Unakıtan'ın oğlunun ortak olduğu AKEL Şirket grubunun devletin pirinç stoklarından haksız kazanç sağladığı öne sürülüyor ve bu da bir kaç gündür medyada yer aldı. bunlarında cambazlık yapıp yapmadığına baktırıp milletin kafasındaki kötü düşünceleri gidermelisiniz.
MÜSİAD'ın 17. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Başbakan Erdoğan, pirinç krizine el koydu.Pirinç krizine spekülatörlerin neden olduğunu söyleyen Erdoğan, Hükümet'in bu işin üzerine gideceğini belirtti ve ekledi: Bu cambazlara aldanmayın, ihbar edin
Başbakan Erdoğan, "Bu ara bir pirinç krizidir gidiyor. Geçmişte vardı. Ayıptır bunlarda ar diye bir şey yok. Bir baktım bir gazeteden 70'li yıllardaki kuyruklar gibi pirinç kuyruğu var diyor. Ben dün Mudurnu'daydım. Baktım maşallah pirinç de var, bulgur da var. Tamam bir kuraklık var ülkemizde. Geçen yıla kadar biz ihraç ettik. Biz millet olarak pirinç yerine bulgur da yeriz. Bu cambazlara aldanmayın, gerekirse ihbarda bulunun. Bunların üzerine gideceğiz. Milletimize karşı bu tip oyunlara girenlere milletçe hesap soracağız. Bu istikrarı zedelerseniz, tarihte affetmez, millette affetmez. Bizim güçlü Türkiye hedefinden vazgeçmemiz mümkün değil. Biz kazanalım da diyenlerden hiç olmadık. Gerilim çıkarmak için gayret gösterenleri hepimiz görüyoruz. Hayali tehditler üretip, inanmaya başlayanları sizler de milletimiz de açık bir şekilde görüyor. Türkiye'nin bu ilerleme ivmesinden geri dönüş asla olmayacaktır" şeklinde konuştu.
Terörle mücadeleye de değinen Erdoğan, terörle, mafyayla, çetelerle mücadelenin aynı kararlılıkla süreceğini söyledi.
İŞTE İHBARIMIZ!
Bizde başbakan'ın bu sözüne güvenerek Unakıtan'ın oğlunun da ortak olduğu AKEL şirketler gurubunu ihbar ediyoruz.
Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) krize neden olan çeltik satışında en büyük payı, şaibeli mısır ithalatında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan 'ın oğlu Abdullah Unakıtan ile birlikte hareket eden Akel Şirketler Grubu'na verdiği ortaya çıktı. TMO'nun satış yaptığı dönemde çeltikten üretilen pirinç fiyatları yüzde 58 artınca, Akel TMO'nun satışından büyük kâr elde etti.
TMO'nun yaklaşık iki hafta önce yaptığı toplam 31 bin 452 tonluk çeltik satışında, Akel Şirketler Grubu'na ait Ak-Ün Gıda Sanayi 4 bin 39 ton, Yetiş Gıda Sanayi ise bin 647 ton alım yaptı. Böylece Akel Şirketler Grubu 5 bin 676 ton ile TMO satışından yüzde 18'lik pay aldı.
TMO'nun satış yaptığı süreçte, çeltikten üretilen pirinç fiyatları Türkiye genelinde yüzde 58 artınca, Akel başta olmak üzere TMO'dan çeltik alan firmalar büyük oranda kâr etti. Tarım Bakanı Mehdi Eker de dün düzenlediği basın toplantısında pirinçteki sorunun "ellerinde pirinç veya çeltik bulunan firmalardan kaynaklandığını" söyledi.
Akel firması, Unakıtan'ın oğlu Abdullah Unakıtan'ın şirketi AB Gıda adına, 2004'te yüzde 80 olarak uygulanan gümrük vergisinin 3 aylığına yüzde 25'e düşürülmesinin ardından 582 ton 225 kilogram mısır ithal etmişti.
Akel Şirketler Grubu, çeltik, pirinç ve mısırın da aralarında yer aldığı çok sayıda tarım ürününün ve bazı genel ticaret mallarının, ithalat, imalat, paketleme, yurtiçi pazarlama, dağıtım ve ihracatını yapıyor. Akel Şirketler Grubu adına herhangi bir yetkili Cumhuriyet 'e açıklama yapmak istemedi.
( Cumhuriyet)
İşte ihbarımız bu şirketin pirinçten kısa sürede ne kadar kazandığına ve depolarına baksınlar ve halka açıklasınlar da görelim.