Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2532
EURO
37,6444
IMKB
9.166,000
ALTIN
2.927,490
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YENİ DEDİKLERİ SEZER'İN MAKAM ARACI 5 YAŞINDA ÇIKTI
YENİ DEDİKLERİ SEZER İN  MAKAM ARACI 5 YAŞINDA ÇIKTI
 
TBMM’de 2008 bütçesi görüşülürken Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, “Sezer, Çankaya’daki en yeni makam aracını beraberinde götürdü’’ açıklaması yaptı. Bu açıklamanın yalan olduğu ortaya çıktı. Sezer Ankara’da katıldığı yemeğe yeni dedikleri bu Mercedes makam aracıyla geldi. “En yeni’’ denilen araç 2003 model. Yani 5 yaşında olduğu ortaya çıktı…
 
16.6.2008 - 00:15

TBMM Başkanı 1 milyon 215 bin YTL’lik araca binerken, Sezer’in makam aracının ikinci el fiyatı 65 bin avro…

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda, 2008 yılı bütçesi görüşülürken, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, “ Sayın Ahmet Necdet Sezer, Çankaya’daki en yeni makam aracını beraberinde götürdü’’ açıklaması yaptı. Ancak Sezer, Ankara’da emekli Büyükelçi Faruk Loğoğlu’nun verdiği yemeğe, Mercedes makam aracıyla geldi.

“En yeni’’ denilen aracın 2003 model ve 5 yaşında olduğu belirlendi.  Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan ise 2008 model Mercedes’e biniyor. TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın çok tartışılan BMW marka 2008 model makam aracının ise 1 milyon 235 bin YTL olduğu belirlenmişti. Sezer’in makam aracının ikinci el fiyatı ise 65 bin avro..TBMM’deki bütçe tartışmaları sırasında, Çankaya Köşkü'nün onarımı ve yeni mobilya satın alımı için, toplam 30.7 milyon YTL ayrılması eleştiri konusu olmuştu. Bu miktarın 19.8 milyonu tadilat, 11.9 milyon YTL’si de yeni mobilya için ayrılmıştı. Eleştirileri cevaplayan Genel Sekreter İsen, köşkün döküldüğünü, telefon santralinin bile çalışmadığını, Sezer'in  en yeni makam aracını beraberinde götürdüğünü, geriye kalan makam araçlarının durumlarının da iyi olmadığını vurgulamıştı. İsen,  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, yeni araç bulunamadığı için hala Dışişleri Bakanlığı'ndaki aracını kullandığını, yabancıları karşılamada da zorluklar yaşandığını söylemişti.


YEMEKLE ORTAYA ÇIKTI
Sezer geçen hafta, Ankara’da emekli Büyükelçi Faruk Loğoğlu’nun evindeki yemeğe katıldı. Bu yemeğe gelirken kullanılan makam aracının ise, 2003 model Mercedes olduğu ortaya çıktı. ( S ) serisi aracın 2003 model olduğunu belirten Sezer’in makam şoförü GAZETEPORT’un sorusu üzerine” Benim kadar eski’’ dedi.
Buna karşılık TBMM Başkanı Köksal Toptan, halen 1 milyon 235 bin YTL’lik zırhlı 7.60-Long serisi BMW marka araca biniyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın makam aracı ise 2008 model ve fiyatı da 300 bin Euro.  Erdoğan'ın makam aracı da kısa süre önce yenilendi. Erdoğan, Mercedes'in zırhlı S-600 L modeli makam aracına binmeye başladı.  Yedi ileri vitesli triptronik şanzımana sahip S-600 L modeli araç, kızılötesi gece yol görüş sistemiyle geceleri de gündüz gibi görüş sağlıyor. Başbakan Erdoğan, 2004’te Hyundai Grup Başkanı Jung Mongkoo’nun hediye ettiği 2 limuzinden birini eşi Emine Erdoğan’a tahsis ederken, diğerini dönemin TBMM Başkanı Bülent Arınç’a vermişti.

4 MİLYON YTL’LİK YENİ ARAÇ
Çankaya Köşkünde Cumhurbaşkanlığı hizmetlerinde ise halen 103 araç bulunuyor. Bu taşıtlardan 4'ü 2008 model Mercedes ve bunlardan ikisini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül makam aracı olarak kullanıyor.
Çankaya’daki diğer makam araçlarından 6'sı ise 2000 model. 10 adet aracın 10 yaşında, 68 adet aracın ise 10- 15 yaş arasında olduğu bildirildi. Cumhurbaşkanlığı bütçesine 2008’de harcanmak üzere, 4 milyon 105 bin YTL'lik taşıt alımı ve kiralanması kalemi de konulmuştu. (GAZETEPORT)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CHP'Lİ VEKİLE AŞK MESAJLARI YAĞIYOR

İZMİR BÜYÜKŞEHİR'DEN GÖKÇEK'E CEVAP

SAV'DAN ANAYASA MAHKEMESİ'NE ÇAĞRI
»  KIZILAY BAŞKANININ ZOR ANLARI
»  HIRSIZIN FATURASINI VATANDAŞA ÖDETTİRİYORLAR
»  SAVCILARIN ELİNİ TUTAN MI VAR?
»  AKP,SAVUNMASINI BUGÜN VERİYOR.
»  YOBAZLAR İLKER PAŞA'DAN NEDEN ÇOK KORKUYOR?
»  ESKİ CİA'CI YİNE ORTAYA ÇIKTI
»  SEL KOCA BİR ŞEHRİ BÖYLE YUTTU
»  ŞAHİN'DEN ANAYASA MAHKEMESİ'NE YANIT
»  ERBAKAN'I KURTARMA HAREKATI BAŞLATILDI
»  KANADOĞLU: "GÜL'DE YARGILANMALI"
»  ERBAKAN'IN EMEKLİ MAAŞINA DA HACİZ KONULDU
»  AKP'YE CEMAAT DARBESİ
»  ''ATATÜRK DÖNEMİNİN KIYMETİNİ BİLELİM"-
»  ÖSS'DE GÖREVLİ ÖĞRETİM ÜYESİ FENALAŞARAK ÖLDÜ
»  MECLİS'TE YOĞUN HAFTA
»  ERBAKAN'IN EMEKLİ MAAŞINA DA EL KOYDULAR
»  CHP İLE TRT ARASINDA ŞEREFSİZ KAVGASI
»  TÜRBANLI KADIN HUMEYNİ'Yİ ATATÜRK'E NEDEN TERCİH ETTİ?
»  ÇANKAYA NE GİDERSE İNCELEMEDEN ONAYLIYOR
»  ASIL ÇETELER DEVLETİN KAN DAMARLARINDA
»  "DURMAK YOK YOLSUZLUĞA DEVAM"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.