Başbakan Erdoğan, hırsız ve rüşvetçileri yargının elinden almış, milli vicdanlarda derin bir yara açmıştır. Bu yaşanan rezalet insanlık ve hukuk tarihinin sayfalarına utanç verici bir gelişme olarak kazınacaktır. Yargı, Başbakan’ın kollarında can vermek üzeredir.”
Halk aptal değil
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale Lapseki’de, Başbakan Erdoğan’ın Zarrab ve bakan çocuklarının tahliyesiyle ilgili ‘Hak yerini buldu’ açıklamasına, “Bir hırsızdan da başka türlü yanıt beklenemez” cevabını verdi. Kılıçdaroğlu Twitter’dan da “AKP hükümeti Türk yargısına sürülen bir lekedir. Türkiye, bu hırsızlardan temizlenmedikçe, bu lekenin çıkması mümkün değildir! Bakan çocukları ve hükümeti satın alan Rıza Sarraf aklanmış mı oldu? Belli ki, halkımızı aptal sanıyorsunuz; ama bu halk sonunuzu getirecek!“ mesajını paylaştı.
Hırsızlığın adını milli irade koydular
17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklu bulunan iki eski bakanın çocukları ve Reza Zarrab hakkında tahliye kararı muhalefet partilerinden tepki gördü. Siyasiler, Twitter hesaplarından ve TBMM Genel Kurul’da yaptıkları konuşmalarda şunları kaydetti:
Sinan Oğan (MHP Milletvekili) “Engin Alan içeride, Orgeneral İlker Başbuğ içerde ama milyonları götürenler dışarıda” dedi.
Ertuğrul Günay (Eski Kültür ve Turizm Bakanı) ‘Milyonlar çalan en yüksek mevkilerde birkaç kuruş götüren zavallılar müebbette’ demiş ya Ziya Paşa; demek tarih tekerrür ediyor.