Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2532
EURO
37,6324
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.919,560
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAYKAL, ''EVET, AVUKATLIK YAPIYORUZ'' DEDİ
BAYKAL,  EVET, AVUKATLIK YAPIYORUZ  DEDİ
 
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İzmir ziyareti sırasında Narlıdere'de belediye hizmet binasının açılışında çağrıda bulundu
 
10.7.2008 - 15:50
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Biz, herkesin hukukunu savunuruz. Senin de gün oldu hukukunu biz savunduk. Sen milletvekili bile olamıyordun, başbakan olamıyordun. senin başbakan olma hakkını, hukukunu CHP Genel Başkanı Deniz Baykal savundu'' dedi.

İzmir ziyareti sırasında Narlıdere'de belediye hizmet binasının açılışını yapan Baykal, ''giderayak'' birilerinin Türkiye'yi karıştırmak için elinden geleni yaptığını ve ülkede panik ve terör havası yaratmaya çalıştığını ileri sürdü.

''Devletin, milletin en saygıdeğer insanları, niçin olduğu söylenmeden, gözaltına alınmaya çalışılıyor'' diyen Deniz Baykal, şunları söyledi:

''Dünyanın hiçbir hukuk devletinde, hiçbir demokrasisinde bu olmaz. Demokrasiyi, insan haklarını katlediyorlar. Bu faşizan uygulama, bu yıldırma operasyonu, bu kolektif gözaltılar halkta tepki yaratmaya başladı. Bunun üzerine Başbakan temiz ellerden söz etmeye başladı. Sanki yapılan işler, halkı baskı altına almaya çalışma operasyonu değil, temiz eller operasyonuymuş gibi bir izlenim vermeye çalışıyorlar.

Temiz eller kim, sen kimsin? Bir bak bakalım sen kimleri tutukladın? Mustafa Balbay'ı tutuklayacaksın da Türkiye'de yolsuzluklara engel mi olacaksın? Bu memlekete 30 yıl hizmet etmiş, Güneydoğu'da en büyük başarıları elde etmiş şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerinin generallerini gözaltına alacaksın da temiz eller operasyonu mu yapacaksın? Gözaltına aldıklarına bakıyorum da kendilerinden kimse yok, eğer sen temiz eller yapacaksan önce kendi çevrendekileri gözaltına al. O enerji çeteleri, mafyalarını, o ihale çetelerini, mafyalarını gözaltına al.''

-''SENİN ARKANDA 13 DOSYA VAR''-

CHP lideri Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''arkasında 13 dosya olduğunu'' ifade ederek ''Kendi eli temiz olmayanın temiz eller operasyonu yapması mümkün değil'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın önce kendi arkasındaki dosyaların hesabını vermesi gerektiğini ileri süren Deniz Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Dokunulmazlıklar kaldırılıversin, onların hesabını ver. Efendim Anayasa'da dokunulmazlık maddesi var. Varsa var. Meclisteki 550 milletvekilinin demiyorum, iki milletvekilinin diyorum. Recep Tayyip Erdoğan'ın ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın dokunulmazlığını, ikimizin dokunulmazlığını kaldırıver de bir görelim bakalım. Temiz eller operasyonu, dokunulmazlıklar kaldırıldıktan sonra başlar. Kaldıralım, başlatın. O zaman bahsedersin temiz ellerden. Senin dokunulmazlığını kaldıralım da Türkiye'de temiz eller operasyonu başlasın, sen bakalım nerede duruyorsun?''

-''EVET, AVUKATLIK YAPIYORUZ''-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ''devletin saygıdeğer insanlarını gözaltına aldığı için'' (Sen savcı mısın?) dediğini söyleyen Baykal, ''Temiz eller başlarsa sen savcı mı olursun, yoksa başka bir şey mi olursun?'' dedi.
Çetelerle, mafyalarla uğraşan, temiz eller için çalışan kişilere karşı çıktığı için kendisine de ''avukatlık yaptığının söylendiğini'' belirten Baykal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Evet biz avukatlık yapıyoruz, Biz mazlum milletin, insan hakları ihlal edilen milletin avukatlığını yapıyoruz. Bundan da şeref duyuyoruz. Biz herkesin hukukunu savunuruz. Bundan da şeref duyarız. Senin de gün oldu, hukukunu biz savunduk. Sen milletvekili bile olamıyordun, başbakan olamıyordun. Senin başbakan olma hakkını, hukukunu CHP Genel Başkanı Deniz Baykal savundu. İnsan hakları konusunda engel çıkmasın diye mücadele ediyorduk. O zaman avukatlığımızdan şikayet etmiyordun. Şimdi sen zulmediyorsun, baskı yapıyorsun. Senin zulmüne baskına karşı çıkmak boynumun borcudur.''

-BİRLEŞME ÇAĞRISI-

Bir genç kızın televizyona çıkıp ''Atatürk'ü sevmediğini, Humeyni'yi sevdiğini'' söylediğini hatırlatan Deniz Baykal, ''Bunları kimler yetiştiriyor? Bu nasıl zihniyet, Hükümet bu zihniyetle yetişen gençleri engellemeyi düşünüyor mu yoksa tam tersine çocuklar böyle yetişsinler diye seyretmeyi mi tercih ediyor. O zaman iş halka, belediyeye düşüyor'' dedi.

Baykal, Atatürkçü gençlerin yetişmesi için Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve diğer belediye başkanlarından ilçelerinde öğrenci yurdu oluşturmalarını istedi.

Günün ''birleşme günü'' olduğunu söyleyen Baykal, ''ANAP'lıydı, MHP'liydi hepsine saygım var, ama gün ayrılma günü değil, gelin bir olalım. Şimdi buna ihtiyaç var. Rahat zamanlarda ayrışırız'' dedi.

Narlıdere'deki konuşmanın ardından Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçenin simgesi olan Narkız Heykeli'ni Baykal'a hediye etti.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÖZKÖK, ERUYGUR'U NASIL ŞOK ETTİ?

GÜL İLE ÖZKÖK NE GÖRÜŞTÜ?

SSK'LILARA MÜJDE
»  İŞTE KENE'LERDEN KURTULMANIN YOLU
»  ŞEHİTLERİMİZİ UĞURLADIK
»  İSTANBUL'DA ESRARENGİZ KAÇIRMA
»  ABD KONSOLOSLUĞU BAYRAĞI YARIYA İNDİRDİ
»  SALDIRI İLE İLGİLİ 4 KİŞİ GÖZ ALTINDA
»  "ANA GİBİ YAR, BAĞDAT GİBİ DİYAR OLMAZ"
»  POLİS SALDIRIYLA İLGİLİ ŞÜPHELİ BİR ARAÇ BULDU
»  ŞEHİT POLİSLERİMİZİ UĞURLUYORUZ
»  İLAÇ KRİZİNDE SONA GELİNDİ
»  İŞTE MARMARA DEPREMİ'NİN AYRINTILARI
»  YARALI POLİSİ İÇERİ ALMADIK ÇÜNKÜ...
»  MARMARA 4.9LA SALLANDI
»  ZARAR EDEN KİT'LER HESAP VERECEK
»  ŞENER'DEN İSTİFA ÇAĞRILARINA CEVAP
»  DEMİREL'İN GİZLİ KASASI BULUNDU
»  POLİS'LERE ŞARK ŞOKU
»  ERBAKAN'IN AVUKATLARI HAREKETE GEÇTİ
»  TRT'DE SKANDAL
»  CEZAEVİ'NDE İNANILMAZ ARAMA İDDİASI
»  GALATASARAY, İBRAHİM TOROMAN'IN PEŞİNDE
»  RAHŞAN ECEVİT, KENDİ TUZAĞINA DÜŞTÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.