Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN!
BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN!
 
Arap diktatörleri, kendilerine ümit bağlayanları yanıltarak, iktidarları için, İsrail ve Batı ülkelerinin öfkesini çekmemek için yapılan vahşeti sadece seyrediyorlar...
 
3.8.2006 - 09:04

TOPLAM nüfusu 300 milyon olan Arap ülkelerinin, nüfusu 7 milyonu bulmayan İsrail’in, Filistin ve Lübnan’da sergilediği vahşete neden sessiz kaldığını kamuoyu merak ediyor. Cevabı çok basit aslında bunun. Ama önce, yakın geçmişten bir örnek verelim.

Necmettin Erbakan’ın Refah Partisi (RP) Genel Başkanı olduğu dönemde içine düştüğü temel yanılgılardan biri şu oldu. Erbakan sandı ki, eğer Refah Partisi gibi, İslami hassasiyetleri olan bir parti Türkiye’de iktidara gelirse, bu durum İslam Alemi’nde büyük yankı uyandıracak. İslam ülkelerinin yönetimleri bundan büyük mutluluk duyacak. Kendisini el üstünde tutacaklar...

O yüzdendir ki, Refah Partisi iktidara gelir gelmez, Başbakan olarak ilk yurt dışı gezisini İslam ülkelerine yaptı. Önce İran’a gitti. Ardından Mısır ve Libya’ya.

Libya Lideri Muammer Kaddafi, (şahsen ben kasıtlı olarak yaptığını düşünüyorum) Erbakan ve beraberindeki heyete oldukça bayağı davranışlar sergiledi. Resmi programda, Kaddafi ile görüşmenin Sirt şehrinde 4 Ekim 1996 da yerel saatle 15’te yapılacağı yer almasına rağmen, programda 13 saatlik sarkma oldu. Heyet üyeleri defalarca didik didik arandı. Heyet, otelin önüne kurulan çadırda ağırlandı. Kaddafi sürekli tehir edilen son görüşme saatine de 1 saat gecikmeli geldi. Erbakan konuşurken bir kez bile olsun yüzüne bakmadı. Kendi konuşmasında Kürtler için bağımsız devlet istedi. Günün mönüsü sadece kraker, sandviç ve su oldu.


Diktatörlerin kâbusu

ERBAKAN bir an için empati yapsaydı, Kaddafi’nin neden böyle davrandığını anlamakta zorlanmazdı. Bir İslam ülkesinde, İslamcı olarak bilinen bir partinin serbest seçimlerle iktidara gelmesinin, diktatörlükle idare edilen ülkeler açısından nasıl kötü emsal oluşturacağını, paçalarının nasıl tutuşacağını tahmin edebilirdi. Kendi ülkelerinde serbest seçimin yapılacağını görmek, bu ülkelerin tamamının liderleri açısından bir kâbustur.
Hâlbuki Kaddafi uyanık. Gençliğinde uzun yıllar Türkiye’de kaldığı için Türkiye’nin hassasiyetlerinin farkında. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na karşı sergilediği bu davranışın, özellikle Kürtler konusunda sarf ettiği ileri geri lâfların Erbakan Hükümeti’ni ne kadar zora sokacağını bilmemesi mümkün değil. Doğrusu başarılı da oldu. Libya seyahati Erbakan Hükümeti açısından inişe geçişin ilk adımı oldu.

Hamas’ı elbette istemezler

HAMAS’ın seçimle iş başına gelmesinden sonra Ortadoğu’da yaşanan süreç bundan çok da farklı değil. Bugüne kadar hiçbir yayın organında, Hamas’ın hileli bir seçimle iş başına geldiğine dair tek satır yazı çıkmadı. Filistin halkı sandığa gitti ve oyunu kullandı. Çıkan sonucu beğenirsiniz veya beğenmezsiniz o ayrı bir konu. Ama seçimin demokratik olduğu konusunda hiç kuşku yok.

Kısa bir empati yapsanız, diktatörlükle idare edilen Arap ülkelerinden hiçbirinin, hem de Arap yarımadasının göbeğindeki bir ülkede böyle bir seçimden hazzetmemesi için bin türlü neden sıralayabilirsiniz. Onun içindir ki, İslam Ülkeleri, İsrail dâhil Batılı Ülkeler’in çoğunun Hamas iktidarını sona erdirmeye yarayacak uygulamalarına seslerini çıkarmadılar. Hatta zımnen destek verdiler.

Sadece seyrediyorlar

HAMAS’ın seçimleri kazanmasından sonra ABD Temsilciler Meclisi’nin 23 Mayıs 2006’da Filistin halkına ek yaptırımlar uygulanması kararına da, İsrail’in Filistinlilere ait vergi gelirlerine el koymasına da, 29 Haziran’da Filistin Hükümeti’nin 8 bakanı ve 56 Hamas yetkilisinin kaçırılmasına da gıklarını çıkarmadılar.

Üstelik petrol fiyatlarındaki artıştan dolayı Körfez Ülkeleri’nde trilyonlarca dolar ilave kaynak oluşmuşken, bu fazla para dünya ülkelerinin iştahını kabartmasına rağmen, yanı başlarındaki bir avuç Filistinli’nin açlıktan ölmesine de seyirci kaldılar.

Arap ülkelerinin diktatör yöneticileri, yönetimlerini sürdürebilmek için, İsrail dâhil Batı ülkelerini karşılarını almamaya özen gösteriyorlar. Kendi iktidarlarını sarsacak gelişmelere kapı aralamamak için, gözlerinin önündeki vahşete seyirci kalıyorlar.

Seyretsinler bakalım. Kim bilir onların akıbetleri nasıl olacak? Onu da göreceğiz. Allah’ın adaletinden kaçış yok!



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AİLESİNİ KÜREKLE TOPLADI!

ADA ASKSERLE DOLDU!

YEDİĞİ ÇOCUĞU TİMSAHIN KARNINDAN BÖYLE ÇIKARTTILAR
»  İŞTE HİZBULLAH'IN ROKETLERİ
»  İSRAİL ORDUSUNUN KURDUĞU LAMA BİRLİKLERİ
»  İRAN, LADİN'İN OĞLUNU SERBEST BIRAKTI
»  HİZBULLAH TV'SİNE MAYOLU SABOTAJ
»  İSRAİL BÜYÜK BİR OPERASYON BAŞLATTI
»  İSRAİL, EL MANAR'IN YAYININA GİRDİ
»  İKÖ: "İSRAİL, İNSANLIK SUÇU İŞLEDİ"
»  BLAİR'DEN YENİ ORTADOĞU POLİTİKASI
»  AB:İSRAİL BAŞARAMAYACAK!
»  CASTRO BIRAKTI, ABD'LİLER SOKAKLARA DÖKÜLDÜ!
»  BARZANİ:'PKK ZOR DURUMDA'
»  IRAK'TA KAN'SIZ GÜN YOK
»  VE CASTRO GÖREVİ BIRAKTI...
»  HİSTORY CHANEL, İSTANBUL'UN FETHİ'Nİ NASIL ÇARPITTI?
»  HİZBULLAH İSRAİL'E AİT BİR SAVAŞ GEMİSİNİ VURDU
»  BM'NİN GÜCÜ ANCA İRAN'A YETİYOR!
»  IRAK'TA 26 KİŞİ PALİS GİYSİLİ KİŞİLERCE KAÇIRILDI
»  BM İSRAİL'E SERT ÇIKTI!
»  KİLİSE'DE ORTADOĞU'DA BARIŞ DUASI!
»  İSRAİL, KENDİ ATEŞKESİNE BİLE UYMADI!
»  İŞTE DÜNYAYI AYAĞA KALDIRAN FOTOĞRAFLAR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.