Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1770
EURO
38,2168
IMKB
9.666,000
ALTIN
2.894,970
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAHÇELİ'DEN 301 RESTİ
BAHÇELİ DEN 301 RESTİ
 
MHP grubunda konuşan MHP lideri Bahçeli, hükümeti asayiş olayları karşısında duyarsız olmakla suçladı. 301 konusunda rest çeken Bahçeli, bir konuda destek sözü verdi.
 
15.4.2008 - 11:40

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında partililere seslendi.. Bahçeli'nin açıklamaları şöyleydi:

"Gebze'de yaşanan hunhar cinayet hepimizi utandıran bir gelişmedir. Bu ülkede yaşayanların ve bu ülkeye gelenlerin can güvenliğinden Başbakan sorumludur. Asayişsizlik ülkemizin güvenliğini tehdit eder noktaya gelmiştir. Hükümet suçun artışı karşısında duyarsızdır. Hükümetin asayiş olaylarını başka ülkelerle kıyaslanması yanlış ve aymazlıktır.

Zayıflayan ahlak değerlerimiz, göç alan yerler, adaletsiz gelir dağılımı ve olayların medyada veriliş şekli suçların artmasını sağlıyor. Suçlar daha fazla bünyesi sarmadan hükümeti göreve çağırıyoruz. İhtiyaç duyulacak her tedbir için MHP destek vermeye hazırdır.

EKONOMİK KRİZ

Hububat fiyatlarındaki artış tehlikeli noktalara ulaştı. Hükümet bu açlık ve yoksulluk krizini hafife alıyor. Hükümetin bakanı elimizde yeterince stoğumuz var diyor. Peki bu fiyat artışı niye. Vurgun bekleyen gemiler için bir tedbir aldınız mı? Bu bunalımın en hazin yaşandığı yerler olan mutfakları yangın yerine çevirmiştir. Orta halli vatandaşın hali içler acısıdır. Ekmeği büyüttüğünü söyleyen Başbakan ekmeği daha da küçültmüştür.

Türk çiftçisinin artık dayanacak gücü kalmamıştır. Bir süre sonra ekmeği bile ithal etmeye başlayacağız demek yanlış olmayacaktır. Hükümet vatandaşı ekmeğe muhtaç hale getirilecek.

KAPATMA DAVASI

Kapatma davası açılalı yaklaşık 1 ay olmuştur. Siyaset kurumu krizi demokrasi ile çözüleceği bir ortamı hazırlayamammıştır. Siyaset turumu akıl tutulmasına girdi. Bir çıkmaza girdi. Bir kayıkçı kavgasına dönüştü. Rüşvet parmak kesme Yunan filozoflarının yargılanması ve Atatürk resmi etrafında bir tartışma yürütülüyor. AKP ve CHP siyasi krizin sorumlusu olmuştur. Başbakan krizin kemikleştiğini görmüyor. İçinde bulunulan krizi bir sağduyu ile çözmek yerine farklı yollara gidiliyor. Sayın Başbakan tehlikeli bir oyun planını devreye koyuyor. Bu oyun planı yargının içeriden ve dışarıdan baskı altına alınması... Bu bulanık ortamda reform adı altında Avrupa'nın dayatmalarını yerine getirme formülüdür. AKP sahte kahramanlığa soyunndu. başabakan çıkmaz sokak stratejisi uyguluyor. Başbakan konuyu pazarlık meselesi yaptı. Bir siyasi parti başkanı için düşülen en onursuz durumdur. 

Barroso'nun ziyareti yankı uyandırmıştır. AB temsilcisi kendince demokrasiyi anlatarak Türk yargısına gözdağı vermiştir. Müşettiş edasıyla beyanlarda bulundu. Sayın Başbakan'ın sürekli inkar ettiği paketi AB komiseri müjde olarak açıkladı. Barosso'nun bazı konularda atılan adımlarla ilgili teşekkür etmesi dikkat çekiscidir. Bu gerçekler ışığında AB Komisyonu Başkanı'nın bu dönemde Ankara'yı ziyaret etmesi çok önemlidir. Barosso bu ziyarti sırasında partimizi de kısa bir süre ziyaret etmiştir. AB'ye tüm açıklığıyla tavrımızın nedeni açıkladık. Tüm çıplaklığıyla yüzlerine söyledik.

Milletten aldığı desteği yetersiz bulan AKP, 6 yıllık icraatlarıyla ortadadır. AKP, kendisini iktidarda tutacak, her türlü tavizi vermiştir. Müzakerelerden dışlanan AKP'nin biz açar biz kapatırız diyerek sanal bir müzakere yürütmesi tam bir siyasi pişkinliktir. AKP düştüğü yalnuızlığın tesellisini Avrupa'da aramaktadır. Kapatma davasının panzehirinin demokratikleşme olduğunu savunan Başbakan, kendine yanlış bir yol seçmiştir. AKP dava sonuçlanmadan kendisini kurtaracak bir formül arayışına girmiştir. Yüzünü tekrar AB'ye çevirmesinin nedeni budur.

301. MADDE KONUSU

Türk demokrasisinin gelişmesine en büyük engel Türklüğe hakaretin suç olmasını ortadan kaldıran bir maddeni kaldırılmasıyla mümkün mü olacaktır?

Türklük demek coğrafyalarını aşan bir tanımdır. Bu bütün Türk varlığını eserlerini tanımlamaktadır. Türklüğün sadece son yıllarda ortaya çıkan bir tanım olduğunu zanneden Başbakan'ın bunu anlaması mümkün değildir. Milliyetçilik ile ilgili cehaletini ortaya koymuştur. Sayın Başbakan'ın Türklük kavramından vazgeçmeyi göze aldığı bu yolculukta son konaklayacağı mola yeri ne olacaktır çok merak ediyoruz. Türkiye'ye yapılacak kötülüğün kabul edilmesi gerekir. Ne Türklükten vazgeçeriz ne Müslümanlıktan cayarız. Bunlar iç içe geçmiş iki kavramdan ve asla bırakmayız. manevi bir mirasın sahibiyiz. Irkçılıktan ve aşırılıktan uzak kalarak kendi değerleri içinde yaşamayı düşünen bir milletiz. Başkalarının da bizim değerlerimize saygı duymasını bekliyoruz. MHP aziz milletimize yönelik böyle bir ihanet teklifi içinde asla yer almayacak ve sonuna kadar mücadele edecektir. Bu işbirlikçi tavrı asla unutmayacağız. Biz bunu tekrar yasalaştıracağız ve bir gün bütün Türk milleti adına bu hıyanet içine girtenlerden hesap soracağız."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


UGANDA'DA KİLİTLİ OKUL FACİASI, 21 KİŞİ ÖLDÜ

"VURGUNCULAR, MUTFAĞI YANGIN YERİNE ÇEVİRDİ"

DEMİREL'E, 'MORRİSON SÜLEYMAN' PROTESTOSU
»  İŞSİZLİK, OCAK 2008'DE 11.3 OLDU
»  30 BİN DONÖR'ÜN HAYATI KOPYALANDI
»  GALATASARAY'A FAK-FUK-FON'DAN PARA ÖDENMİŞ
»  KILIÇDAROĞLU'NA BÇG FİŞLEMESİ!
»  "MHP'NİN UYAN TÜRKİYE ATAĞI"
»  GÜLEN İÇİN YARGITAY'DAN 24 KANIT
»  GÜLEN'E DOKUNAN YANMAYA DEVAM EDİYOR
»  İŞTE O DÜŞMAN SOROS
»  TURHAN ÇÖMEZ'DEN MÜTHİŞ İDDİA
»  DEMİREL, KAPATMA DAVASINI DEĞERLENDİRDİ
»  VELİ KÜÇÜK İÇİN DUBLÖR KULLANILDI
»  ABD'YE GİDECEKLERE ERKEN VİZE RANDEVUSU ÇAĞRISI
»  HÜKÜMET 301'E DOLAŞTI
»  "BAŞBAKAN'IN TARİHTEN HABERİ YOK"
»  "BU İŞ TURİZMİ BALTALAMAK İÇİN PLANLANMIŞ OLABİLİR"
»  BAŞBAKAN, KATAR'DA MECLİS BAŞKANINA SERT ÇIKTI
»  HAPİS YATAN BAŞBAKAN İÇİN "SABIKASI YOKTUR"SAVUNMASI
»  AKP İLE MHP, KAPATMAYI GÖRÜŞTÜ
»  İRAN'LA ORTAK HAREKAT PAZARLIĞI
»  "BAŞBAKAN ZÜĞÜRT KALDI"
»  CHP'Lİ ARITMAN'DAN BAROSSO'YA MEKTUP
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.