Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1628
EURO
38,0765
IMKB
9.891,000
ALTIN
2.922,940
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BARİ İNGİLTEREYİ UYARDI!
BARİ İNGİLTEREYİ UYARDI!
 
İslam Cemiyeti Başkanı Dr. Bari, Müslümanlar'ın terörist diye takip edilmesiyle ilgili son kez uyarıda bulundu: İngiltere 2 milyon terörist tehlikesiyle karşı karşıya.
 
11.9.2006 - 09:01

İngiltere İslam Cemiyeti Başkanı Muhammed Abdul Bari, The Sunday Telegraph gazetesine verdiği demeçte, İngiltere’nin 2 milyon terörist tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Muhammed Abdul Bari, Müslümanlar'ın inançlarından dolayı kendilerine karşı yapılan olumsuz davranışlar nedeniyle geniş çapta ve öfkeli bir tepki vermesinden endişe ettiğini bildirdi. Abdul Bari, “Müslümanlar içinde yanlış işler yapan birkaç kötü elma var ve biz bunları köklerinden sökmek istiyoruz.” diyerek konuşmasına şöyle devam etti:

“Fakat bazı polis memurları ve medya, Müslümanlar'ın hepsi sanki teröristmiş gibi davranınca halk da Müslümanlar'a karşı öyle davranmaya başlıyor ve bunlar da şeytana uymaya başlıyorlar.”

"İNGİLTERE'DE 2 MİLYON MÜSLÜMAN TERÖRİST"

“Eğer Müslümanlar'a yaklaşım böyle devam ederse, o zaman İngiltere 2 milyon Müslüman teröristle uğraşmak zorunda kalacak ve bunların 700.000 Londra’da olacak.” açıklamasını yapan Abdul Bari “Eğer bütün bir topluma saldırırsan, o geri size çaresizlik içinde yapılan bir saldırı olarak dönecektir” dedi.

Başkanı olduğu Doğu Londra Camii'nde sohbetleri olan Abdul Bari, bir ay boyunca İngiltere’deki İslam cemiyetlerini ziyaret ettiğini ve bu gezisinde Müslümanlar arasında ‘endişe, hayal kırıklığı ve özellikle gençler arasında öfke’ halinin yaygın olduğunu belirtti.

Abdul Bari’nin açıklamaları, Metropol Emniyet Anti- Terörist Birim Başkanı Peter Clarke’ın “ Binlerce İngiliz Müslüman, polis ve MI5 ( Askeri İstihbarat) tarafından terörist bağlantıları şüphesiyle takip edilmektedir” demecinden sonra geldi.

52 yaşındaki Dr. Bari “Biz, kötü olanları izole etmek ve onları yeniden kazanmak istiyoruz. Ama bunu başarmak için hep birlikte- polis, siyasetçiler, medya ve Müslüman cemiyetler- çalışmak zorundayız.”

"IRA BOMBALAYINCA KATOLİK NÜFUS KÖTÜLENİYOR MU?"

Dr. Bari, niçin bütün Müslümanlar'ın hedef alındığını anlamadığını belirterek, “IRA insanları bombaladığı zamanlarda, İngiltere’deki bütün Katolik nüfus kötülenmemiştir ama neden Müslüman cemiyetlerine böyle yaklaşılıyor” dedi.

Polisin, Doğu Londra’da bir baskında bir Müslüman'ın öldürülmesinden iki gün önce görevi alan Abdul Bari, medyanın, kanunlara uyan büyük çoğunluğu göz ardı edip birkaç şiddet yanlısına odaklanmasının, şiddet olaylarının artmasına neden olduğunu söyledi. Ilımlı Müslümanlar'ın konuşmamasından dolayı suçlanmasının çok ‘ komik’ olduğunu söyleyen Dr. Bari, “Biz konuştuğumuz zaman medya tarafından önemsenmiyoruz ama Ebu Hamza veya Ömer Bekri Muhammed konuştuğu zaman hemen bütün gazetelerde boy göstermektedirler.”

Dr. Bari, İslam fobisinin 11 Eylül, 7 Temmuz bombalamalarından ve geçen ay translantik uçak komploları nedeniyle yapılan tutuklamalar ve geçen hafta sonu bir Müslüman okuluna ve lokantasına yapılan baskınlardan sonra iyice arttığını söyledi.

Abdul Bari, Emniyet güçlerinde, Parlamento’da ve kamu yerlerdeki Müslüman temsilcilerin çağrıdan bulunarak, “Genç Müslümanların, İngiliz toplumunda yerlerini almaları için onlara yol gösterecek rol modellere ihtiyacı var” dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BUSH TERÖRİSTLERLE AYNI KAFADA

İRAN BM KARARINA GEÇİCİ OLARAK UYA BİLİR

BELÇİKA BUGÜN ADALET SINAVI VERECEK
»  EN TAZE EL KADİDE GÖRÜNTÜLERİ
»  VE CASTRO İŞ BAŞI YAPIYOR
»  COCA COLA KABİL'DE FABRİKA AÇTI
»  HAPİSHANE KAÇKINI YAKALANDI HALK ŞENLİK YAPTI
»  İSLAMOBİLLE MÜSLÜMANLIĞA ÇAĞRI
»  AMERİKA ASKERLERİNE TÜRKİYE YASAĞI KOYDU
»  YUNANİSTAN'IN BÜYÜKANIT KORKUSU
»  KAÇIRILAN UÇAKLARI "VURUN" EMRİ
»  NATO ASKERLERİ 94 TALİBAN ÖLDÜRDÜ
»  BLAİR, İŞÇİ PARTİSİNİ BATIRDI
»  PAPA: "BATI TANRIYI UNUTTTU"
»  BU DA APTAL HIRSIZ
»  POPOYA ANLIK TEMAS SUÇU
»  AHMEDİNECAD, ABD'DEN VİZE BEKLİYOR
»  ULUSLARARASI BİKİNİ KRİZİ!
»  BARZANİ, MEYDAN OKUDU
»  AMERİKA KÜRT BAYRAĞI'NA " OK" DEDİ
»  79 YAŞINDAKİ KADIN BANKA SOYMAYA KALKTI!
»  NATO OPERASYONUNDA 20 TALİBAN ÖLDÜRÜLDÜ
»  İNGİLİZLERDEN MÜSLÜMANLARA HELAL ÇİKOLATA
»  SABANCI VE AK PARTİ İLE FİGARO'DA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.