Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2715
EURO
37,5075
IMKB
8.759,000
ALTIN
2.930,890
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BABACAN'IN ELİNDEKİ "KİRLİ VE TEHLİKELİ"DOSYA
BABACAN IN ELİNDEKİ  KİRLİ VE TEHLİKELİ DOSYA
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlunun kirveliğini yaptığı Vahit Özdemir, 2001 yılında Dışişleri mensubuyken, geçici görevle Ulaştırma Bakanlığına gönderildi. Özdemir’in bakanlığa iletilen sicil dosyasına ise ‘’Sinsi ve tehlikeli’’ yazıldı.
 
20.10.2007 - 00:55

Ankara’da yaklaşık 7 yıldır süren ‘’Kirve davası’’ şimdi de Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın önüne geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlunun kirveliğini yaptığı Vahit Özdemir, 2001 yılında Dışişleri mensubuyken, geçici görevle Ulaştırma Bakanlığına gönderildi. Özdemir’in bakanlığa iletilen sicil dosyasına ise ‘’Sinsi ve tehlikeli’’ yazıldı. Bunun üzerine Özdemir, biri büyükelçi 3 diplomat hakkında tazminat davası açtı.
Daha sonra da suç duyurusunda bulundu. Durumu daha önce 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’e de ileten Özdemir, şimdi de Dışişleri Bakanı Ali Babacan’a başvurarak, sicil dosyasına ‘’Sinsi ve tehlikeli’’ yazan 3 diplomatın yargılanabilmesi için izin vermesini istedi. İlginç olay, Dışişleri uzman personeli diplomat Vahit Özdemir’in, geçici görevle Ulaştırma Bakanlığı bünyesine atanması ile başladı. Özdemir’in Dışişlerinden Ulaştırma Bakanlığına iletilen sicil dosyasına ise ‘’Sinsi ve tehlikeli’’ yazıldı.
Dosyaya bu notu, halen Belgrad Büyükelçisi olan Hasan Servet Öktem, Dışişleri Bakanlığı Balkan Ülkeleri Genel Müdür Yardımcısı olan Hasan Aşan ve AB Genel Sekreterliği Daire Başkanlığı görevinde bulunan Cem Kahyaoğlu’nun yazdığı öne sürüldü. Özdemir, önce 8'inci İdare Mahkemesi’ne başvurarak, üslerinin “yetkilerini aşarak” sicil belgesi doldurduğu şikayetinde bulundu. İdare Mahkemesi, Bakanlık bürokratlarının “yetki ve şekil unsuru yönünden hukuka aykırı” davrandığına karar verdi. İdare Mahkemesi’nin kararı Danıştay tarafından da onandı. Danıştay kararında, Özdemir'in sicil amiri olmayan kişilerin, sicil yazmakla görevli olmadıkları halde “hukuka aykırı işlem” yapıldığına hükmetti.

TAZMİNAT DAVASI
Vahit Özdemir, daha sonra da kendisi aleyhinde usulsüz sicil raporu düzenledikleri gerekçesiyle dönemin Dışişleri Bakanlığı Personel Daire Başkanı Hasan Servet Öktem ve yardımcıları Hasan Aşan ve Cem Kahyaoğlu hakkında 75'er bin YTL'lik maddi ve manevi tazminat davası açtı. Özdemir ayrıca, diplomatlar hakkında Ankara Cumhuriyet savcılığına sahtecilik yaptıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

SORUŞTURMA İZNİ İSTEDİ
 Vahit Özdemir, memurin muhakemat yasası gereği bu bürokratların yargılanabilmesi için son olarak da konuyu Bakan Ali Babacan’a iletti. Avukatı Şerif Vural aracılığıyla Bakan Babacan’a bir dilekçe gönderen Özdemir, Hasan Servet Öktem, Hasan Aşan ve Cem Kahyaoğlu’nun İdare Mahkemesi ve Danıştay tarafından da suçlu bulunduğunu belirtti. Diplomatlar hakkında cezai işlem yapılması için suç duyurusunda bulunduğunu anımsatan Özdemir, yargılamanın yapılması için Babacan’ın bürokratlar hakkında soruşturma izni vermesini talep etti.

KİRVESİ ERDOĞAN
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 9 Eylül 2001'de Topkapı Eresin Otel'de düzenlenen törende Vahit Özdemir'in oğlu Uğur'un kirvesi olmuştu. Özdemir' 3 Kasım’da AKP Ankara milletvekili adayı da olmuştu. Özdemir hakkında, Dışişleri bürokratlarınca hazırlanan sicil raporunda da ‘’ Tehlikeli, sinsi, güvenilmez, ahlaki zaafiyetleri vardır. Siyasi çevrelerden baskılarla dış tayin yaptırma geleneği vardır. Dış tayine gönderilmemesi uygun olur. Dosyası olaylarla doludur. Tüm dış görevlerinde sorunlar çıkarmış, devletin itibarını zedelemiştir. Siyasi faaliyetler kanalıyla tayin ve terfi peşinde koşmuştur.’’ deniliyordu. Başbakan Erdoğan’ın oğlunun kirveliğini yaptığı Vahit Özdemir, Dışişleri mensubuyken, geçici görevle Ulaştırma Bakanlığına gönderildi. Özdemir’in bakanlığa iletilen sicil dosyasına ise ‘’Sinsi ve tehlikeli’’ yazıldı. Bunun üzerine Özdemir, biri büyükelçi 3 diplomat hakkında önce tazminat davası açtı, sonra da suç duyurusunda bulundu. Özdemir şimdi de Dışişleri Bakanı Ali Babacan’a başvurarak, sicil dosyasına ‘’Sinsi ve tehlikeli’’ yazan 3 diplomatın yargılanabilmesi için izin vermesini istedi.
 
Gazeteport



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GÜLER: GÖZALTINA ALINANLARA SUÇLU DEMEK YANLIŞ

"İLİŞKİLERİMİZDE KRİTİK BİR NOKTADAYIZ"

IRAK'TA 4 BİN PKK'LI 2 BİN TÜRK ASKERİ VAR
»  İL VE BELEDİYE BAŞKANLARINDAN BAYKAL'A DESTEK KARARI
»  DEMİREL, REFERANDUM İÇİN NE DEDİ?
»  BOMBALI SALDIRI BUTTO'YU YILDIRMADI
»  NAZMİYE DEMİREL, AĞIR HASTA İDDİASI
»  KAMU'YA 50 BİN PERSONEL ALINACAK
»  KREDİ KARTI AİDATINA BİR İPTAL DAHA
»  ÖĞRENİM KREDİSİNE ÖODEME KOLAYLIĞI
»  SARKOZY'NİN BOŞANDIĞI EŞİ CECİLİA'DAN ŞOK İTİRAF
»  PKK'LILAR İÇİN FATİHA OKUTAN İMAM TUTUKLANDI
»  ERDOĞAN:'' LİDER KADRO TESLİM EDİLMELİ''
»  BAYKAL: ''REFERANDUM HUKUK GARABETİ''
»  BÜTÇE MARATONU 25 EKİM'DE BAŞLIYOR
»  GÜL'ÜN KIZININ DÜĞÜNÜ 573 KEZ HABER OLDU
»  MERMİ GİBİ GİDEN İLK TRENİMİZ KASIMDA HİZMETE GİRİYOR
»  BAKAN YAZICI: HABUR KAPANMIYOR
»  BENZİNE ZAM
»  KAMUYA 50 BİN PERSONEL ALINACAK
»  ENERJİ BAKANLIĞI'NDA BÜYÜK GÖZALTILAR
»  TÜRKİYE'NİN TEZKERESİ DÜNYA'YI GERDİ
»  29 EKİM RESEPSİYONUNA TÜRBAN ÇÖZÜMÜ
»  'AFGANİSTAN'DA NE ARIYORLAR''
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.