Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2570
EURO
37,6494
IMKB
9.087,000
ALTIN
2.915,330
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAKAN, 'OR...PU. ÖZRÜ İSTEDİ
BAKAN,  OR...PU.  ÖZRÜ İSTEDİ
 
KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Prof.Dr. Hurşit Güneş’in Türk erkeklerinin fuhuş yapan Rus kadınlar aracılığıyla bu ülkeye büyük miktarda döviz kazandırdıklarını öne sürerek, "Yani yılda 600 milyon dolar o... parası yolluyoruz dışarıya" sözlerine büyük tepki gösterdi.
 
17.6.2008 - 00:03

Hurşit Güneş’in sözlerini terbiye dışı olarak değerlendiren Günay, "Rus halkından hemen özür dilemelidir" dedi. Güneş’in, Erzurum’da bir panelde, Türkiye’deki Ruslar hakkında söylediği sözlere turizmcilerden de tepki geldi. Günay, şunları söyledi:

Hiçbir millet için söylenemez

"Güneş’in, talihsiz açıklamalarını büyük bir şaşkınlık ve üzüntüyle okudum. Güneş’in ülkemizde yaşayan ya da ülkemizi ziyaret eden Rus konuklarımızı hakarete varan sözlerle ve imalarla incitmesinden derin bir acı duydum. Ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda yakın işbirliği içerisinde olduğumuz köklü ve kültürlü bir halktır. Bu tür nitelemeler, hiçbir topluluk, hiçbir millet için yapılamaz. Son yıllarda Türkiye’nin turizm alanında yaşadığı büyük bir gelişmenin en önemli destekleyicilerinden birisi, Ruslar ile çalışan turizmci arkadaşlarımızdır.

Savsaklamaya göz yumamayız

Türkiye’de çok sayıda insanımızın son yıllarda Ruslarla komşuluk ve iş ortaklığı ötesinde akrabalık ilişkileri oluşmuştur. Son derece mutlu yeni aileler oluşmaktadır. Güneş’in sözleri, bütün bu alanlardaki olumlu gelişmeleri rencide edecek bir kabalıkta ve terbiye dışıdır. Amacını aşan sözler söylemiştir ve umarım ki en kısa zamanda Rus halkından ve herkesten özür dileyerek bu sözlerini düzeltecektir. Bu konuda en küçük bir tevile ve savsaklamaya hiç kimse göz yumamaz. Çok ivedilikle, çok açıklıkla bir özür bekliyoruz.."

Ciddi tepki veririz

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı (TÜROFED) ve Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Seçim Aydın ise "Hem Rus hem de Türk halkından özür dilemezse turizmciler olarak, çok ciddi tepkiler veririz. Bu yıl 2 milyona yakın Rus turist getirmeyi hedefledik, kendini bilmeyen birinin çıkıp böyle bir beyanat vermesi hoş karşılanamaz. Şu anda ülkemize gelen turistler arasında Ruslar, birinci sıra için Almanlarla yarışıyorlar. Onların burada tatil sürelerini uzatabilmek için de çaba sarfediyoruz. Ruslar artık çok zengin ve Türklerden alacakları parayı düşünmüyorlar. Her şeyden önce kız alıp kız vermişiz. Antalya’da yüzlerce Rus gelinimiz var" diye konuştu.

Güneş ne demişti

MARMARA Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hurşit Güneş, Erzurum’da yapılan "Küresel dalgalanmalar gölgesinde ekonomik beklentiler" panelinde yaptığı konuşmada fuhuş sektöründe dönen paralara dikkat çekerek Türkiye’nin, Almanya’daki işçilerin gönderdiği dövizin neredeyse yarısı kadar parayı fuhuş yapan kadınlar aracılığıyla Rusya’ya gönderdiğini söylemişti. Hurşit Güneş, Rusya’da 500 bin hayat kadını olduğunu, bunların yüzde 10’unun Türkiye’de bulunduğunu ileri sürmüştü. Fuhuş yapan her kadının, Rusya’ya ayda 1000 dolar gönderdiğini dikkate alan Güneş, şu hesabı yaptı: "Ayda 50 milyon dolar, yılda 600 milyon dolar yapıyor. 600 milyon dolar ne parası ödüyoruz dışarıya? O... parası yolluyoruz." Hurşit Güneş, "Almanya’dan her yıl işçi dövizlerimiz geliyor; 1.5 milyar dolar. Geliyor ama onun yarısı kadar parayı da Nataşalara ödüyoruz" demişti.

Hurşit Bey abartmış

MARMARA Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hurşit Güneş’in "Almanya’dan 1.5 milyar dolar işçi dövizi geliyor, bunun yarısını dışarı yolluyoruz. Yani yılda 600 milyon dolar Nataşa parası yolluyoruz dışarıya" değerlendirmesine tepkiler sürüyor. Türkiye, Rusya arasında turizm işi yapan ve Rusya pazarının yüzde 30’una hakim olan Calypso Tour’un Kurucusu Mustafa Kadiroğlu, 600 milyon dolarlık rakamın abartıldığını belirterek, "Yurtiçi ve yurtdışı katılınca yüksek rakamlara ulaşılabilir. Ancak sadece Rusya ve çevre ülkelere gidenlerin böyle bir rakamı oluşturması zor. Yılda Rusya’ya giden Türk sayısı sadece 21 bin" dedi.

Kadiroğlu, Rusya başta olmak üzere eski Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerine turizm amaçlı giden sayısının çok az olduğunu, iş amaçlı gidenlerin de 30 bine yaklaştığını kaydederek, "Rusya ya da civar ülkelerde fuhuş için harcanan paranın 600 bin doları geçmez. Türklerin son dönemde Rusya’ya iş amaçlı gidişinde de düşüş var. Rusya hükümeti Türk şirketleri kısmaya başladı. Ülkedeki Türk sayısı azalıyor" diye konuştu.

Yurtiçinde artış var

Kadiroğlu, Türkiye’de ise son dönemde eskide BDT ülkelerinden fuhuş için gelen insanların sayısının arttığını belirterek, yurtdışı için bu rakamın tek başına abartı olacağını ancak yurtiçiyle beraber bu oranlarda bir miktar harcanmasının mümkün olabileceğini kaydetti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"İLGİNÇ BİLGİ VE BELGELER SİMİTÇİ TEZGAHLARINDA"

'YAŞ'ÖNCESİ İSRAİL HABERLERİ NİYE?

"NAZIM'A YAPILAN, FETULLAH GÜLEN'E YAPILMASIN"
»  ERBAKAN'IN AFFINA MHP VEDTP'DEN DESTEK
»  ASKERİ KİMLER ,NİÇİN HEDEF ALIYOR?
»  KANADOĞLU'NDAN ÇARPIÇI AÇIKLAMALAR
»  ABD'NİN PROPOGANDA RAPORUNA BALIKLAMA ATLADILAR
»  YENİ DEDİKLERİ SEZER'İN MAKAM ARACI 5 YAŞINDA ÇIKTI
»  CHP'Lİ VEKİLE AŞK MESAJLARI YAĞIYOR
»  İZMİR BÜYÜKŞEHİR'DEN GÖKÇEK'E CEVAP
»  SAV'DAN ANAYASA MAHKEMESİ'NE ÇAĞRI
»  KIZILAY BAŞKANININ ZOR ANLARI
»  HIRSIZIN FATURASINI VATANDAŞA ÖDETTİRİYORLAR
»  SAVCILARIN ELİNİ TUTAN MI VAR?
»  AKP,SAVUNMASINI BUGÜN VERİYOR.
»  YOBAZLAR İLKER PAŞA'DAN NEDEN ÇOK KORKUYOR?
»  ESKİ CİA'CI YİNE ORTAYA ÇIKTI
»  SEL KOCA BİR ŞEHRİ BÖYLE YUTTU
»  ŞAHİN'DEN ANAYASA MAHKEMESİ'NE YANIT
»  ERBAKAN'I KURTARMA HAREKATI BAŞLATILDI
»  KANADOĞLU: "GÜL'DE YARGILANMALI"
»  ERBAKAN'IN EMEKLİ MAAŞINA DA HACİZ KONULDU
»  AKP'YE CEMAAT DARBESİ
»  ''ATATÜRK DÖNEMİNİN KIYMETİNİ BİLELİM"-
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.