Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2801
EURO
37,5039
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.930,740
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BARIŞ İÇİN SU KADEHİ KALDIRDILAR
BARIŞ İÇİN SU KADEHİ KALDIRDILAR
 
Barış için su kadehi kaldırdılar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile İsrail ve Filistin liderleri Ankara Forumu'nda barışa imza attı. Peres, “Bazıları şarap içmiyor' dedi ve önlerine konan su dolu kadehi kaldırdı; Abbas, Gül ve diğer konuklar da su kadehlerini barış için kaldırdılar.
 
13.11.2007 - 15:25
 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Filistin Ulusal Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye'nin öncülüğünde 2005'te başlatılan ve Filistin ile İsrail arasında güven artırıcı bir mekanizma olmayı amaçlayan Ankara Forumu'nda biraraya geldi. Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Ankara Forumu'nun 7. toplantısı çerçevesinde Cumhurbaşkanı Gül'ün açılış konuşmasını yapmasının ardından, Peres ve Abbas da katılımcılara hitap etti. Liderlerin konuşmalarının ardından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu forumun nihai bildirisini okudu.
 
BAZILARI ŞARAP İÇMİYOR
 
Ankara Forumu çerçevesinde daha sonra Gül, Peres ve Abbas, Batı Şeria'daki organize sanayi projelerini başlatacak olan çerçeve mutabakat anlaşmasına imza attılar. İmza töreninin ardından üç lider el sıkışarak basına poz verdiler. İsrail Cumhurbaşkanı Peres, masada önünde bulunan su dolu kadehi kaldırarak, “Bazıları şarap içmiyor. Biz de su kadehi kaldıralım' dedi. Peres'in sözü üzerine, yanında oturan Gül, Abbas ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile diğer katılımcılar su kadehlerini barış için havaya kaldırdılar.
 
BİLDİRİYİ HİSARCIKLIOĞLU OKUDU
 
Ankara Forumunun 7. toplantısının ardından yayımlanan bildiride, forum üyelerinin, Batı Şeria'daki endüstri bölgesi projesi konusunda ilerleme kaydetmek üzere önümüzdeki dönemde atılması gereken adımları ve Türkiye, İsrail ve Filistin cumhurbaşkanlarının kısa ve orta vadede verebilecekleri destek ve yardımları tartıştıkları kaydedildi.

Ankara Forumunun 7. toplantısına ilişkin bildiriyi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu okudu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın konuşmalarıyla ''nihai bildirgenin geride kaldığını'' dile getiren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, daha önceden hazırlanmış olan bildirgeyi okudu. Bildirgede, şunlar kaydedildi:

''Filistin-Türkiye-İsrail arasında ekonomik işbirliği için Ankara Forumun 7. toplantısı Ankara'da 13 Kasım 2007'de düzenlenmiştir. Forum katılımcıları, özel sektörü temsilen TOBB, İsrail Sanayiciler Birliği ve Filistin Ticaret, Sanayi ve Tarım Odaları Federasyonundan oluşmaktadır.
 
Ankara Formu üyeleri olarak Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'e, Filistin Ulusal Yönetimi Başkanı Sayın Mahmud Abbas'a ve İsrail Cumhurbaşkanı Sayın Şimon Peres'e şükranlarını sunmaktadır.

Üç cumhurbaşkanı forum faaliyetlerinin başarılı bir şekilde sürdürülmesi hususunda desteklerini belirtmişlerdir. Forum üyeleri, Batı Şeria'daki endüstri bölgesi projesi konusunda ilerleme kaydetmek üzere önümüzdeki dönemde atılması gereken adımları ve cumhurbaşkanlarının kısa ve orta vadede verebilecekleri destek ve yardımları tartışmışlardır.

Forum üyeleri, aşağıdaki maddeleri rahatça ilerleme sağlamak için çok önemli olarak tanımlamakta ve üç cumhurbaşkanının bu alanlarda desteklerini istemektedir.
Ankara Forumu, Batı Şeria'da ilk endüstri bölgesi projesini Tarkumya bölgesinde, daha sonra Cenin bölgesinde olmak üzere Filistin yönetimi tarafından belirtilen alanda yapmaya karar vermiştir.

İmtiyaz sözleşmesi imzalanması ve TOBB Barış için Sanayi Şirketi'ne geliştirici ve işletici statünün verilmesi,İsrail hükümeti ile güvenlik ve mal geçişlerine dair protokolün imzalanması,Altyapı hizmetlerinin temini ve İsrail altyapısının kullanımı ve yatırım, tanıtım faaliyetlerinin düzenlenmesi konusunda Sayın cumhurbaşkanlarından, üç ülkenin hükümet yetkililerinden destek istemektedir.''


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PKK BARAJ VE HASTANE KURMUŞ

TÜRK PİLOTLARA CASUS UÇAK EĞİTİMİ

BAYKAL: "OPERASYONUN VEBALİ HÜKÜMETİN SIRTINDADIR"
»  MHP'DEN İZMİR'DE," SÖZÜN BİTTİĞİ YER MİTİNGİ"
»  DTP'Lİ TÜRK"BİZE KOMPLO İÇİN DÜĞMEYE BASILDI"
»  MECLİS'TE KRAL ABDULLAH GERGİNLİĞİ
»  FATMA KURTULAN: "DAĞDAKİ BEN DEĞİLİM"
»  ERDOĞAN, DAMADIYLA İLGİLİ İDDİALARA SİNİRLENDİ
»  GABAR'DA ÇATIŞMA 4 ŞEHİT 9 YARALI
»  JETLER IRAK'TA KARAKOL BOMBALADI
»  ODTÜ'DEN RADAR'DA GÖRÜNMEZLİK ÇALIŞMASI
»  "PARASI OLMAYANI İSTANBULA ALMAYALIM"
»  ANKARA'DA TARİHİ GÜN
»  LE FİARO:"KÜRDİSTAN BAĞIMSIZLIĞA KOŞUYOR"
»  DAĞLICA'DAKİ KOMUTANLAR TUTUKLANMADI
»  PKK ABD'Lİ BİNBAŞIYA SALDIRDI
»  ÖZKÖK'TEN ARINÇ'A DAĞLICA DESTEĞİ
»  GENEL BAŞKAN SAHTE ÇÜRÜKÇÜ
»  SUUDİ KRALI'NA UYGULANAN PROTOKOL SKANDALI
»  İŞTE ADNAN KAHVECİ'NİN TURGUT ÖZAL'A SUNDUĞU O RAPOR
»  8 ASKERLE İLGİLİ HBERLERE YAYIN YASAĞI KONULDU
»  BABACAN, MUHALEFETİ TERÖR KONUSUNDA BİLGİLENDİRECEK
»  DTP'Lİ HASİP KAPLAN'IN BÜYÜK DENSİZLİĞİ
»  BAŞBAKANLIKTA KRİTİK ZİRVE
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.