Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAHÇELİ: "AB İLE İLİŞKİLER YENİDEN SORGULANMALI"
BAHÇELİ:  AB İLE İLİŞKİLER YENİDEN SORGULANMALI
 
Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’de yaşanan gelişmelerin “Sevr’e boyun eğen, Mondros’u imzalayan son Osmanlı hükümetlerinin girdiği sarmalla” benzerlik gösterdiğini savunarak “bu karanlık gidişe dur denilemez ve bir son verilemez ise, ülkemiz önce iki dilli ve iki ortaklı, gelişmelere göre çok dilli ve çok ortaklı bir federal devlet yapılanmasına doğru hızla sürüklenmektedir” dedi.
 
22.4.2008 - 12:02
 Bahçeli, düşe kalka gelinen bu aşamadan sonra Türkiye’nin, AB ile ilişkilerini ‘daha fazla tahribata neden olmadan, sonu karanlık maceraya dönüşmeden’ derhal yeniden sorgulaması gerektiğini kaydetti. Bahçeli, “Bugünkü şartlar ve müzakere zihniyetinin ortaya koyduğu gerçek, mevcut millet ve devlet yapımızla Avrupa ile birlikte müşterek bir geleceği paylaşamayacağımızı işaret etmektedir” diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, 1920 yılında TBMM’yi ortaya çıkaran stratejik şartlar ile bugün Türkiye’nin karşı karşıya olduğu şartlar arasında bağ kurdu. Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ile başlayan süreci değerlendiren Bahçeli, “Ancak ne üzücüdür ki, Türkiye’mizde, geride kalan inişli çıkışlı bir asra yakın zamandan sonra, ihmal ve gafletle geçen senelerin birikmiş sorunları yeniden baş göstermiştir. Milletimiz bugün, beka düzeyindeki tehditlerle dolu bir süreci ve devletimiz ise kurucu hassasiyetlerin sarsıntısını bütün şiddetiyle yaşamaktadır” dedi. Gecikilmesi halinde, kapanması mümkün olmayan derin yaraların açılacağı, milli birlik ve bütünlüğün onarılamayacak kadar zedeleneceği tehlikeli bir sürecin Türkiye’nin önüne adım adım ve sinsice konulduğunu ifade eden Bahçeli, yaşanan gelişmelerin milli mücadele döneminin kaygı ve tehditleri ile stratejik benzerlikler gösterdiğini söyledi.

-TÜRKİYE’NİN DURUMUNU OSMANLI’NIN SON DÖNEMLERİNE BENZETTİ-
Türkiye’nin yaşadığı buhranın kaçınılmaz sonuçlarını anlatan Bahçeli, bu gelişmelerin “Sevr’e boyun eğen, Mondros’u imzalayan son Osmanlı hükümetlerinin girdiği sarmalla” benzerlikler gösterdiğini kaydetti. Gelinen noktanın Cumhuriyetin kuruluşu ile elde edilen kazanımlarla, devlet ve millet hayatının temelini oluşturan kurucu ilkelerin bir yol ayrımına sürüklendiğini ortaya koyduğunu ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu:
“Bu karanlık gidişe dur denilemez ve bir son verilemez ise, ülkemiz önce iki dilli ve iki ortaklı, gelişmelere göre çok dilli ve çok ortaklı bir federal devlet yapılanmasına doğru hızla sürüklenmektedir. İşin üzücü ve hayret uyandırıcı yanı, bir türlü durdurulamayan terörün vesayetinde bulunan yıkıcı ve bölücü taleplerin, kendilerini aydın ilan eden çevrelerce, çağdaşlaşmanın ve Avrupalı olmanın bir gereği olarak algılanması ve bu dayatmaların bilimsel ve akademik gelişme şeklinde sunulmaya çalışılmasıdır. Türkiye’yi Osmanlı Devletinin yıkılış şartlarına ve şablonuna kadar götürmesi kaçınılmaz olan bu sürecin, herkes tarafından mutlaka iyi analiz edilmesi, devletimizin ve milletimizin geleceği açısından hayati derecede önemli olacaktır.”
-“TÜRKİYE’NİN YIKIM SÜRECİNİN BAŞLAMASI”-
Bahçeli, “Türk milleti” tanımını kapsayıcı ve yeterli bulmayıp iç ve dış baskılarla başka kimlik arayışlarının artış göstermesinin, bunun da önümüzdeki dönemde özellikle anayasa hazırlığındaki siyasi iktidar tarafından hukuki ve siyasi bir karşılığa oturtulmasının “Türkiye’nin yıkım sürecinin başlaması” olacağını kaydetti. Bahçeli, Türkiye’nin karşısındaki ağır tehdidi ise “beka sorunu, sosyolojik parçalanma sorunu, stratejik çözülme ve siyasal dağılma sorunu, milli güvenlik ve asayiş sorunu” olarak sıraladı. MHP lideri, “Bu itibarla, Türkiye, 1910’lu yıllara eşdeğer bir ateş çemberinden geçerken yüreğinde vatan sevgisi, millet mensubiyet ve cumhuriyet kaygısı olan hiç kimsenin bu gelişmelere kayıtsız kalması düşünülemez ve asla kabul edilemez” diye konuştu.

-“AB İLE İLİŞKİLER YENİDEN SORGULANMALI”-
Türkiye üzerinde oynanan oyunu “küresel güçler, kurguladıkları gelecek projelerinin önündeki milli devlet engellerini zayıflatmak, kontrol altında tutmak veya ortadan kaldırmak peşindedirler” şeklinde dile getiren Bahçeli, şunları söyledi:
“Bugün Türkiye, iki sürecin de aynı anda karşımıza çıkardığı sorunlarla uğraşmaktadır. Bir yandan, teslim psikolojisi içinde sürüklendiği AB müzakere süreciyle bu tür bir üst bağlılığa gönüllü olarak zaten talip olmuştur. Diğer yandan aynı sürecin dayatmaları ile etnik ayrışma ve milli kimliğini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıyadır. Bu durum ülkemizi, iki ağır tehlikeyle ve aynı anda mücadele etmek mecburiyeti ile yüz yüze bırakmıştır. Bu itibarla, düşe kalka gelinen bu aşamadan sonra, Türkiye, Avrupa Birliği ile ilişkilerini daha fazla tahribata neden olmadan, sonu karanlık bir maceraya dönüşmeden derhal yeniden sorgulamalıdır. Bugünkü şartlar ve müzakere zihniyetinin ortaya koyduğu gerçek, mevcut millet ve devlet yapımızla Avrupa ile birlikte müşterek bir geleceği paylaşamayacağımızı işaret etmektedir. Türkiye’nin ve büyük Türk milletinin kaderi üzerinde kumar oynayanların maksadının, Türkiye’yi ayrışma, ayrıştırma ve çatışma ortamına yönlendirmek olduğu artık bütün gerçeği ile ortadadır. Asıl üzücü olan ise, Türkiye’nin karşısına çıkartılan bu zorlu süreci yönetebilecek ve bu çok yönlü tehditleri bertaraf edecek vizyona, inanca, stratejiye, yönetime ve bağımsız karar mekanizmaları ve iktidar gücüne ülkemizin sahip bulunmuyor olmasıdır.”
-“TÜRKİYE BİR LÜTUF CUMHURİYETİ VE SÖMÜRGE ARTIĞI DEĞİLDİR”-
Türkiye’nin içinde bulunduğu bölgede etkisi hissedilen küresel gücün, “işbaşındaki ilkesiz iktidarı”, tehdit, telkin, şantaj, dayatma, işbirliği veya sözde iyi ilişkiler gibi “elastiki” ve değişken mekanizmaları ardı ardına deneyerek kontrolüne aldığını savunan Bahçeli, “Türkiye’nin başka devletlerin izni ve müsamahası ile kurulmuş bir lütuf cumhuriyeti ve sömürge artığı olmadığı tarihi bir gerçektir” dedi. Partisinin, Türk milletini, “ortak bir tarihin sunduğu zemin üzerinde, birlikte yaşama arzu ve iradesini ortaya koyan, tarihi süreçte ortak bir kaderi paylaşma duygusunu ve gelecek ülküsünü taşıyan, milletler camiasında kendine has vasıf ve kimliğe sahip olduğuna inanan sosyal bir bütün olarak mütalaa ettiği”ni ifade eden Bahçeli, önümüzdeki dönemin, önemli siyasi ve sosyal gelişmelere açık gerilimlerle dolu bir yeni çatışma alının yaklaştığına işaret ettiğini söyledi.

Bahçeli, “toplumun her kesimini derinden etkilemesi kaçınılmaz olan bu dönemde her kurum ve kuruluş, her vatan evladı bilinçle ve sağduyu ile davranmalı, ayrışmayı derinleştirecek muhtemel tuzaklara dikkat etmelidir” uyarısında bulundu.

-“DEMOKRASİ, İNSAN HAKLARI PUTLAŞTIRILMAMALI”-
Türk milliyetçilerinin, ‘alçakça tezgahlanan oyunların içine çekilmemek ve Türkiye üzerinde yapılan ihanet hesaplarının amaçlarına hizmet etmemek için sükunetlerini korumaya sonuna kadar devam edeceği”ni belirten Bahçeli, şöyle konuştu:
“Bütün ümidim ve temennim bugün de vatan ve millet sevdalılarının devletimize ve milletimize ruh veren ortak paydalarda bir araya gelerek Türkiye’yi hak ettiği mutlu yarınlara taşıyacak buluşmayı göstermesidir. Elbette her yaşayan millet gibi her varlığını sürdüren devlet gibi demokratikleşme, insan hakları, bireysel hak ve özgürlükler, sosyal adalet ve hakkaniyet konularında alacağımız daha çok mesafe vardır. Ancak bizim kavramları putlaştırarak ‘milletsiz demokrasi’ peşinde koşmak gibi lüksümüzün olmadığı da açıktır. Parçalanmış, birliği bozulmuş, çözülmeye yüz tutmuş bir millet varlığının, yalnızca demokrasi ile yaşatılmaya çalışılması, yoğun bakım şartlarında solunum cihazına bağlı bir hayatı bilinçsizce sürdürmek gibi anlamsız ve yetersiz bir çaba olacaktır.”
-“KİMSE TAHRİK PEŞİNDE KOŞMAMALI”-
MHP’nin kaygılarının aşırı bir korkunun ve gereksiz vehmin ürünü olmadığını söyleyen Bahçeli, “Bu hayati konunun hafife alınmaya, kısır tartışmalarla oyalanmaya asla tahammülü yoktur. Toplumsal çatışma fitilini ateşleme riski bulunan önümüzdeki gelişmeler hepimiz için hayati önem taşımaktadır. Bu bakımdan kimse tahrik ve tertip peşinde koşmamalı ve Türk milletinin gücü ve kararlılığı üzerinde yanlış hesap yapmamalıdır” dedi.

-“TÜRK MİLLETİNE YAPILAN İHANETLER CEZASIZ KALMADI”-
TBMM’nin şanlı mücadelesinin, 88 yıl önce de yanlış hesap peşinde koşanların acı akıbetlerini göstermesi bakımından ibret alınması gereken bir tarihi vakıa olduğunu ifade eden Bahçeli, “Bu gerçekten yola çıkarak, tarihin hiçbir döneminde, Türk milletine yapılan ihanetlerin karşılıksız ve başkaldırıların cezasız kalmamış olduğu hatırlardan çıkarılmamalıdır” diye konuştu. Hiçbir mezhep, köken veya düşünce ayrımı yapmadan herkesle kucaklaşıp harekete geçme zamanının çoktan geldiğini ifade eden Bahçeli, “MHP, iş işten geçmeden, ayrılma ve kırılma yaşanmadan, herkesi, vatan ve millet sevgisi etrafında, siyasi kaygıların üstünde, bir gönül birliğine ve kucaklaşmaya davet etmektedir” dedi. (ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DERBY MAÇ İÇİN VOLKAN'A LİNCOLN TERAPİSİ

MELİS'E KIYAK PROMOSYON

AYSUN KAYACI, EVLENİYOR
»  HAKARİ'DE MAYIN PATLADI, 1 ŞEHİT
»  1 MAYIS, 135 ÜLKEDE RESMEN TATİL
»  ERDOĞAN'IN ÜÇ ÇOCUK PROJESİNE DARBE
»  CHP, KAYIP TRİLYON KISKACINDA
»  KIŞLA'DA BANKA SAVAŞLARI
»  AVUSTURYA'DAN DAVA MESAJI
»  YEŞİL SOSYETE BATI BASININDA
»  KATAR'DA KARA PARA AKLANIYOR
»  İŞTE AKP'NİN KABARIK DAYAK SİCİLİ
»  MESUT YILMAZ: "YENİ PARTİ KURUYORUZ"
»  YARGITAY'DAN CHP AÇIKLAMASI
»  ÇANAKKALE DESTANININ HİÇ BİLİNMEYEN FOTOĞRAFLARI
»  GENERALLER TV'LERE ÇIKARAK TETİKÇİLİK YAPTI
»  ARANAN HİZBULLAHÇI BELEDİYE'DE İŞÇİ ÇIKTI
»  PKK ALMANLARINDA BAŞINA BELA OLUYOR
»  "KOMÜNİSTLER BİLE BU İKTİDARDAN DAHA ŞEREFLİYDİ"
»  TRABZON'U AYAĞA KALDIRAN AFİŞ
»  ADANA BELEDİYESİ'NDE MAAŞ SKANDALI!
»  GOOGLE YAZARKEN DİKKAT EDİN!
»  1 MAYIS BAYRAM OLARAK KABUL EDİLDİ.
»  GÜL'DEN ÖĞRETMENİNE SON GÖREV
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.