Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1250
EURO
37,9818
IMKB
9.888,000
ALTIN
2.883,110
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAHÇELİ'YE YANIT, ERDOĞAN'IN VEKİLİNDEN GELDİ
BAHÇELİ YE YANIT, ERDOĞAN IN VEKİLİNDEN GELDİ
 
AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, geçen hafta TBMM Genel Kurul’da tezkere süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin görüşmelerde, “Gavur Dağı'ndan ve Sivas'tan öteye gitmek, oralarda da siyaset yapmak lazım. Oraların da Türkiye olduğunu idrak etmek lazım” şeklindeki sözlerine gösterdiği tepki ve kullandığı üslubu eleştirdi.
 
14.10.2008 - 17:24
Ergün, Bahçeli’yi kızdıran sözleri aslında Türkiye’de siyasete ve siyasi partilere düşen görevi hatırlatmak anlamında söylediğini savundu. Ergün, "Hiç kimse kendi siyasi tembelliği bizim sözlerimizi çarpıtarak örtmeye çalışmamalıdır" dedi.

Ergün, AKP Grup Başkanvekilleri Bekir Bozdağ ile Mustafa Elitaş ile Meclis’te düzenlediği basın toplantısında MHP Lideri Bahçeli’nin kendisi ve partisi hakkındaki eleştirilerine yanıt verdi.

Ergün, bugüne kadar AKP sözcüleri ve siyasetçileri olarak, siyasi nezaket ve siyasi üsluplarına gösterdikleri özene dikkat çekerek, aynı nezaket ve üslubu muhalefet partilerinden de beklediklerini söyledi. Ergün, Bahçeli’nin grup toplantısında Hükümet, AKP ve kendisine yönelik sert eleştirileri hatırlatarak, şöyle dedi:
“Biz AKP olarak siyasi parti liderlerini ve politikalarını eleştirirken, onların partilerimize yönelik eleştirilerini cevaplandırırken, hiç bir zaman nezaketsiz kaba ve yaralayıcı sözler söylemedik. Buna en üst düzeyde de dikkat ettik. Etmeye de devam edeceğiz. Çünkü o siyasi partilere ve liderlere oy veren vatandaşlarımıza sevenlerine bizim hürmetimiz ve saygımız bunu gerektirmektedir. Ne Yazık ki muhalefet partilerin liderleri ve sözcüleri aynı hassasiyeti göstermiyor”
Bahçeli’nin sözlerinin ise, kendilerini son derece üzdüğünü ifade eden Ergün, şunları kaydetti:
“Gerçekten üslup bozuluyor seviye gün geçtikçe düşüyor. Bunun bir örneğini de Sayın Devlet Bahçeli grup konuşmasını yaparken ortaya koyduğu yaklaşımlarda ve üslupta gördük ve üzüldük.

Bir parti liderinin üslubu olmaması gereken değerlendirme çerçevesi içinde yer almaması gereken yaklaşımlarla dolu olduğunu gördük”
Geçen hafta tezkere görüşmelerinde AKP Grubu adına terörle mücadele konusunda Genel Kurul’da yaptığı konuşmayı hatırlatan Ergün, “Her kes görüşlerini ve değerlendirmelerini ortaya koydu. Muhalefetin görüşleri de bizim açımızdan saygı değerdi. Sayın Başbakan tarafından da değerlendirmeye tabi tutuldu” dedi.

Terörle mücadele konusunda sadece silahla mücadele etmenin yeterli olmayacağı konusunda ki görüşlerini dile getirdiğini belirten Ergün, Genel Kurul’da yaptığı konuşmayı ve Bahçeli’yi kızdıran sözlerini hatırlattı.

Ergün konuşmasına şöyle devam etti:
“Benim konuşmamın bir bölümünde; terörle mücadelenin siyasi rolünü ifade ederken, partimizin ve hükümetimiz Doğu ve Güneydoğu’da izlediği politikaların terör örgütü ve yandaşlarının ne kadar rahatsız ettiğini ortaya koymak adına verdiğim bazı örnekler ve yaklaşımlar oldu. ‘GAP projesinin hayata hızlandırılması KÖY-DES ve BEL-DES projelerinin hayata geçirilmesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da toplumun yüzünü yeniden kendi devletine ve Türkiye’nin normal siyasetine yol açmıştır’ demiştim. ‘Terör örgütü ve yandaşlarını da en çok rahatsız eden de budur. Bütün bunları görmek için Gavur Dağı ve Sivas’tan öteye gitmek ve siyaset yapmak rey almak, milletvekili çıkarmak, belediye kazanmak oraların da Türkiye olduğunu idrak etmek lazımdır’ demiştim. Bu Türkiye’de siyasete ve siyasi partilere düşen görevi hatırlatmak babında söylenmiş sözlerdi.”
-"DUYGULARLA HAREKET EDİLMİŞTİR"-
Bu sözlerinin Bahçeli tarafından çarpıtılarak gündeme getirildiğini ifade eden Ergün, “Yapılan bu açıklamayla ortaya koyulan bu tutumla terör örgütünün bir anlamda oyununa gelinmiştir. Terör örgütü aklı bir tarafa bırakıp, duygularla hareket etmeyi duygularıyla düşünmeyi talep etmektedir. Bu açıdan duyguların ön plana çıktığı bir üslup ve yaklaşım terör örgütünün arayıpta bulamadığı bir yaklaşımdır” şeklinde konuştu.

-"MHP LİDERLİĞİNİN AGRESİF AKILDAN UZAK POLİTİKALARI"-
Ergün, Bahçeli’yi ise şu sözlerle eleştirdi:
“Ülkenin bir çok şehrinde siyaseten var olmayan, bir çok şehrine gitmeyen, fiziken o yerlerde bulunmayan bir parti liderinin sözlerin ne kadar muteber sözler olabilir? Bu çerçevede terör örgütü, MHP’nin politikalarında ve yaklaşımlarından değil, AKP’nin politikalarından rahatsızdır. MHP liderliğinin agresif, akıldan uzak duygulara mahkum siyaseti terör örgütünün arayıpta bulamayacağı bir siyasettir. Etnik bölücü siyasetin toplumda tabanı yoktur.”
“Gavur Dağı ve Sivas’ın ötesi” sözlerinin Bahçeli tarafından çarpıtıldığını savunan Ergün konuşmasına şöyle devam etti:
“Söz de terör örgütü ve yandaşlarının elinde Sivas ve Gavur Dağı’nı sınır sayan haritaların olduğu söz ediliyor. Eğer bu haritalar varsa yapılması gereken şey bu harita müsfettelerini silip atmaktır. Bu haritadan haberleri var ise neden buralarda, neden yıllardır siyaset yapmamayı tercih ettiler. Bizim söylediğimiz, Bahçeli’nin Gavur Dağı’nın ötesinde siyaset yapmasıdır. Sizim davetimiz budur. Sayın Bahçeli’nin siyaseti sadece köyüne gidip oradan da Ankara’ya dönmekten ibarettir. Askerimizin polis, öğretmen... gittiği yerlere sizin de gidip siyaset yapmanızı istiyoruz. Hiç kimse kendi siyasi tembelliği bizim sözlerimizi çarpıtarak örtmeye çalışmamalıdır. Gözden geçirilmesi gereken bizim sözlerimiz değil Biz ayağı yere basan siyaset yapıyoruz. Bir parti lederine bu üslup yakışmamıştır.” (ANKA)
(BK/BÜN)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PEPSİ, BİNLERCE KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARACAK

TARAF'TAN MÜTHİŞ İDDİA: HERŞEYİ BİLİP, SEYRETMİŞLER!

BABAOĞLU'NDAN ANLAMLI MESAJ
»  BAYKAL'DAN AKP'YE AĞIR İTHAM
»  BAŞKENT DOĞALGAZ'A HACİZ
»  GOLF'ÇU PAŞA, TÖRENDE ORTAYA ÇIKTI
»  DTP GRUBUNDA GAZETELİ PROTESTO
»  BAKAN ŞAHİN'DEN İŞKENCE ÖZÜRÜ!
»  BAŞBAKAN'DAN BAHÇELİ'YE JET YANIT
»  MHP LİDERİ BAHÇELİ'NİN ÇILDIRDIĞI ANLAR
»  BAHÇELİ'DEN AKP'YE GAVUR DAĞI TEPKİSİ
»  MEMURLAR DA SAĞLIKTA KATILIM PAYI ÖDEYECEK
»  HANGİ SİYASETÇİ, ÖCALAN'A KAÇ MESAJ GÖNDERDİ?
»  AKP'DEN ANGELİNA JOLİE'YE SÜRPRİZ DAVET
»  İLBER HOCA İSYANDA
»  "ARABAYI İKİNCİ EL'DEN, EVİ DE EĞER OTURACAKSAN AL"
»  "ARTIK AB ÜYELİĞİNE KARŞIYIM"
»  "BİZ ONU ASLAN GİBİ GÖRÜYORUZ"
»  KRİZ, TANRI ÇEZASI MI, KUL HATASI MI?
»  O TARAF’IN MİT’TEN BURS ALAN YAZARI KİM?
»  TÜRKİYE ESAS İÇTEN YIKILMAYA ÇALIŞILIYOR
»  
»  TAYLANT KRALİÇESİ GÖSTERİCİNİN CENAZESİNE KATILDI
»  TÜRK HEYYET BARZANİ'YLE GÖRÜŞECEK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.