Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1770
EURO
38,2168
IMKB
9.666,000
ALTIN
2.894,970
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP'Lİ ARITMAN'DAN BAROSSO'YA MEKTUP
CHP Lİ ARITMAN DAN BAROSSO YA MEKTUP
 
CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'ya bir mektup göndererek, Türkiye ziyaretindeki söylemlerinin Türk milletini rahatsız ettiğini ifade etti. Arıtman “Ziyaretinizle AB'ye ve size güven hızlı bir düşüş göstermiştir. Bu ziyaretinizin iktidar partisine destek vermek için olduğu halkımızca da çok iyi anlaşıldığı için kankanız AKP'nin de halk desteği paralel bir biçimde azalmıştır” dedi.
 
14.4.2008 - 16:19
CHP’li Arıtman mektubunda, Barroso'nun, “Türkiye'yi, AB'nin bir eyaleti sanıp, sömürge valisi edasıyla” yaptığı açıklamaların, vatandaşları son derece incittiğini kaydetti. Arıtman, “Asil Türk milletinin hasletlerinden olan misafire saygı kültürümüz nedeniyle ülkemizde misafir olduğunuz sürece tepki göstermedik. Ama biliniz ki ziyaretinizle AB’ye ve size güven ve sempati hızlı bir düşüş göstermiştir. Özellikle de bu ziyaretinizin iktidar partisine destek vermek için olduğu halkımız tarafından da çok iyi anlaşıldığı için kankanız AKP’nin de halk desteği paralel bir biçimde azalmıştır. Yani ziyaretiniz amacına ulaşamadı” dedi.

Barroso'nun “Demokratik laiklik” gibi literatürde olmayan bir kavram ileri sürerek, AKP gibi laikliğin içinin boşaltılmasını istediğini savunan Arıtman, Barosso’nun ziyaretindeki açıklamalarının, Türkiye'yi ve Türk halkını hiç anlamadığını da gösterdiğini belirtti. Arıtman, “Türk milleti laiklik olmadan demokrasinin olmayacağını, laiklik olmadan insan haklarının, laik hukukun olmayacağını, hele hele kadın haklarının hiç olmayacağını çok iyi bilmektedir. Size de öğretmekten onur duyarız” dedi.

-"TÜRBAN KADININ İNSAN HAKLARININ İHLALİDİR" -
Barroso'nun, türbanın, kadınların özgür bireysel seçimi olduğu konusundaki sözlerinin, halkın ezici çoğunluğunun Hıristiyan olduğu Avrupa için geçerli olabileceğini ifade eden Arıtman mektubuna şöyle devam etti:
“Ama halkının yüzde 99,9'u Müslüman olan Türkiye'de türban; kadınların özgürlüğü, bireysel seçimi filan değildir. Tam tersine kadına yönelik bir şiddettir, kadının insan haklarının ihlalidir, bir dayatmadır, baskı unsurudur, kadını ikincilleştirmenin yoludur. Bu açıklamayı yapmadan keşke Mecliste o çok az sayıdaki biz kadın milletvekillerine sorsaydınız, kadın sivil toplum örgütlerine sorsaydınız, sokaktan geçen bir kadını bile çevirip sorsaydınız nasıl bir dayatma ve baskıyla karşı karşıya kaldığımızı size anlatırdık. Başbakanın Başdanışmanı ‘türbanı çıkarmak donunu çıkarmakla eş değerdir’ diye bu baskıyı veciz bir şekilde daha yakın geçmişte ifade etmiştir. Ülkemizde kız çocukları daha 5-6 yaşında türbana sokulur. Hiçbir şeyin bilincinde olamayacak, bireysel tercih kullanamayacak, baskıya direnemeyecek kadar küçük yaşta iken türbanlanır, ona cinsel obje, kadın kimliği verilir. Bu durum, eşitlik ve bireysel özgürlük olabilir mi?”
-"İKTİDAR KADIN BEDENİ ÜZERİNDEN SİYASET YAPIYOR" -
Arıtman, bireysel tercihlerini kullanabilecek konumda olan Türk kadınlarının bile bu baskıya dayanacak gücü olmadığına dikkat çekerek, “Çünkü Türk kadını eğitimsiz bırakılmış, iş yaşamının ve siyasi karar mekanizmalarının dışında tutulmuş olduğu için güçsüzdür. Dolayısıyla kadınlarımız bireysel tercihlerini kullanabilecek konumda değillerdir. Üstelik iktidar partisi kadın bedeni üzerinden siyaset yaparak, cinsiyet ayrımcılığını körüklemektedir” dedi.

-"TÜRK KADINI LAİKLİĞİN İÇİNİN BOŞALTILMASINA İZİN VERMEYECEK" -
Türk kadınının, tüm bu olumsuzluklara karşı bir şeyin bilincinde olduğunu vurgulayan Arıtman, mektubunu şöyle tamamladı:
“Dini esaslarla yönetilen ülkelerde kadın haklarının lafı bile olmaz. Laiklik olmadan Müslüman bir ülkede kadın hakları var olamaz. Bu nedenle de Türk kadını Anayasamızda şekillenen biçimiyle laiklik ilkesine sıkı sıkıya sarılmıştır ve içinin boşaltılmasına asla izin vermeyecektir.” (ANKA


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BELEDİYE BAŞKANINA BEDAVA EKMEK-SU DAVASI

DTP'Lİ BAYINDIR: "GÜN GELİR, BARIŞ GELİNİ OLURUZ"

AKP'DE 301 ÇATLAĞI
»  BARIŞ ELÇİSİNİ KORUYAMADIK, BARİ KONTES'İ KORUYALIM
»  AKP'NİN SONUCUNU AÇIKLAYAMADIĞI ANKET
»  PAŞALAR, YARGILANMAK İSTEYECEK Mİ?
»  YEDİNCİ DARBEYİ KİM YAPACAK?
»  AĞZIYLA KUŞ TUTSA KAPATILACAK
»  ÜÇ ÇOCUKLU BAKANLAR
»  FETULLAH GÜLEN TERÖRİST Mİ?
»  DTP'Yİ BÖLEN AYRIŞMA
»  HALUK ULUSOY'UN ÇÖK ÖZEL SEKRETERİ
»  SİNOPLU HOCA'NIN FETVASI: EŞEK ANIRIRSA NE YAPMALI?
»  ANKARA GÖKDELENİ MAHVOLDU..!
»  O PROVOKATÖR TUTUKLANDI
»  CHP'DEN TÜRBANLI AFİŞ
»  DARBECİ KATAR DEMOKRASİYE NE KATAR
»  FENER BERABERLİĞE RAZI OLDU
»  KÖRFEZDE BÜYÜK YANGIN
»  BARZANİ'İN HAS ADAMIYDI 80 MİLYON DOLAR BATIRDI
»  KAPATILMA KORKUSU EN BÜYÜK ATATÜRKÇÜ YAPTI
»  O PROVOKATÖR MEHKEMEYE SEVK EDİLDİ
»  ERDOĞAN, BAYKAL'I YAPACAKLARINA ENGEL GÖRÜYOR
»  CUDİ DAĞINDA SICAK ÇATIŞMALAR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.