Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1458
EURO
38,2188
IMKB
9.829,000
ALTIN
2.933,760
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAYRAM MERAL, MERCEK ALTINA ALINDI
BAYRAM MERAL, MERCEK ALTINA ALINDI
 
Yol-İş Sendikası’nın yeni yönetimi, Bayram Meral’le gündeme gelen haksız kazançlara el attı. Sendika, vekil seçildikten sonra kendisine Yol-İş’ten maaş bağlatan Meral’in de kullandığı tüm harcırahları incelemeye aldı.
 
25.9.2008 - 22:15
SON dönemlerde yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen Yol-İş Sendikası’nın yeni yönetimi, haksız kazanç uygulamalarına el attı. Sendika yönetimi, 17 yıldır fiilen uygulanan ve sendika yöneticileri tarafından neredeyse 365 gün haksız şekilde faydalanılan harcırahların geri alınması konusunda mutabakata vardı. Bu doğrultuda eski yönetici CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral’den de 13 yıl boyunca kullandığı harcırahlar tahsil edilebilecek.

HARCIRAHLAR İADE

17 yıldır fiilen uygulanan ve haksız kazanç kapısı olarak görülen harcırah ödemelerinin sendikaya iadesinin istenmesi konusunda hukuki bir engel bulunmadığı bildirildi. Bu doğrultuda ilk tahsilatın, hakkındaki yolsuzluklar Denetleme Kurulu Raporu’yla tespit edilerek görevden uzaklaştırılan Fikret Barın ile 7 yönetim kurulu üyesinden yapılması bekleniyor. Yol-İş Denetleme Kurulu’nun 17 Temmuz 2008 tarihli raporunda, ayda net 9 bin YTL maaş alan Barın ile 8 bin YTL maaş alan üyelerin, yılın 365 günü Ankara dışında görevdeymiş gibi harcırah aldıkları saptanmıştı. Bu yolla sendikadan alınan harcırahın aylık tutarı 2 bin YTL olarak hesaplanmıştı. Barın’ın yönetimde bulunduğu 17 yıldır sadece harcırahlardan yaklaşık 408 bin YTL haksız kazanç elde ettiği belirtiliyordu.

BAYRAM MERAL LİSTEDE

YOL-İŞ Sendikası, harcırah tahsilatını, uygulamanın fiilen başlatıldığı 1989 yılından bu yana yapmayı planlıyor. Bu doğrultuda CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral’den de harcırah tahsilatı söz konusu olabilecek. 1989-2002 yılları arasında sendikadan kullandığı harcırah ödemeleri, Bayram Meral’den geri istenecek. Meral, 13 yıllık harcırahı sendikaya iade etmek zorunda kalacak. Meral’in, uygulamanın devreye girdiğinden itibaren her yıl, 365 gün harcırah aldığı bildirildi. Yol-İş Sendikası’nda günlük harcırah 45-65 YTL olarak uygulanıyor.

Kapsamlı denetim başladı

SENDİKA, geçmişten bu yana işçi parası üzerinden yapılan yolsuzlukları tespit etmek üzere ayrıntılı bir denetime de hazırlanıyor. Bu amaçla son 10 yıllık hesapların denetlenmesi için dışarıdan hizmet satın alma yöntemiyle mali müşavir görevlendirildi. Mali müşavirin çalışmalarını tamamlamasının ardından, sendikadaki yolsuzluk olaylarına ilişkin kamuoyuna kapsamlı bir açıklama yapılması bekleniyor. Öte yandan Türk-İş ve Türk-İş’e bağlı sendikalara yönelik Maliye Bakanlığı’nın başlattığı denetim sürüyor.

Oğul Meral’den aldığı maaşın iadesi istenebilir

YOL-İŞ’TE yolsuzlukların önlenmesi amacıyla yürütülen çalışmalarda Bayram Meral’in oğluna bağlanan danışman maaşının iadesi de gündeme geldi. Ancak henüz bu konuda nihai karar verilmedi. Sendika hukukçuları, bu haksız kazancın mahkeme kararıyla iadesinin söz konusu olabileceğini, Mustafa Meral’e yapılan maaş ödemesinde ‘yasaya karşı hilenin söz konusu olduğu’ gerekçesiyle açılacak bir davanın kazanılabileceğini belirtiyor. Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar, göreve geldikten hemen sonra star’a yaptığı açıklamada, Mustafa Meral’e verilen paraları geri alamayacaklarını söylemişti.

Star gazetesi



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KUTSAL EMANETLER 3 BOYUTLU OLARAK İNTERNETTE

O NOTER DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLDİ

DELİL: BOMBA FİTİLİNE BENZER BİR ŞEY?
»  ZAHİT AKMAN, MAHKEMEYİ DE KANDIRMIŞ
»   YANDAŞ MEDYA'NIN HEMDE KUYRUKLU YALAN HABERİ
»  ELEKTRİKLER BAYRAMDAN SONRA KESİLECEK
»  UNAKITAN: "İZMİRİ TESLİM ALIN"
»  KANAL 7 EKİBİ HOKUS POKUS YAPTI
»  YA ORUÇ MİLLETİN KAFASINA VURURSA !
»  BAYKAL'IN ODASINDA GOOOL SESLERİ
»  BAYKAL, KILIÇDAROĞLU'NU KUTLADI
»  FLAŞ..FLAŞ.. AKP'DEN ŞOK İSTİFA
»  ORGENERAL BAŞBUĞ'DAN ŞEHİT AİLELERİNE İFTAR
»  TARİHİ TARTIŞMADA KİM NE DEDİ?
»  TARİHİ DÜELLO'NUN KAZANANI UĞUR DÜNDAR OLDU
»  "SÜRPRİZLERİM VAR BEKLEYİN"
»  ELEKTRİK BORCU OLANIN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKILMAYACAK
»  BAYKAL: "BU SAATTEN SONRA DÖNÜŞ YOK"
»  ANKARA'DA BAYRAM'DA METRO PARALI, OTOBÜS ÜCRETSİZ
»  İSTANBUL 10. NOTER'İ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  AKP'NİN DİYARBAKIR ADAYI KİM?
»  MECLİS'TE BÜYÜK DÜELLO KARMAŞASI
»  SICAKLIK, 6 DERECE DÜŞÜYOR
»  CEMİL ÇİÇEK'TEN BAYKAL'A AĞIR ELEŞTİRİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.