Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2268
EURO
37,9143
IMKB
9.228,000
ALTIN
2.921,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAYKAL-GÜL GÖRÜŞMESİNDE GÜNDEM DIŞ POLİTİKA
BAYKAL-GÜL GÖRÜŞMESİNDE GÜNDEM DIŞ POLİTİKA
 
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yarın yapacağı görüşmenin iç politika ile ilgili olmadığını söyledi. Baykal, görüşmede “güvenlik ve dış politika” konusunu değerlendirileceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 14 Mart’ta Özel Kalem Müdürü aracılığıyla kendisiyle görüşmek istediğini bildirdiğini ifade eden Baykal, görüşmenin yoğunluk nedeniyle yarın gerçekleştirileceğini anlattı.
 
26.3.2008 - 18:45
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı Genel Başkan Baykal başkanlığında yapıldı. Toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. Edinilen bilgilere göre, toplantıda CHP lideri Baykal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yarın saat 12.45’te yapacağı görüşmeye ilişkin MYK üyelerine bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Özel Kalem Müdürü Zergün Korutürk'ün 14 Mart’ta kendilerini aradığını ifade eden Baykal, Korutürk’ün Cumhurbaşkanı Gül’ün “dış politika ve güvenlik” konularıyla ilgili olarak görüşme talep ettiğini söyledi. Davetin geldiği günlerde hem Cumhurbaşkanın yurt dışı programı hem de kendi randevuları nedeniyle bir yoğunluk yaşandığını belirten Baykal, görüşmenin yarın gerçekleştirilmesine karar verdiklerini kaydetti.

Görüşmenin yapılabilmesi için ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’in ziyaretini de beklediklerini anlatan Baykal, iç siyasi gelişmelerin görüşmede gündeme gelmeyeceğini ifade etti. Baykal, iç gelişmelere ilişkin görüşlerinin belli olduğunu bu konuları görüşmek içinse ayrı bir hazırlık gerektiğini söyledi.

-GERİLİMİN SORUMLUSU AKP İKTİDARI-
Toplantıda, yaşanan siyasi gerginlik ve Ergenekon soruşturması da değerlendirildi. Varolan siyasi gerilimin nedeni, AKP’nin “Anayasal rejimi zorlayan girişimlerine” bağlanırken, söz konusu gerilimin giderilmesi için adresin de yine AKP olduğu ifade edildi. MYK üyelerince benimsenen görüşler özetle şöyle:
“Toplumda varolan gerilim AKP’nin Anayasal rejimi zorlayan özellikle Anayasamıza göre değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek olan laiklik ilkesini ortadan kaldırmaya dönük girişimlerinden kaynaklanıyor. Bu gerilim iktidar ve muhalefet arasındaki tartışmalardan kaynaklanmamaktadır. AKP gerek türban düzenlemesinde gerekse açılan kapatma davasından sonra bu davayı etkisiz kılacak Anayasa değişikliğini gündeme getirerek toplumdaki tartışmayı gerilimleri tırmandırmıştır. AKP’nin kavgası, Anayasal düzenledir, yargıyladır. Bu konularda AKP Anayasal düzeni zorlamaktan, laikliği ortadan kaldıracak davranışlardan vazgeçerse varolan gerilim bu giderilebilir. Bu konuda görev ve sorumluluk AKP’ye düşmektedir.”
-SORUŞTURMA HUKUK ÇERÇEVESİNDE KALMALI-
Toplantıda Ergenekon soruşturması sürerken, soruşturmaya ait bilgilerin AKP’ye yakın medya kuruluşlarında yayınlandığına vurgu yapılırken, AKP’nin kendisine muhalefet eden kesimleri susturmaya çalıştığı ifade edildi. MYK’da Ergenekon soruşturmasıyla ilgili olarak, şu görüşler benimsendi:
“Gizli bilgilerin çarşaf çarşaf AKP yandaşı medyada yer almaya devam ettiğini görüyoruz. Bu da gösteriyor ki AKP kendisine muhalefet eden kesimleri susturabilmek için Ergenekon soruşturmasını kullanmaktadır. Gelişmeleri dikkatle izliyoruz. Ergenekon soruşturmasının hukuk çerçevesinde kalmasını bekliyoruz. Soruşturmanın siyasete alet edilmemesini diliyoruz. Konuyu saptıran yayınları da kaygıyla ve kuşkuyla izliyoruz. AKP’nin güvenlik güçlerinde ve milli eğitimde ve diğer kurumlardaki kadrolaşması Türkiye’yi bu noktaya getirdi. Tarafsız olması ve devlete hizmet etmesi gereken bazı devlet kurumları ne yazık ki AKP ve AKP yandaşı medyaya hizmet eder noktaya gelmiştir.”
-KURULTAY ÇALIŞMALARI-
MYK toplantısında 26-27 Nisan günlerinde Ankara’da yapılacak 32’nci Büyük Kurultay’a dönük çalışmalar da gözden geçirildi. Yargı kararları nedeniyle il kongresi yapılamayan Gaziantep’te, kongrenin 10 Nisan’da yapılmasına karar verildi. (ANKA)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKARYAKIT SEKTÖRÜNDE BÜYÜK DENETİM

PERİNÇEK'İN EŞİ DE İFADE VERECEK

AKP'Lİ VEKİLDEN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA
»  ANAYASA MAHKEMESİNİ KIZDIRAN HABER
»  AKP'Lİ VEKİLLERE SIKI TAKİP
»  RAPORTÖRDEN AKP KAPATILSIN GÖRÜŞÜ
»  "KUTUPLAŞMADA BÜYÜK SORUMLULUK İKTİDARDA"
»  SİYASETE ÜLTİMATOM...
»  "BAŞKAN RONALDİNHO'YA 90 MİLYON AVRO VERMEYE HAZIR
»  "SARIGÜL BOŞANDI" İDDİALARI ORTALIĞI KARIŞTIRDI
»  GÜL, BAYKAL'I KÖŞK'E ÇAĞIRDI
»  CHP: "SAĞDUYU ÇAĞRISININ MUHATABI HÜKÜMET"
»  "BAHÇELİ DÜN NE DEDİYSE BUGÜN DE ONU SÖYLÜYOR"
»  BÜYÜKANIT KIBRIS'TA
»  TOPTAN:" ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİN ZAMANLAMASINA DİKKAT"
»  SABANCI CİNAYETİNE İLİŞKİN BİLGİLER
»  VELİ KÜÇÜK'ÜN ARŞİVİNDEN ÇIKANLAR
»  AKP: "GİYOTİN'E KAFA MI UZATALIM"
»  VE DARBE RESMEN BELGELENDİ...
»  "ABD'NİN 'B' PLANI DARBE Mİ"
»  YARGITAY'DA KROKİ ALARMI
»  YASAK AŞK SARIGÜL'Ü YAKTI
»  YASİN, İLAÇ BEKLERKEN BÜROKRASİDEN ÖLDÜ
»  KÖŞK'TE İTİDAL ZİRVESİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.