Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2673
EURO
37,6148
IMKB
9.045,000
ALTIN
2.888,860
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BABACAN İÇİN YOLUN SONU..! ŞİMŞEK AYRI BİR FACİA
BABACAN İÇİN YOLUN SONU..! ŞİMŞEK AYRI BİR FACİA
 
Avrupa ülkelerinin birisinin dışişleri bakanı babacan gibi konuşsa anında görevden alırlardı.
 
1.6.2008 - 19:45

YİĞİT BULUT/VATAN

Fransız dışişleri bakanını düşünebiliyor musunuz, Avrupa Parlamentosu’nda konuşma yapıyor ve şöyle diyor; “Sadece azınlıkların değil (not düşelim; Fransa Avrupa Birliği’nin azınlıklarla ilgili düzenlemelerini resmen tanımıyor) benim ülkemde hiçkimsenin hatta ‘en büyük topluluk olan Hıristiyanların bile’ ibadet etme özgürlüğü hatta dinlerini yaşama şansları yok. Hepsi büyük bir baskı altında...”
Bu cümleleri sarf eden, bir Fransız, Alman, İngiliz hatta beğenmediğimiz Yunan bakana ne olur biliyor musunuz; daha konuşması bitmeden görevden alırlar... Onu bakan yapan parti “halktan özür diler” ve zatın “siyasi hayatı” biter!
Peki bizim “Bakan Bebecan” ne diyor? Söylediklerine rağmen ne oluyor?
Detayları kaçırdıysanız tekrar arz edeyim; “...Türkiye’de sadece gayrimüslim azınlıklar değil, Müslüman çoğunluk da dini özgürlüklerle ilgili sorunlar yaşıyor. Türkiye’de son dönemde laiklik eksenli bir tartışma yaşanıyor. Bizim laiklik tanımımız çok açık: Din ve devlet işlerinin açık şekilde birbirinden ayrılması. Devletin de bireylerin dininin gereğini yerine getirmesine müdahale etmemesi. Burada farklı inançtakiler de dinsizler de bu özgürlük ortamından faydalanabilmeliler...”
Evet, yanlış okumadınız, Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil etmesi için gönderildiği Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi’nde, yaptığı konuşmada “Türkiye’yi yerden yere vuruyor ve Müslümanlar’ın Türk Devleti’nin baskısı altında dini özgürlüklerini yaşamadığını” iddia edecek kadar ileri gidiyor. Hoşgeldin Orhan Pamuk veya Elif Şafak! Yabancıları karşında görünce veya yabancılar “Aslansın” diye sırtını sıvazlayınca veryansın et ülkene, seni “besleyen, okutan, büyüten” dünyada “Müslümanlar’ın rahat ettiği, İslam dinini yüzyıllarca her şeyinden fazla değer vererek gururla ‘Müslümanım’ diyen insanların olduğu ülkene bas küfürü!”
Sevgili dostlar, bu konuşma “Ne olacak, olmuşsa olmuş” denecek ve hiçbir yaptırımı olmayacak bir konuşma değil. Her şeyden önce bu ülkede “Ben Müslümanım” diyen herkese büyük bir ayıp ve haksızlık. İşin bir de daha vahim boyutu var; eğer Babacan’ın söyledikleri “AKP’nin de fikri” ise ve “AKP yönetimi Babacan ile ilgili bir yaptırım kararı almaz hatta sahip çıkarsa”, aynı fikri paylaştıklarını sessiz kalarak onaylarlarsa, Türkiye adına durum daha da korkutucu. Türkiye, “her dinamiği” ile “yabancılara şikayet eden” ve “Yardım edin, bu ülkeyi ‘yabancılarla birlikte’ değiştirip yönetelim” çağrısı yapan bir iktidara sahip ve esas bizler yani bu ülkedeki “normal çoğunluk” tam bir baskı altındayız!
Sonuç 1: AKP Hükümeti’nin “en ağır darbe aldığı” iki bakanı Babacan ve Mehmet Şimşek. Babacan, ne ekonomiden ne dış politikadan anlıyor. Bugüne kadar özellikle ekonomide “iyi” algılatılmasının tek sebebi yabancılara “yüzde 100 itaat etmesi” ve ülkeyi “yabancı sıcak paranın” istila etmesine sessiz kalması. Dışişleri Bakanlığı için söyleyecek zaten “kelime” yok, çünkü “koltuk” zaten boş!
Sonuç 2: Mehmet Şimşek ise ayrı bir facia. 2001 krizinde milyarlarca doları “manipüle” ederek Türkiye’ye en büyük kötülüğü yapan bir “yabancı kurumun temsilcisi” olarak, kendisi İngiliz vatandaşı, karısı Amerikan vatandaşı olmasına rağmen, Türk Hazinesi’nin başında! Düşünsenize “milli menfaatlerimizi” bu zat, “elinde yetiştiği yabancılara karşı savunuyor!”
Sonuç 3: Dünyada her şey “sebep-sonuç”, “suç-ceza”, “karar-sonuç” gibi ilişkilere dayanır. Subjektif dinamikler bu kriterlere uymaz ve sonuçta “katılımcılarının” hepsini felakete götürür. Eğer Erdoğan bu ülkede “hepimizin Başbakanı olduğunu iddia ediyorsa”, kendisine bir Türk vatandaşı olarak sesleniyorum; Babacan’ın bu yaptığı “yaptırımsız” kalamaz ve Mehmet Şimşek isimli “İngiliz” bu ülkenin asla ama asla “bakanı” olamaz...
Son söz: Türkiye “yabancılara” yaranmak için her şeyi yapan bakanları, kimsenin tanımadığı dönemde Türkiye’ye küfür ederek “tanınan” Elif Şafak gibileri, Türklüğe “küfür” ederek Nobel alan yazarları, sanatçıları ikinci defa görüyor. Daha önce de aynı şeyleri yaşadık; bazıları Yunan ordusunun önüne “Kurtardınız bizi bunlardan” diyerek attılar ama onların da sonu “hüsran” oldu. “Ali Kemal versiyonlarına” duyurulur!



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP'NİN ASIL KORKUSU TARİKATLAR KAVGASI

CEM UZAN,"BİZDE DİNLENDİK BELGELERİ AÇIKLAYACAĞIZ"

ERDOĞAN,"HERKES MÜSTERİH OLSUN"
»  ERGENEKONA KARŞI ERGENEKONCU ÇIKTI!
»  HAKKARİ'DE MAYIN TUZAĞI :1 ER ŞEHİT
»  "KARAKOL KABUSU YAŞADIK"
»  ÖZERK KURUM BAŞKANI OL ÇUVALLA MAAŞ AL
»  ZEHİR TÜCCARI, ESKİ VEKİLİN DAMADI ÇIKTI
»  KAMUDA EN YÜKSEK MAAŞ'I KİM ALIYOR?
»  MARMARAY'DA 5.TÜP TÜNEL BATIRILIYOR
»  PKK'DAN ÖCALAN'A SANSÜR
»  MECLİSTE, 'DİNLEME' HAFTASI
»  BAŞSAVCI: ERDOĞAN TAKİYECİ
»  BABACAN, "SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM"
»  DİNLEME SKANDALINDAKİ ÇOK ÖNEMLİ BELGE
»  "TURKCELL'LE BAĞLAN HAYATA"
»  KAFA TOKUŞTURAN AKP'Lİ BAYAN VEKİL
»  MECLİS'TEYASAK DELİNDİ Mİ?
»  BAKAN VEGENEL MÜDÜRÜN UÇAKTA EKONOMİ GERİLİMİ
»  ÖZDEMİR İNCE, CİA ETNİK OPERASYONU BİLMİYOR MU?
»  TMSF'DE HESAP VERMELİ..
»  GÖKÇEK'İN BUNA VERECEK CEVABI OLMALI..!
»  BU SANSÜR NEYİ GİZLEMEK ADINA..!
»  "SUYU İÇİYORUM, EŞİME ÇOCUKLARIMA DA İÇİRİYORUM"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.