Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1374
EURO
37,9581
IMKB
9.888,000
ALTIN
2.884,540
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TÜRKİYE ESAS İÇTEN YIKILMAYA ÇALIŞILIYOR
TÜRKİYE ESAS İÇTEN YIKILMAYA ÇALIŞILIYOR
 
Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmail Küçükkaya, köşesinde çok cesur bir yazı kaleme aldı ve nasıl bir saldırı ile karşı karşıya olunduğunu satırlarına taşıdı.
 
14.10.2008 - 00:17

Eleştiri, Silahlı Kuvvetler 17 askerini şehit vermişken, hassasiyetlerin ve üzüntülerin en üst noktaya tırmandığı anda yapılmaz.

Elbette hatalar vardır, olabilir. Hataları tartışırken kurum ve kişileri ayırmayı, bütün ve parçaları ayrı ayrı ele almayı unutamayız. Eleştirmek, o kurumun bütün yapıp ettiklerini olumsuzlamak hakkını verir mi?

Amaç belli: “Askeri izole ediyorlar”

İlker Başbuğ terörle mücadeleyi çok çeşitli boyutlarıyla ele alıyor. Bölgeyi ziyaret etmiş, halkın sevgi gösterileriyle karşılanmıştı. Hükümet partisi, etnik milliyetçilik yapan partiye karşı favori. Cumhurbaşkanı “Irak’a gideceğim” diyor. Türkiye, aktif dış politika izliyor. Terör eylemi etnik çatışmayı körüklemek amacını taşıyor. Kürt nüfusla gerginlik yaşayan bir ülke, Ortadoğu’da çok etkin dış politika izleyemez. Öyle bir eylem yaptılar ki, arkasından öylesine bir karalama kampanyası düzenlediler ki merkez medya bile buna alet oldu. İşte psikolojik harp böyle yapılır. Bölücü örgüt veya yandaşları mutlu değil midir acaba? Peki buna teslim olacak mıyız?

En büyük zehir, “terörle mücadelede maddi imkân sorunu yaşanıyor” balonuydu. Kaç kere yazdım, Hasan Iğsız’ın bilgilendirme toplantısındaki sözlerinin anlamı bu değildi. İfadelerden bu sonuç çıkmıyordu. Askeri bütçenin önceliklere göre düzenlenmesinden bahsediyordu. Nitekim dün Genelkurmay açıklama yaptı. Hükümetle asker arasında bugün değil, hiçbir zaman bu konuda para sorunu yaşanmaz. Evet bir problem var, asker ve hükümet terörle mücadelede hukuki düzenlemeler konusunda yer yer ayrışıyor. Bu son derece normal. İki taraf da kendi vizyonları, öncelikleri ve düşünceleri doğrultusunda çözüm önerilerine sahip. Asker gayet doğal olarak bölücü teröre karşı daha etkin düzenlemeler istiyor. Hükümet ise “daha da sertleşmek mücadeleye zarar verir”, “yerel seçimleri etnik milliyetçilik yapan parti kazanırsa PKK’ya büyük kozlar verilir” düşüncesinde. Avrupa Birliği’nden uzaklaşma endişesini taşıyor. Konuşacaklar, bir noktada buluşacaklar.

Aydoğan Babaoğlu demiştik değil mi, herhalde hayatının en kötü günlerini yaşıyordur. Yaşar Büyükanıt, İlker Başbuğ ve sonra da Başbakan dahil hükümet üyeleri söylüyordu. Babaoğlu da 10 gün önce ne diyordu biliyor musunuz: “Sınır ötesine yapılan hava operasyonlarının başarısından ABD başta olmak üzere dünyanın bütün ülkeleri takdirle bahsediyorlar.” Hatırlatayım dedim. Psikolojik harp, golf fotoğraflarıyla Hava Kuvvetleri’ndeki alt kadroya ne diyor biliyor musunuz: “Bak senin komutanın golf oynuyor. Sen şehit oluyorsun.”

Yeri gelmişken, milletimiz bu kadar hassaslaşmışken şunu da vurgulayalım. Tamam, şehitlerimiz geldiği gün ağlıyoruz, yüreğimiz kanıyor. Peki sonra? Acaba gerçekten şehitlerimizin çocukları için özellikle büyük kentlerde yaşayan vatandaşlarımız, yüksek imkanlara sahip sivil toplum kuruluşlarımız ne yapıyor? Bunu da merak ediyorum.

Sonuç, her kuruma, herkese karşı eleştiriye “evet” ama karalama kampanyasına

hayır”. ”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler



TAYLANT KRALİÇESİ GÖSTERİCİNİN CENAZESİNE KATILDI

TÜRK HEYYET BARZANİ'YLE GÖRÜŞECEK
»  İŞTE DİYARBAKIR'DA POLİSLERİ ŞEHİT EDEN SİLAHLAR
»  MHP'DEN ERDOĞAN'A: HADDİNİ BİL..!
»  UNAKITANLAR DARPANE GİBİ PARA BASACAK
»  İLSEVER'İN AMELİYATI BAŞARILI GEÇTİ
»  SARIGÜL'E ŞOK SUÇLAMA
»  EMNİYET, ÖNLEMİ SALDIRIDAN SONRA ALDI
»  MARMARA BÖLGESİNİ SOYAN BİRİ POLİS 45 KİŞİLİK ÇETE
»  "BARZANİ'NİN TÜRKİYE'YE DAVETİ SÖZ KONUSU DEĞİL"
»  "ADNAN HOCACILAR" ARTIK OKULLARDA
»  AKP'NİN BÜYÜK İKRAMİYESİ HEP ONLARA
»  GENÇ'TEN FIRAT'A: İSTİFA ET
»  BAKANLAR KURULU, ARTIK 15 GÜN'DE BİR TOPLANACAK
»  BAŞBUĞ'DAN BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR
»  OGÜN SAMAST, BUNALIMA GİRDİ
»  KIBRIS'TA ÖNEMLİ GELİŞME
»  "POLLYANNA DEMEÇLERİ İLE EKONOMİ YÜRÜMÜYOR"
»  RUSYA'DA ÇALIŞAN İŞÇİLERİN DERDİ
»  KAMER GENÇ, AKP'Lİ FIRAT'I İSTİFAYA ÇAĞIRDI
»  ERYILMAZ'DAN GÖKÇEK'E VERYANSIN
»  ERDOĞAN'DAN BEHÇELİ'YE : "AĞZI OLAN KONUŞUYOR"
»  MUSTAFA ÖZBEK:TEHDİTLER BİZİ YOLUMUZDAN DÖNDÜRMEZ"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.