLE BİTECEK
»  YILIN EN ÇEKİCİ KADINI ADRİANA LİMA SEÇİLDİ
»  6 BİN DOLAR'A ÇORAP
»  SEREN SERENGİL, İKİ YAŞINDAKİ ETİYOPYALI KIZ TOSHEM'İ EVLATLIK ALDI...
»  BURÇLARIN ARAPÇASINI MERAK ETTİNİZ Mİ?
»  MEHMET EYMÜR'DEN 17 YIL SONRA GELEN ÖZÜR
»  MASAL, VEDA EDİYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.