Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2833
EURO
37,5031
IMKB
8.920,000
ALTIN
2.922,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAYKAL, "KALPAZAN" SÖZÜNE JET YANIT VERDİ
BAYKAL,  KALPAZAN  SÖZÜNE JET YANIT VERDİ
 
Baykal, "ayniyle insan', yani diyor ki bir insanın üslubu onun tıynetidir. Başbakan'ın bunalımlarına ben ayak uydurmak niyetinde değilim. Ben vakarımı koruyarak tezlerimi ifade ediyorum."dedi ve devam atti..
 
14.11.2007 - 14:40

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ülkeyi yönetenlerin yakınlarının mali ilişkilerinin özenle götürülmesi gerektiğini belirterek, "Bu noktada konuşmamız gereken çok konu var.

      Şimdi değil zamanı var. Bu konulardaki yeni gelişmeleri şimdi gündeme getirmek doğru değil ama Sayın Başbakan bunlarla ilgilenirse birlikte konuşuruz. Türkiye'ye anlatacağımız, paylaşacağımız çok konu var" dedi.
      Baykal, Başbakan Erdoğan'ın bu konuyla ilgili olarak kendisine ve partisine yönelttiği eleştirilerle ilgili olarak da "Başbakan'ın üslubu belli. Başbakan'ın bunalımlarına ben ayak uydurmak niyetinde değilim. Ben vakarımı koruyarak tezlerimi ifade ediyorum" diye konuştu.

      Baykal, İncek'te bulunan bir özel okulda düzenlenen Atatürk'ü anma etkinliğine katıldı.

          Daha sonra gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Baykal, Kuzey Irak açılımına ilişkin olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin eleştirileri ile Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin kendisine bir kutlama mesajı gönderdiği haberlerinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

      "Bu konularda iç siyaset tartışmalarına fazla itibar etmek istemiyorum.      Doğaldır, siyasi partiler arasında tartışmalar olur herkes bir şey söyler. Bunlara cevap yetiştirmenin fazla önemli olduğu kanısında değilim. Biz çok önemli bir yaklaşım sergiledik. Toplumumuzun her kesimi tarafından çok büyük ilgiyle karşılandı. Dünyaya nasıl baktığımızı, çevremizle ilişkimizi nasıl düşündüğümüzü göstermek açısından bunu çok önemli sayıyorum. Bu açılım, öneriler, yaklaşımın bir ciddi ulusal, toplumsal nitelik kazanmaya başladığına tanık oluyorum. Bunun daha da yaygınlaşacağı anlaşılıyor. Türkiye daima acısı, sorunu, sıkıntısı olan insanlara kucağını açmış bir ülkedir." Türkiye'yi çevresiyle savaşmaya meraklı bir ülke gibi sunmaya çalışanlar bulunduğunu kaydeden Baykal, "Böyle bir şey yok. Biz hukukumuzu, hakkımızı istiyoruz. Teröre son verilsin istiyoruz" dedi.

      BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN SÖZLERİ
      Baykal, bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün partisinin grup toplantısında kendisini sert bir dille eleştirdiğine ve "siyasi kalpazan" dediğine dikkati çekmesi üzerine şunları kaydetti:

      "Türkiye çok ciddi bir dönem yaşıyor. Ben herhangi bir polemiğe girmek istemiyorum. Bir özel suçlama arayışı çabası içinde değilim. Ama Başbakan'ın  zaman zaman kendisini gösteren ruh patlamalarından birisine dün tanık olduk. Artık bunların benim üzerimde bir etkisi yok. Çok özür dileyerek ifade ediyorum, Başbakan'ın bu sözlerini ciddiye almıyorum, önemsemiyorum. Bu sözleri, Başbakan'ın ruh haline bağışlıyorum. Sayın Başbakan'ın üslubu belli. Güzel bir sözümüz vardır, 'üslubu beyan ayniyle insan', yani diyor ki bir insanın üslubu onun tıynetidir.  Başbakan'ın bunalımlarına ben ayak uydurmak niyetinde değilim. Ben vakarımı koruyarak tezlerimi ifade ediyorum.

      Bir kez daha hatırlatayım, bütün dünyada çıkar çatışması diye temel bir kavram vardır. Bir ülkenin siyasi çıkarıyla o ülkeyi yönetenlerin mali menfaatleri çatışır olmamalıdır. Bir ülkeyi yönetenlerin ya da onların yakınlarının mali menfaatleriyle bir ülkenin siyasi çıkarı çatıştığı anda bir çıkar çatışması var demektir. Bu, ciddi bir durumdur. Hiçbir demokrasi, hukuk devleti buna izin vermez. Ben bu noktaya dikkati çekiyorum. Türkiye'nin bir siyasi gerilim ortamı yaşadığı açıktır. Bu ortamda herkesin, kendi yakınlarının mali ilişkilerini ülkenin siyasi çıkarlarıyla çelişir olmaktan çıkarma sorumluluğu vardır. Zaten ülkeyi yönetenlerin yakınlarının mali ilişkileri çok özenli götürülmesi gereken bir konudur. Bu noktada konuşmamız gereken çok konu var. Şimdi değil zamanı var. Bu konulardaki yeni gelişmeleri şimdi gündeme getirmek doğru değil ama Sayın Başbakan bunlarla ilgilenirse birlikte konuşuruz.  Türkiye'ye anlatacağımız, paylaşacağımız çok konu var."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP'Lİ FIRAT'IN DOKUNULMAZLIK YORUMU

BENİM İÇİN İKİ AYAKLI DÖRT AYAKLI FARK ETMEZ

İŞTE O BELEDİYE BAŞKANI'NIN ÇEKTİĞİ AŞK MESAJLARI
»  MECLİS'TEKİ TARİHİ BULUŞMADA TOPTAN İMZASI
»  "KUZEY IRAK, PKK YUVASI OLMAKTAN ÇIKACAK"
»  MHP'DEN DOKUNULMAZLIK TEKLİFİ
»  TALABANİ VE POLAT ALEMDAR'IN TARİKAT KARDEŞLİĞİ
»  NİL DEMİKKAZIK'TA TAM BİR PKK'LI ÇIKTI
»  NİL DEMİKKAZIK'TA TAM BİR PKK'LI ÇIKTI
»  AKP'DEN BAYKAL'A, 'GÜNAYDIN'
»  AKP'DEN DTP'YE DÖNÜŞÜN ÖYKÜSÜ
»  ÇİN'DE 18 MİLYON KIZ EKSİK
»  AKP'Yİ HÜKÜMET OLARAK KİMSENİN TAKMADIĞININ İTİRAFI
»  NİÇİN TERÖR ÖRGÜTÜ DEMEYE DİLLERİ VARMIYOR
»  DEVLET DAĞDAKİ TERÖRİSTE 16 YILDIR MAAŞ VERMİŞ
»  MHP'Yİ ŞAŞKINA ÇEVİREN ANKET
»  OVAL OFİS'TE TEKSAS-KASIMPAŞA DİYALOĞU
»  VEKİLLERİN GİZLİ NUMARA KABUSU
»  TÜRBEDE TÜNEL KAZIP DEFİNE ARAYAN 8 KİŞİ YAKALANDI
»  BARZANİ'NİN BALONU PATLADI
»  84 MİLYON KAYITLI CEP TELEFONU VAR
»  ERDOĞAN:"SINIR ÖTESİ YAKIN"
»  MEHMETÇİK HAVADAN KARADAN VURUYOR
»  "FİLİSTİN DEVLETİNİN, BAŞKENTİ DOĞU KUDÜS'TÜR"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.