Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1235
EURO
38,0974
IMKB
10.030,000
ALTIN
2.905,210
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAYKAL : "DENİZ FENERİNE VAR, MEHMETÇİK VAKFINA YOK"
BAYKAL :  DENİZ FENERİNE VAR, MEHMETÇİK VAKFINA YOK
 
Mehmetçik Vakfı'na yapılmayan Deniz Feneri'ne yapıldı
 
7.10.2008 - 19:05
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bütün dünyaya, Aktütün Karakolu’na yönelik saldırının terör eylemi olduğunu anlatmayı başardıklarını belirterek, "Ama kendi içimizde birilerine anlatmayı başaramadık. Terörü birlikte tarif edemiyoruz, kınamıyoruz, teröre birlikte karşı duramıyoruz" dedi.

Baykal, partisinin TBMM grubunda yaptığı konuşmada, terör ve yolsuzluk konularına yer verdi.
Kuzey Irak konusu çözülmeden, olaylarla karşı karşıya kalacaklarını ifade eden Baykal, bu konuda idare edilmeyi değil, sorunun çözülmesini istediklerini söyledi. Baykal, birinci zafiyet noktasının da bu olduğunu kaydetti.
Baykal, terörle mücadeledeki diğer bir zafiyetin, iktidar ve belli çevrelerin zihnindeki bulanıklık olduğunu savunarak, "Türkiye, bir yandan terörle mücadele ediyor, diğer yandan tırnak içinde meşru kabul edilen güçler, hatta bir kısmı etkili ve yetkili noktada bulunan güçler, terörle mücadelenin karşısında, bir tavır takınma imkanını bulabiliyor" dedi.
"Terörü birlikte tarif edemiyoruz, teröre birlikte karşı duramıyoruz, terörü kınamıyoruz, hak biliyoruz, meşrulaştırmaya gayret ediyoruz" diyen Baykal, hiçbir demokratik ülkenin, böyle bir uygulamaya izin veremeyeceğini vurguladı. Bunun demokrasiyle ilgili bulunmadığını, şaşkınlık olduğunu belirten Baykal, hiçbir demokratik ülkede, terör yapanları himaye etmeye, övmeye, terörü sahiplenmeye, teröre destek vermeye izin verilemeyeceğini söyledi.
Baykal, bunlara izin verilmesi halinde terörle mücadelenin başarılı olamayacağını dile getirerek, son dönemde ciddi terör olayları yaşayan İspanya ve İngiltere’nin, terör olaylarını kınamayanları meşru saymadığını kaydetti.

"ŞAŞKIN OLDUĞU İÇİN..."


Demokrasinin, terörle bir arada olamayacağına işaret eden Baykal, "Demokrasi düşünce, söz, fikir, inanç paylaşması... Korku, silah, ölüm, mayın değil. O varsa demokrasi yok. ’Canım ben öldürmüyorum, şiddeti ben yapmıyorum, birileri yapıyor, ben sahip çıkıyorum...’ Demokraside olmaz. Olanlara senin sahip çıkmana izin vermezler kardeşim. Eğer demokrasi veriyorsa, demokrasi olduğu için değil, şaşkın olduğu, ne yaptığını bilmediği için veriyor" diye konuştu.
Baykal, bütün dünyanın Aktütün Karakolu’na yönelik saldırının, terör eylemi olduğunu kabul ettiğini ve kınadığını anımsatarak, "Bütün dünyaya, Birleşmiş Milletler’e anlatmayı başardık ama kendi içimizde birilerine anlatmayı başaramadık" dedi.
Böyle bir çelişki olamayacağını dile getiren Baykal, bunu herkese saygı içinde söylediğini, kimseyle kişisel sürtüşmesi bulunmadığını söyledi. Baykal, Türkiye’nin terör konusunu ciddiye aldığını, ortadan kaldırılmasını, kökenleri ne olursa olsun, bu topraklarda yaşayan herkesin mutluluğu için bunu zorunlu saydığını anlattı.

"ÇOCUK ÖLDÜRENİN YAPTIĞI TERÖRDÜR"

Şiddet, etnik ayrışma ve etnik husumetin çok tehlikeli konular olduğuna işaret eden Baykal, sözlerine şöyle devam etti:
"Bu konuda, hepimizi kaygılandıran gelişmeler, yurdun değişik yerlerinde birbiri ardına ortaya çıkmaya başladı. Yüreğimiz ağzımızda izliyoruz. Bunlara son vermeliyiz. Buna son vermek için, çocuklarımızı öldürenlerin terör yaptığını ve bunların takdih ettiğimizi hep birlikte söyleyeceğiz. Bir kısmımız bunu söylemekten vazgeçersek olmaz, söyleyeceğiz. Arkasından bu topraklarda kökü, kökeni, inancı, mezhebi ne olursa olsun bütün insanlarımızın tam bir özgürlük, eşitlik içinde, her türlü faaliyeti, diğerleriyle aynı konumda sürdürme hakkını birlikte sahipleneceğiz, savunacağız. Kimse kimsenin etnik kimliğinden söz edemeyecek, kimse kimsenin kimliğini eleştiri konusu yapamayacak, ticari rekabeti, etnik köken tartışmasında gizlemeye hiçbir zaman izin vermeyeceğiz. Bunun gereğini hep beraber yapacağız. Nedir o, terör terördür, kim yaparsa yapsın. Etnik kökeni ne olursa olsun, çoluk çocuk öldürenin, masum insanları öldürenin, saldırı yapanın yaptığı terördür, hep birlikte takdih ediyoruz."
Baykal, sınır ötesi askeri harekata yönelik izin talebi dahil, terörle mücadelede gerekli olan her şeye destek vermeye, iktidar ve herkesle iş birliği yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

"YOLSUZLUĞUN ANATOMİSİ"


CHP Genel Başkanı Baykal, siyasi yapının içine giren, yolsuzluk virüsünün, kanserinin, Türkiye’nin gücünü kemirdiğini, hak ve adalet duygusunu ortadan kaldırdığını, ülkenin dengesini, moralini, ahlakını allak bullak ettiğini söyledi.
Bunları ortadan kaldırmak için siyasi iradenin gerekliliğine işaret eden Baykal, çarenin, milletvekili dokunulmazlığının söz ve düşünce özgürlüğüyle sınırlandırılması olduğunu yineledi.
Baykal, Deniz Feneri olayının, yolsuzluğun anatomisini bütün milletin önüne serdiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Yolsuzluğu bireysel bir olay olarak düşünüyorduk. Sütü bozuk, ahlaksız, paraya dayanamayan birisi, bir yerde avanta, fırsat buldu mu oradan nemalanıyor diye düşünüyorduk. Ne kadar amatörce, ne kadar çocuksu, gerçeklerden kopuk bir anlayışmış meğer. Onlar geride kalmış. Şimdi, şirketi, derneği yolsuzluk için kuracaksın, bütün kadronun o yolsuzluk projesine inanan, katkı verecek insanlardan oluşacak. Derneği kuracaksın, Mehmetçik Vakfı’na sağlanmayan vergi indirimini sağlayacaksın, Danıştay izin vermezse, Danıştaya yetki veren kanunu iptal edeceksin, yeni kanun çıkaracaksın, o kanunla bunu vereceksin."

"DOSYAYI VE EKLERİNİ İSTE"


Baykal, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in, "Yurt dışında bir dernek iş yapmış, suç işlemiş, Almanlarda mahkum etmiş, bana ne ya" dediğini belirterek, Almanya’da yaşayan Türklerin sorunları bulunduğunu, haksızlığa maruz kaldığını, evlerinin yakıldığını, canlarının tehdit edildiğini söyledi. Baykal, "Sen bunlar karşısında, Alman otoritelerine ne oluyor diye sordun mu? Bu kişilerin dertlerini Alman Büyükelçisine, hükümetine söyledin mi? Alman Büyükelçiyle konuşuyorsun, ’bu çocuklar uzun süreli tutuklu, bilgi verin’ diyorsun, ’bana ne ya’ demiyorsun" dedi.
Alman mahkemesine, kararın gönderilmesi için yazı gönderildiğine dair haberlere işaret eden Baykal, kararın değil, dosya ve eklerinin istenmesi gerektiği belirtti.
Bu olayın, yolsuzluğun, siyasetle bağlantısını ortaya koyduğunu ifade eden Baykal, "Almanya, yaşanan bir yolsuzluğu takip edip, kısa sürede hükme bağlıyor. Biz ’bana ne’ diyoruz. Yolsuzluk senin yolsuzluğun, ne demek bana ne? Sen hesabını vereceksin, sen Türkiye’nin Adalet Bakanısın" dedi.
Baykal, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, bu konu üzerinde çalışanlara teşekkür etti.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ABD'DEN TÜRKİYE'YE İNANILMAZ ÇİFTE STANDART

SARIZEYBEK'TEN BOMBALAR

BAŞBUĞ'DAN LİDERLERE İADE İ ZİYARET
»  YALÇINKAYA: ERGENEKON İDDİALARI ARAŞTIRILSIN"
»  BAYKAL: "TÜRKİYE, EKONOMİK GERÇEKLE YÜZLEŞMELİ"
»  ŞEHİT CENAZESİNDE HÜKÜMETTE PROTESTO
»  ERDOĞAN, 'SÜNNET'Çİ VEKİL'DEN SAVUNMA İSTEDİ
»  FLAŞ..FLAŞ..İRAN, ABD SAVAŞ UÇAĞINI ZORLA İNDİRDİ
»  VURAL VE ŞANDIR, YENİDEN GRUP BAŞKAN VEKİLİ
»  BAYKAL DA 'TAMPON BÖLGE KURULMALI' DEDİ
»  BAŞKA SIKINTINIZDA VAR MI? AHMET BEY..!
»  BAŞBUĞ, CHP'Yİ ZİYARET EDECEK
»  "GÜVENLİK GÜÇLERİ NE İSTEDİYSE YERİNE GETİRDİK"
»  ERDOĞAN'DAN BARZANİ VE TALABANİ'YE REST
»  BAHÇELİ'DEN TAMPON BÖLGE ÇAĞRISI
»  "TERÖR DEVAMLI GÖZLEM ALTINDA TUTULMALI"
»  MHP LİDERİ BAHÇELİ: " SABIR SINIRLARI AŞTI"
»  ABD'NİN PKK'YA DESTEK VERDİĞİNİN BELGESELİ CNN'DE
»  GENELKURMAY'DAN SON DAKİKA
»  "KARAKOLU BİZ YAPALIM O ZAMAN"
»  MALİYE, UNAKITAN'IN EMRİYLE GÜL'ÜN PEŞİNE DÜŞMEYECEK
»  ETEĞİKAPIYA SIKIŞTI, SÜRÜKLENİP ÖLDÜ
»  ASKER, OHAL YETKİSİ İSTİYOR
»  KILIÇDAROĞLU, İFADE VERDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.