Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAŞKENT'TE BANKA KREDİSİ VURGUNU
BAŞKENT TE BANKA KREDİSİ VURGUNU
 
Çiftçi gibi gösterdikleri kişiler adına sahte belgeler düzenleyerek, bankadan 2.6 milyon YTL düşük faizli traktör kredisi çektikleri belirlenen 6 kişi göz altına alındı.
 
1.3.2007 - 12:34

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışması sonucunda, Ankara'da faaliyet gösteren bir traktör ana bayii aracılığıyla ”çiftçi kredisi” adı altında traktör satın alımı için bir banka şubesinden ”yüksek miktarlarda usulsüz kredi çekildiğini” tespit ettiler.Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, söz konusu traktör ana bayii sahiplerinin, beraberlerindeki bazı kişilerle “mekansız” tabir edilen sokakta yaşayan kişileri tespit ederek, 1000-1500 YTL para karşılığında traktör kredisi almaya ikna ettiklerini belirledi.Bu kişileri “çiftçi” gibi gösterebilmek için banka tarafından istenen ”tarım ve kredi kooperatifi üyeliği”, “ziraat odasına kayıtlı çiftçi olduğunu gösterir belge” ve “arazilerinin olduğuna dair tapu senetlerinin” sahtelerini düzenleyen şebeke üyelerinin hazırladıkları belgelerle birlikte bir bankaya müracaat ettikleri tespit edildi.

Zanlıların, bankadan aldıkları düşük faizli ortalama 100 bin YTL tutarındaki traktör kredisini traktör bayisinin hesabına aktardıkları ortaya çıktı. Krediyi çeken kişiden de traktörün alımı, satımı ve bir başkasına devriyle ilgili noterden vekalet aldıkları da belirlenen zanlıların, aynı şekilde 26 kişi adına bu şekilde kredi çektiği tespit edildi.

MÜFETTİŞLER ŞUBEDE DE İNCELEME BAŞLATTI

Yürütülen çalışmaların ardından polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda, traktör bayinin sahibi Erdal B. ve oğlu Nihat B. ile aynı firmada çalıştığı belirlenen Volkan S. ve Musa A. ile adına kredi çekilen İhsan A. ve Servet A. göz altına alındı.Gözaltına alınan zanlıların iş yeri ve otomobillerinde yapılan aramalarda, traktör kredisi alabilmek için bankaya verilmek üzere hazırlanmış boş veya doldurulmuş halde sahte tapu senetleri, vekaletnameler, kredisi çekilerek satılmış gibi gösterilen, ancak krediyi çeken şahsa teslim edilmeyen traktörlerin plakaları, ziraat odalarından alınmış gibi gösterilen sahte çiftçi belgeleri ile tarım kredi kooperatiflerinden alınmış gibi gösterilen sahte “borcu yoktur” belgeleri ele geçirildi.Zanlıların, bu şekilde yaklaşık 2.6 milyon YTL tutarında söz konusu bankadan kredi çektikleri belirlendi. Banka şubesinde de bankanın müfettişler tarafından inceleme başlatıldığı öğrenildi.Bu arada, çeşitli illerdeki tarım ve kredi kooperatifleri birlikleri ile ziraat odalarına durumu yazıyla bildiren emniyet yetkililerinin, söz konusu yerlerden olaylarla ilgili bilgilerinin olmadığı yanıtını aldıkları belirtildi.

Emniyette ifadeleri alınan 6 zanlı, “örgütlü bir şekilde sahte belgeler düzenlemek suretiyle bankalardan düşük faizli çiftçi kredisi çekmek suretiyle nitelikli dolandırıcılık” suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiler.

 




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BENİM KIZIM KİMİN KIZI DAVASI AÇTI

POLİS VURDU SEDYEDE TAŞIRKEN DÜŞÜRÜLDÜ ÖLDÜ

BAŞKENTTE ÜST RÜTBELİ BİR SUBAYIN YEĞENİ KAÇIRILDI
»  DEKANI İNTERNET'TE ÇARPAN KADINA BERAAT
»  VALİ'Yİ SOYANLAR SOYULDU!
»  KÖTÜ ÖRNEK OLDU DİYE 1O YIL HAPSİ İSTENDİ
»  LİSELİ GENÇ ÖĞRETMENİNİ BIÇAKLADI
»  ALANYA'DA SAHİBİ ÖLEN KÖPEK, AÇ KALINCA SAHİBİNİ YEDİ
»  AKP'LİYE KAMERALI ÇIPLAK ŞANTAJ
»  SİVAS OLAYLARI SANIĞININ KARDEŞİ KENDİNİ YAKMAK İSTEDİ
»  ÇOCUK DOKTORUNA TACİZ GÖZALTISI
»  DİZİ SETİNİ BASIP, YÖNETMENİ SOPAYLA DÖVDÜLER!
»  POLİS COPU TARİH OLUYOR. ARAYANLAR ÇOK OLACAK
»  3728 TON MAZOT SU OLMUŞ
»  ESKİŞEHİR YOLUNDA CAN PAZARI
»  KADIN KİLOTUNDA SİLAH ZULALADILAR
»  EMNİYET'TE İKİNCİ MUHBİR BOMBASI!
»  DAMADININI SALIVERİLMESİNE KIZAN ADAM KARAKOL BASTI
»  SAVCI İFADESİNİ ALIRKEN CAMDAN KAÇTI
»  5 YIL ÖLEN ANNESİNİN MAAŞINI ÇEKTİ
»  EVLİ KADINA PORNO ŞANTAJI
»  HASTANE BAHÇESİNDE SİLAHLI ÇATIŞMA, 1 ÖLÜ,
»  ESKİ BAKAN, 35 BİN YTL BULAMAYINCA TUTUKLANDI
»  DANIŞTAY SALDIRISINDA ŞOK GELİŞME
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.