Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BARAN TURSUN'U VURAN POLİSLERE YENİ SORUŞTURMA
BARAN TURSUN U VURAN POLİSLERE YENİ SORUŞTURMA
 
İzmir’de “dur” ihtarına uymadığı iddiasıyla açılan uyarı ateşi sonucu ölen Baran Tursun’un ailesinin suç duyurusu üzerine, polis memurlarının yeniden ifadeleri alınacak.
 
1.2.2008 - 20:35

Polis memuru Oral Emre Atar’ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı ilk duruşmanın ardından, Tursun ailesinin avukatları, tanık polis memurları hakkında, “görevi kötüye kullanmak”, “yalan tanıklık”, “suç delillerini yok etme ve gizleme” gibi suçları işledikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Dilekçeyi inceleyen Cumhuriyet Savcısı Cengiz Bardak, yeniden soruşturma başlattı, 35 polis memuru pazartesi günü yeniden dinlenecek.  Öte yandan, Baran Tursun’un babası Mehmet Tursun hakkında da duruşma günü “kalem kırarak” yaptığı basın açıklaması nedeniyle soruşturma açıldı.

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ YOK
Tursun ailesinin avukatlığını yapan Alper Bağıran, “Güvenlik kamerası görüntüleri talebinden bir sonuç alamadık” dedi. Bağıran, davanın 14 Ocakta görülen ilk duruşmasında, olayın meydana geldiği bölgedeki 2 benzin istasyonuna ait güvenlik kamerası görüntülerinin keşif yoluyla temin edilmesini talep ettiklerini belirtti.

Mahkemenin bu talebe olumlu yanıt verdiğini belirten Bağıran, şunları söyledi:

“Benzin istasyonu yetkilileri olay gününe ait görüntülerin ellerinde olmadığını söylediler. Dolayısıyla güvenlik kamerası görüntüleri talebinden bir sonuç alamadık. Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezinin olayla ilgili telsiz kayıtlarını istiyoruz. Umarız bu konuda, ‘silindi’ gibi bir yanıt almayız.”

DURUŞMADA OLAY ÇIKMIŞTI
Polis memuru Oral Emre Atar’ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı ve 9 saatten fazla süren ilk duruşmada olay çıkmıştı. Baba Mehmet Tursun mahkeme salonundan erkenden ayrılmış ve adliye önünde kalem kırmıştı. Baba Tursun, bir daha duruşmalara gelmeyeceklerini, mahkemeyi protesto ettiklerini söylemiş ve şu açıklamayı yapmıştı:

“Oğlumun katilleri, korunan katillerdir. Bornova Asayiş Ekipler Amiri Bülent Girgin, Asayişten Sorumlu Emniyet Müdürü Yardımcısı Naci Kuru, bu işi organize ettiler. Bir mermi çekirdeğini bulup, koltuğa koydular. Tanık polislere ‘sizin ifadelerinizi bir hazırladık, çıkışta imzalayın’ dediler. Cep telefonunda bunun kaydı var, mahkemeye sunacağız. Mahkeme başkanı, duruşma salonunda polisleri ‘arkadaşın öyle diyor böyle diyor’ diyerek yönlendiriyordu. Biz bu mahkemenin figüranı olmak istemiyoruz, biri polis diğeri astsubay iki tanığımız ve başka delillerimiz var. Adalete kesinlikle güvenmiyoruz. Oğlumun katilleri, Tursun ailesinin nefesini ensesinde hissedecek.”

AĞAÇLARA VE ELEKTRİK DİREĞİNE ÇARPMIŞTI
Karşıyaka ilçesinin Bayraklı semtinde, “dur” ihtarına uymadığı iddiasıyla polis ekiplerinin kovaladığı Baran Tursun yönetimindeki 35 AL 9207 plakalı cip, Manas Bulvarında ağaçlara ve elektrik direğine çarpmıştı.

Ağır yaralanarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Tursun’un başının arka kısmına kurşun isabet ettiği belirlenmiş, yaşam destek ünitesine bağlanan Tursun, 5 gün sonra ölmüştü.

Tursun’un kullandığı aracı durdurmak için tabancayla uyarı ateşi açtığı tespit edilen ve tutuklanan polis memuru Oral Emre Atar hakkında “olası kasıtla adam öldürmek” suçundan dava açılmış, Atar ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TREN KAZASI'NIN FATURASI MAKİNİSTLERE

300 ERKEKLE ALDATMA DAVASINA PROFOSÖR TANIK

ERGENEKON DA İPİN UCU UTAH’IN ELİNDE!
»  10 YAŞINDAKİ KIZA TECAVÜZE YENİ TCK İNDİRİMİ
»  SAVCI'NIN ODASININ YANINDA RÜŞVET PAZARLIĞI!
»  EVLİ VE 6 ÇOCUKLU ADAM 17'LİK KIZ KAÇIRDI
»  BABASI'NI KUŞBAŞI YAPTI VALİZE KOYDU
»  KIŞLADA ASKERE PKK PROPAGANDASI
»  ÖDENMEYEN CEZALAR İÇİN YAYIN DURDURMAYA İPTAL
»  TUZU'DA KOKUTAN SAVCI
»  CEP TELEFONU GASPINA 6 YIL 8 AY HAPİS
»  KAYMAKAM'A CİNSEL TACİZ DAVASI
»  12 YAŞINDAKİ ÇOCUK 8,5 AYLIK HAMİLE ÇIKTI
»  UŞAK'TA SAHTE EHLİYET OPERASYONU
»  DTP'Lİ PERVİN BULDAN'IN KAYIN BİRADERİNE 39 YIL İSTENDİ
»  TREN KAZASINDA 3 HAT GÖREVLİSİ TUTUKLANDI
»  KOCASINA HABER VERMEDEN BOŞANDI 2,5 YIL ALDI
»  KORSAN'I HAKİM BİLE DURDURAMADI
»  6 AYLIK KARDEŞİNİ DÜŞÜRDÜ, KORKUDAN İNTİHAR ETTİ
»  BAKIRKÖY'DE GÜRÜLTÜ KAVGASI, 1 ÖLÜ
»  HOROZ DÖVÜŞTÜRÜLEN DERNEĞE BASKIN
»  ERKEK AVCISI KADINLARA 12 YIL 10 AY
»  TUNCELİ'DEKİ GÖZ ALTILARI AKP İL BAŞKANI BİLİYORDU
»  AT HIRSIZLIĞINI DNA ÇÖZECEK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.