Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1374
EURO
37,9581
IMKB
9.888,000
ALTIN
2.884,540
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAYKAL'DAN AKP'YE AĞIR İTHAM
BAYKAL DAN AKP YE AĞIR İTHAM
 
Partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalar yapan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal AK Parti Hükümeti'nin terörün sırtını sıvazladğını söyledi...
 
15.10.2008 - 00:05

Konuşmasına Ankara'nın başkent ilan edişinin 85. yıldönümünün kutlanmasına değirenerek başlayan CHP lideri Deniz Baykal, yabancı ülkelerin Ankara'nın başkent olduğunu kabullenmesinin zor olduğunu söyledi.
GÖZLERİ ANKARA DIŞINDA!
Baykal birilerinin Ankara'nın kabullenemediğini ve her fırsatta Ankara'nın boşaltılması fikrini ortaya attığını ifade ederek şunları söyledi: Ankara 1923 yılında Cumhuriyet ilan edilmeden iki hafta önce Başkent olarak ilan edilmiştir. Ankara modern Türkiye'nin değişimini ilerlemesini yansıtan bir kent olarak gündeme gelmiştir.
Ama nedense birileri hep Ankara'yı boşaltmak istiyor. Birilerinin gözü hep Ankara'nın dışında. Merkez Bankası'nı İstanbul'a taşımak gibi. Ama hepimiz görüyoruz. Herkes çok iyi bilsin ki Türkiye'de geriye dönüş yoktur. İleriye gidiş vardır

Baykal'ın konuşmasından satır başları şöyle:
BELEDİYELERİN KAPATILMASI TEPKİSİ
Kapatılan belediyelerin büyük bir kısmı halkın gözünde başarılıydı. Kapatılan belediyelerle haklı bir gerekçe ortaya koyulmadı. Hizmet seçilmiş belediye ile değil atanmış kişilerce yapılacak... Bu belediyelerin borcu var denildi. Bir kısmının borucu yoktur. Bu ciddi bir sorundur. Toplumun büyük bir kısmı bunun şkonun yaşamaktadır. Belediyelerin kapatılması kararını siyasi hesaplar yönlendirildi... Bu beldelerde belediye başkanlığı yapan insanlar halkın kontrolü altındadır. Yaptıkları her harcama halk tarafından izlenir.

AB'ye uyum yasaları gereği belediyelerle ilgili alınan kararlar halka sorulmalıydı. Yanlış olmuştur. Türkiye'nin siyasi birikimi, demokrasi açısında yanlış olmuştur. AKP'li bürokratlar ellerinde istatistikleriyle kara veriyor. CHP olarak bunu Anayasa Mahkemesi'ne götürdük. Türkiye acilen bu kararı bekliyor. Mahkeme'den kararı hep birlikte bekliyoruz.

AK PARTİ PKK'NIN SIRTINI SIVAZLIYOR
Terör konusu hepimizi derinden etkiledi. Terör konusu çok temel bir konu. Çok önemli bir konu. Bu konuyu bir çerçeveye oturtmak için şunalrı iyi değerlendirmek gerekiyor:

Bu iktidar terör konusunu doğru anlamamıştır. Terör konusunun ciddiyetini anlamamıştır. Terörö konusunda takındığı tavir günü birlik ciddiyetsizdir. Bu iktifar iş başına gelene kadar terör sıfırlanmıştır. Terör etkisiz bir noktaya çekildi. 2002'de iktidara geldikten sonra, terör yenişden uyandı. Terörün sırtını sıvazlandı. Onlardan bekleyiş içine girdiler. AKP terörle hoş geçinmeye, terörü küçümsedi.  Eve dönüş yasası getirildi. Bu yasa insanları eve döndürmedi, dağa çıkmaya sevk etti. Öcalan'ın affına imkan verecek bir düzenlemeyi geçirmeye çalıştılar. CHP oalrak Meclis'te suç üstü yaptık. Yasa çıkmadı. Cesaret edemediler çıkarmaya. Kuzey Irak'a girmeme karşılığında 1 milyar doalrılık anlaşma yaptılar.

Türkiye'deki terörün yurt dışından desteklenen bir yönü var. Bu hükümet terörün yurt dışı bağlantılarını kavrayamadı. Bilinçli değil. Dağlıca baskını oradan kaynaklandı. Geldiler askerlerimizi götürdüler. Başbakan İstanbul Güngören'deki saldırıya, PKK saldırısı diyemedi. Dili varmadı.

IRAK GÜVEN VERMİYOR
Bakınız biz Irak'la çok dostane ilişkiler kurmayı millet olarak, iktidarıyla muhalefetiyle isteyen bir anlayıştayız. Türkiye'de hiç kimsenin Irak'la ilişkilerinin kötü olmasını beklemesi mümkün değildir. Kardeşçe ilişkiler içinde olduğumuz, ortak inançları paylaştığımız kardeşlerimiz. Onların refahını isteriz, kardeşçe yaşamak isteriz. Irak da üslubunu yumuşattı ama yine de güven vermiyor. Irak PKK'yı terör örgütü ilan etmedikçe ilişkiler gelişmez. Irak yönetimi sınırlardaki PKK üslerine müdahale etmiyor.

ABD NEDEN ÇIKMAMIZI İSTİYOR?
Bizim artık Amerika'ya da Irak'a da bir şeyleri çok net anlatmamız lazımdır. Terör örgütünü Türkiye'ye karşı bir silah olarak kullanılma düşüncesi zihinlerden kaldırılmalıdır. Kara operasyonunda Amerika 'Türkiye çıksın' diye talep etmeye başladı. Niye çıkmasını istiyorsunuz? o kampları ortadan kaldırısak, askeri yerleşme merkezlerini ortadan kaldırısak, istikrar isteyen bir ülke olarak sen niye rahatsız oluyorsun? Bizim oradaki terörü etkili bir şekilde kaldırmamızdan neden rahatsız oluyorsun.

Dergi sattığı için cezaevine alınan bir çocuk işkenceyle öldürüldü. Başbakan işkence karşısında duyarsızlığı sergileyen bir insanın, terörle mücadele konusunda başarı beklenebilir mi?  Ergenekon’da 1.5 yıla yaklaşan süredir insanlar daha mahkemeye çıkmadan tutuklu halleri devam ediyor. Demokrasi bir bahane değildir. İngiltere’de demokrasi mi yok? 24 gün gözaltı süresi




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAŞKENT DOĞALGAZ'A HACİZ

GOLF'ÇU PAŞA, TÖRENDE ORTAYA ÇIKTI

DTP GRUBUNDA GAZETELİ PROTESTO
»  BAKAN ŞAHİN'DEN İŞKENCE ÖZÜRÜ!
»  BAŞBAKAN'DAN BAHÇELİ'YE JET YANIT
»  MHP LİDERİ BAHÇELİ'NİN ÇILDIRDIĞI ANLAR
»  BAHÇELİ'DEN AKP'YE GAVUR DAĞI TEPKİSİ
»  MEMURLAR DA SAĞLIKTA KATILIM PAYI ÖDEYECEK
»  HANGİ SİYASETÇİ, ÖCALAN'A KAÇ MESAJ GÖNDERDİ?
»  AKP'DEN ANGELİNA JOLİE'YE SÜRPRİZ DAVET
»  İLBER HOCA İSYANDA
»  "ARABAYI İKİNCİ EL'DEN, EVİ DE EĞER OTURACAKSAN AL"
»  "ARTIK AB ÜYELİĞİNE KARŞIYIM"
»  "BİZ ONU ASLAN GİBİ GÖRÜYORUZ"
»  KRİZ, TANRI ÇEZASI MI, KUL HATASI MI?
»  O TARAF’IN MİT’TEN BURS ALAN YAZARI KİM?
»  TÜRKİYE ESAS İÇTEN YIKILMAYA ÇALIŞILIYOR
»  
»  TAYLANT KRALİÇESİ GÖSTERİCİNİN CENAZESİNE KATILDI
»  TÜRK HEYYET BARZANİ'YLE GÖRÜŞECEK
»  İŞTE DİYARBAKIR'DA POLİSLERİ ŞEHİT EDEN SİLAHLAR
»  MHP'DEN ERDOĞAN'A: HADDİNİ BİL..!
»  UNAKITANLAR DARPANE GİBİ PARA BASACAK
»  İLSEVER'İN AMELİYATI BAŞARILI GEÇTİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.