Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BANKA MÜDÜRLERİYLE İŞBİRLİĞİ YAPAN ÇETELER HİLTON'U ALACAKLARDI
BANKA MÜDÜRLERİYLE İŞBİRLİĞİ YAPAN ÇETELER HİLTON U ALACAKLARDI
 
Banka müdürleri ile işbirliği eden silâhlı çete, Hilton Oteli'ni almaya hazırlanırken elegeçti
 
5.4.2007 - 03:29
İzmir’de çıkar amaçlı suç örgütü kurup haksız, menfaat sağlamak amacıyla baskı oluşturdukları, yüksek faizle para verip geri dönüşümünü silâhlı adamlar aracılığıyla sağladıkları, bazı bankaların müdürleriyle iş birliğine giderek, müşterilere ait özel bilgilere ulaştıkları, usulsüz kredi kullandıkları, bunları ödemeyen kişileri tehdit edip, gayrimenkullerine el koydukları iddia edilen gruba yönelik düzenlenen operasyonda, 16 kişi gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, V.O.Ç. liderliğindeki grubun çıkar amaçlı suç örgütü kurarak faizle para verdiği, alacaklarını da silahlı adamlar vasıtasıyla tahsil ettiği, haksız kazanç sağladığı yönünde gelen şikâyetler üzerine başlattığı ve uzun süredir devam ettirdiği takibin ardından operasyon düzenledi.
İzmir’in merkezi ve Urla ilçesinde belirlenen çok sayıda adrese eş zamanlı başlatılan operasyonlarda, elebaşı olduğu iddia edilen V.O.Ç’nin de aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde çok sayıda senet, çek, tapu, vekâletnâme ele geçirildi.

İDDİALAR
Urla’da yuvalandıkları ve yaklaşık bir yıldır İzmir’de faaliyet yürüttükleri ileri sürülen grup üyelerinin faizle para verdikleri, bir ekmek fabrikası sahibini ölümle tehdit ettikleri, borcunu ödeyemeyen bir işletmecinin otobüslerine el koydukları ve kefilinden yüklü miktarda para aldıkları, borç alan bir işletmecinin faiziyle geri ödemesine rağmen, ipotek olarak aldıkları evi iade etmedikleri, bir işletmecinin 10 bin YTL olan borcunu ödemesine rağmen borcu katlayarak 30 bin YTL’ye çıkarttıkları ve dükkânına el koydukları, benzer yöntemlerle çok sayıda kişiden haksız menfaat sağladıkları iddia edildi.
İzmir’deki bir iş adamına 930 bin YTL borç verdikleri, bu borcu 2 milyon 360 bin YTL olarak tahsil etmelerine rağmen, halen 1 milyon 200 bin YTL para istedikleri, tehdit edip kız arkadaşıyla çekilmiş görüntülerini eşine ulaştırarak boşanmalarına neden oldukları ileri sürüldü.

OKULA EL KONULDUĞU İDDİASI
Zanlıların ayrıca İzmir’deki bir özel eğitim kurumunun sahibine, sıkışık olduğu dönemde yüklü miktarda para verdikleri, faiz işleterek borcu çoğalttıkları, ödeyememesi üzerine baskı ve tehditle okulları, dershaneleri ve oteline el koymak istedikleri, araya bazı kişilerin girmesiyle anlaşma sağlayarak yalnızca bir okulu devraldıkları ileri sürüldü.
Zanlıların, bazı banka müdürleriyle iş birliği yaparak müşterilere ait bilgileri bankalar kanalıyla temin ettikleri, usulsüz kredi kullandıkları, inşaat halindeki binaları bitmiş ve içinde kiracı varmış gibi gösteren sahte belgeler düzenledikleri iddia edildi.
Emniyet yetkililerinin, grup tarafından mağdur edildiği sanılan çok sayıda kişinin bulunduğu bilgisine ulaştıkları ve şikayetçilere ulaşmaya çalıştıkları öğrenildi.
Öte yandan, zanlıların haksız yöntemlerle yüklü miktarda para elde ederek bu kazanç sayesinde Hilton İzmir Oteli'ni devralma yönünde çalıştıkları da ileri sürüldü.

GRUP LİDERİ SİLAHLI SALDIRIYA UĞRAMIŞTI
Grubun lideri olduğu iddia edilen V.O.Ç, 24 Ocak 2007 tarihinde İzmir’de silahlı saldırıya uğramış, yara almadan kurtulmuştu. V.O.Ç’ye yönelik bu saldırının çıkar amaçlı menfaat çatışmasında mağdur ettiği kişiler tarafından gerçekleştirildiği ileri sürüldü.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorguları süren zanlıların, Cuma günü adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KURTLAR VADİSİ'NİN LAZ ZİYA'SININ KIZLARI MAFYAYA ÖZENDİ

KAÇRILAN 3 GENÇTEN 23 GÜNDÜR HABER YOK

BAKANLIKTA, MÜDÜRDEN BAYAN PERSONELE TACİZ
»  TARTIŞTIĞI OĞLUNU BIÇAKLADI
»  KOCA'NIN DIRDIRCI KARISINI ÖLDÜRMESİNİN CEZASI 15 YIL
»  TECAVÜZCÜYÜ EVE KİLİTLEYİP POLİSE YAKALATTI
»  EDİRNE BELEDİYE BAŞKANINA MİNİBÜSÇÜ TEHDİDİ
»  GÖKÇEK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  EMNİYET RAPORU : GLOCK TABANCALAR CİDDİ TEHDİT
»  ÜNLÜ YATAK FİRMASININ YATAKLARI UYUŞTURUCULU ÇIKTI
»  TİT'İN KURUCUSU GÖZALTINA ALINDI
»  ÖĞRETMEN ÖĞRETMENİ OKULDA VURUP ÖLDÜRDÜ
»  DTP'Lİ CİZRE BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI
»  SAYISAL LOTO TALİHLİSİNİ KAÇIRIP FİDYE İSTEDİLER!
»  YÜZÜĞÜNÜ ALAMAYINCA BIÇAKLADI
»  KAP-KAÇ'ÇILARA REKOR CEZA
»  AİLESİNDEN 7 KİŞİYİ BÜYÜCÜ ÖLDÜRDÜ
»  RİZE'DE VAHŞİ CİNAYET
»  KURUSIKI'NIN NAMLUSUNU HALKA HİZMET İÇİN DEĞİŞTİRİYORMUŞ
»  CERRAH'A İNANMADILAR ANCAK BELGEDE BULAMADILAR
»  DİNK CİNAYETİ SANIĞI YASİN HAYAL'İ İP'Lİ AVUKAT SAVUNACAK
»  PKK'NIN BOMBA KURYESİ KADIN YAKALANDI
»  'TÜRKÇÜ İNTİKAM TUGAGI'YIZ DEDİLER DHKP-Cİ ÇIKTILAR
»  İŞTE KREDİ KARTI TUZAĞI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.