İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Belediye Başkanları Eğitim Semineri'nin açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Nezarethanelere güvenlik kamerası konulmasıyla ilgili bir soru üzerine Atalay, güvenlik kamerası olmayan nezarethane kalmayacağını söyledi. Atalay, "Eski ismi karakol olan 1300 polis merkezimiz var. Bunların fiziki yapılarını, iç dizaynlarını yeniliyoruz" dedi.
Vatandaşın daha iyi karşılanması için çalışmalar yürüttüklerini belirten Atalay, "Polisin tutum ve davranışının da değiştiğini göreceksiniz. Gözaltınaalmalar polis merkezlerinde olduğu için, oraya geldiği andan çıkana kadar kayıtaltında olmasını istiyoruz" diye konuştu.
Polis merkezlerinde şeffaflığı geliştireceklerini dile getiren Atalay,bazen polislerin kötü muameleyle ilgili suçlandığını, kamera kayıt sistemiyle hemkötü muamelenin hem de haksız yere polisin suçlanmasının önüne geçileceğinikaydetti.
`MÜNEVVER KARABULUT CİNAYETİNDE HERŞEY YAPILIYOR'
Bakan Atalay, Münevver Karabulut cinayetindeki son süreçle ilgili değerlendirmesinde,
"Yapılacak herşey yapılıyor bundan emin olunsun" dedi. Bakan Atalay, "İhmal var mı?" sorusuna ikinci kez, "Yapılacak herşey yapılıyor, yargının elinde" yanıtını verdi.
İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın Osmaniye'ye vali olmasının hatırlatılıp, "Sayın Celalettin Cerrah'ın görevden alınması konusunda bu cinayetin ilgisi var mı?" şeklindeki soruya Bakan Atalay, şu yanıtı verdi:
"Hayır arkadaşlar görevden alınmadı. Kendisi açıkladı. Celalettin bey vali oldu. Vali statüsüne yükseldi. Öyle şey olur mu? Görevden alınma olur mu? Şu 1 ay içinde mülki idarede ve emniyette büyük değişiklik yaptım. Valiler kararnamesi çıktı. 37 ilimizin emniyet müdürünü değiştirdik. Perşembe günü emniyette daire başkanları kararnemesi çıktı.
Yenilenme, alttan yükselmeler olacak. Herkes aynı görevleri yürütecek değil. Güzel bir hareketlilik oldu. Tabi İstanbul'a verdiğimiz bir değerin ifadesidir. İstanbul farklıdır. İstanbul'da çok başarılı hizmetler yürütmüş emniyet müdürümzü, valilik ile ödüllerdirdik biz. Kendisi de öyle algılıyor zaten."