Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TUNCELİ'DEKİ GÖZ ALTILARI AKP İL BAŞKANI BİLİYORDU
TUNCELİ DEKİ GÖZ ALTILARI AKP İL BAŞKANI BİLİYORDU
 
‘Köprü Operasyonu'kapsamında gözaltına alınanlardan AKP İl Yönetim Kurulu üyesi Cenk Yaşar'ın yakalanmadan önce “İl başkanı Açıkgöz, yakalanmadan önce beni arayarak önceki tarihli istifa dilekçesi yazıp göndermemi istedi. Dediğini yaparak istifa ettim” dedi.
 
26.1.2008 - 21:45

TUNCELİ'de polisin kamu ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı, rüşvet alıp, rüşvet verildiği iddiaları üzerine düzenlediği ‘Köprü Operasyonu' kapsamında aralarında Nazimiye İlçesi CHP'li Belediye Başkanı Bertal Ateş, Özel İdare Genel Sekreteri Muzaffer Arslan ile kentin tanınmış işadamlarının da bulunduğu 31 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan AKP İl Yönetim Kurulu üyesi Cenk Yaşar'ın yakalanmadan önce İl Başkanı Cihan Açıkgöz tarafından yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettirdiği iddia edildi. Yaşar, “İl başkanı Açıkgöz, yakalanmadan önce beni arayarak önceki tarihli istifa dilekçesi yazıp göndermemi istedi. Dediğini yaparak istifa ettim” dedi.

Tunceli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, il genelinde kamu ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı, rüşvet alıp, verildiği iddiaları üzerine 22 Ocak'ta ‘Köprü’ adı verilen kapsamlı operasyon düzenledi. Operasyonda, aralarında Nazimiye İlçesi Belediye Başkanı Bertal Ateş, Özel İdare Genel Sekreteri Muzaffer Arslan ile kentin ileri gelen işadamları ve müteahhitlerinin de aralarında bulunduğu 31 zanlı gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 20'si, polisteki sorgularının ardından dün adliyeye götürüldü. Savcılık, Özel İdare Genel Sekreteri Muzaffer Arslan'ın makam şoförü Hasan Çiçek'i serbest bırakırken, 19 zanlıyı tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk etti.

‘AKP İL BAŞKANI OPERASYONDAN HABERDARDI’ İDDİASI
Tunceli'de AKP İl Başkanlığı'na getirilen ve partide yeniden yapılanmaya gidip 21'i işadamı ve müteahhit 30 kişilik yeni il yönetim kurulu oluşturan Cihan Açıkgöz'ün operasyondan önce haberi olduğu iddia edildi. İddiaya göre, Açıkgöz gözaltına alınanlar arasında bulunan AKP İl Yönetim Kurulu üyesi ve kentin ileri gelen işadamlarından Cenk Yaşar'ı yakalanmadan önce telefonla arayarak, partiden istifa ettirdi. İşadamı Cenk Yaşar, partiden istifasına ilişkin yakınlarına şunları söylediği ileri sürüldü:

“22 Ocak gece geç saatlerde İl Başkanı Cihan Açıkgöz, cep telefonumdan aradı. Saat geç olduğu için cevap vermedim. Saat 08.00'de yine arayan başkanımız benim acele olarak istifa etmemi isteyerek, ‘Bir gün önceki tarihle istifa etmen gerekiyor' dedi. Neden istifamı istediğini sorduğumda, başkan ‘Genel merkezin acilen istifa etmemi istediğini' söyledi. Ben de istifa dilekçemi göndereceğimi söyledim. Başkan bu arada yeni yönetim kurulunda bulunan işadamı Serhat Çakı'nın da istifa etmesi gerektiğini ve kendisine ulaşamadığını söyleyerek, nerede olduğunu benden sordu. Bilmediğimi söyleyince telefonu kapattık. Ben daha sonra istifa dilekçemi kendisine gönderdim” dedi.
İşadamı Cenk Yaşar, ANAP'tan istifa ettiğine dair dilekçeyi gönderdikten sonra polis tarafından 23 Ocak tarihinde gözaltına alındı. AKP İl Yönetim Kurulu'nda bulunan ve İl Başkanı Açıkgöz'ün ulaşmaya çalıştığı işadamı Serhat Çakı’nın ise polis tarafından aranmasının sürdüğü belirtildi.

AKP Tunceli İl Başkanı Cihan Açıkgöz, DHA muhabiriyle yaptığı telefon görüşmesinde yönetim kurulu üyelerinden Cenk Yaşar'ın gözaltına alınmadan bir gün önce partiden istifa ettiğini söyledi. Bu konuda yorum yapmayacağını söyleyen Açıkgöz, “Gözaltına alınanların soruşturmaları sürüyor. Cenk Yaşar'ın dışında da istifa edenler var. Onları da daha sonra açıklayacağım” dedi. AKP İl Başkanı Açıkgöz'ün bugün adliyeye giderek gözaltına alınan kişilerle görüşmek istediği öne sürüldü. İşadamlarının kendisiyle görüşmek istememesi üzerine Açıkgöz'ün adliyeden ayrıldığı belirtildi. Tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemede bulunan 19 zanlının sorgusu sürüyor.

HÜRRİYET



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AT HIRSIZLIĞINI DNA ÇÖZECEK

SOSYAL GÜVENLİĞİ ASIL ÇÖKERTEN İŞTE BUNLAR

SOKAK ORTASINDA DÜELLO
»  BANKA MAKBUZUNU ÇÖPE ATMAYIN
»  ŞEYTANIN AKLINA GELMEYEN CÜCELİ SOYGUN
»  ISIRARAK ÖLDÜRDÜĞÜ ÇOCUK OĞLU ÇIKTI!
»  NERONLAR İSTANBUL'DA 10 ARAÇ ATEŞE VERDİ..
»  ŞIK GİYİMLİ KARI KOCA TERÖRİST ALARMI!
»  DÜŞEN UÇAKTA ÖLENLER İÇİN 60 MİLYON DOLAR TAZMİNAT
»  ERGENEKON OPERASYONU'NDA İLK TUTUKLAMA
»  ATM DEKONTLARINI SAKIN ATMAYIN..!
»  ÇORUM'DA TRAFİK KAZASI 4 ÖLÜ 1 YARALI
»  ANKARA'DA EMNİYET MÜDÜRLERİ ZİRVESİ
»  EMİNE ERDOĞAN'DAN VATAN GAZETESİ'NE TAZMİNAT DAVASI
»  TUĞBA ÖZAY:" ADALET YERİNİ BULDU"
»  HIRSIZ PROTEZ BACAKLI ÇIKTI
»  ÇAKICI DAVASINDA ŞOK GELİŞME
»  16 TON AMONYUM NİTRAT ELE GEÇİRİLDİ.
»  TUĞBA ÖZAY'A TAHLİYE KARARI
»  TÜRKEŞ'İN KORUMASINA ÇETE GÖZALTISI
»  KAYNANA, TECAVÜZCÜ DAMADINA MAHKEMEDE TUĞLA ATTI
»  EL- KAİDE OPERASYONUNUNDA1 POLİS ŞEHİT
»  KIZLARIN ÇIPLAK GÖRÜNTÜLERİNİ ÇEKİP FUHUŞ YAPTIRDI
»  MEZARLIKTA SEVİŞİRKEN BASILDILAR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.