Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1697
EURO
37,8370
IMKB
9.351,000
ALTIN
2.921,520
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BEBEĞE TECAVÜZDE ŞOK GELİŞME
BEBEĞE TECAVÜZDE ŞOK GELİŞME
 
Tecavüz iddiasıyla tedavi altına alınan 1,5 yaşındaki bebekle ilgili Adli Tıp kurumu Grup Başkanı'nın verdiği bilgi şaşırttı.
 
3.11.2006 - 17:35

Tecavüze uğradığı iddiasıyla tedavi altına alınan 1,5 yaşındaki bebekle ilgili yapılan basın toplantısında İzmir Adli Tıp Kurumu Grup Başkanı'nın verdiği bilgi şaşırttı.

İzmir Adli Tıp Kurumu Grup Başkanı Cezmi Yavuz: Bebekten alınan örneklerde yapılan DNA incelemesinde, gerek sanıklara gerekse başkalarına ait DNA doku örneği bulunamadığını söyledi.

İzmir'in Menderes ilçesinde 6 gün önce dövüldüğü ve tecavüze uğradığı iddiasıyla tedavi altına alınan 1,5 yaşındaki N.N.B'nin sağlık durumunun iyi olduğu ve müşahede altında tutulduğunu belirtildi. Düzenlenen basın toplantısında N.N.B'nin sağlık durumu ile ilgili bilgi veren Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Klinik Şefi Doç. Dr. Nejat Aksu, yapılan tetkiklerde küçük kızın belirgin anemisinin yanında karaciğer enzimlerinin de yüksek olduğunu kaydetti. 'Küçük kızın tecavüze uğradığı bizim için de iddia, buna Adli Tıp Kurumu karar verir' diyen Doç Dr. Aksu, şu bilgileri verdi:

'Klinik ve laboratuvar bulgularıyla istismara maruz kaldığı düşünülen bebek için Cumhuriyet Savcılığına başvuruldu. Savcılığın emriyle Adli Tıp Tabipliğince adli muayenesi yapılan ve gerekli örnekleri alınan olgunun, bu yöndeki değerlendirmesi Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülmektedir.'

Tedavisi sırasında N.N.B'ye iki kez kan verildiğini ifade eden Aksu, bebeğin sağlık durumunun düzeldiğini tespit ettiklerinde, Konak Kaymakamlığının oluruyla Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim ettiklerini belirtti. Karşıyaka Çocuk Yuvası'na yerleştirilen N.N.B'nin aynı gün 22.00'de 1-2 dakika süreyle ateşsiz havale geçirdiğini kaydeden Aksu, N.N.B'nin tekrar hastaneye getirilerek Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Klinikleri Süt Çocuğu Servisi Yoğun Bakımda müşahede altına alındığını ve gerekli tüm tetkiklerin yapıldığını, buna göre N.N.B'nin genel sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Aksu, N.N.B'nin karaciğer enzimlerinin yüksek olmasının nedeninin, genel vücut travması olabileceğini, bunun nedenin 'alkol' olup olmadığına Adli Tıp Kurumu'nun karar vereceğini dile getirdi.

Toplantıya katılan İzmir İl Sosyal Hizmetler Müdürü Zekeriya Ertaş, çocuğun, bakımı, eğitimi ve rehabilitasyonu konusunda yeterli kaynak ve personele sahip olduklarını belirterek, 'Yaşadığı travmaları aşması için sağlık kurumlarıyla işbirliği içinde çalışacağız' dedi. Ertaş, bebeğin velayeti konusundaki kararı, adli kurumların vereceğini kaydetti.

İzmir Adli Tıp Kurumu Grup Başkanı Cezmi Yavuz ise bebekten alınan örneklerde yapılan DNA incelemesinde, gerek sanıklara gerekse başkalarına ait DNA doku örneği bulunamadığını söyledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Menderes'te annesi F.B. tarafından sağlık ocağına götürülen 1,5 yaşındaki N.N.B, yapılan muayene sonrası İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderilmiş, vücudunda morluklar ve makatında yara bulunan çocuğun sert bir cisimle dövüldüğü yönünde rapor verilmişti. Rapor üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, F.B. ile evinde kaldığı Y.V, M.D. ve ev çevresinde 'gözcülük' yapan A.A gözaltına alınmıştı. Çocuğun divandan düştüğünü öne süren ve olayla ilgilerinin olmadığını söyleyen anne ve 3 kişi tutuklanmış, hastanede yapılan incelemede çocuğun tecavüze uğradığı iddia edilmişti. N.N.B, hastanedeki tedavisinin ardından Karşıyaka Çocuk Yuvası'na götürülmüştü.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KIRIKKALE'DE TRAFİK FACİASI, 5 KİŞİ ÖLDÜ

BEBEK TECAVÜZÜNDE KORKUÇ ŞÜPHE

15 YAŞINDAKİ KÖYLÜ KIZINA ORMANDA TECAVÜZ
»  SERİ TECAVÜZCÜ'DEN TÜYLER ÜRPERTEN İTİRAFLAR
»  HİZBULLAH USULÜ İNFAZ
»  GENÇ KIZI SİNEK İKİLİSİ KURTARDI
»  LİSELİ KIZLAR YİNE BİRBİRİNE GİRDİ
»  KENDİLERİNİ POLİS OLARAK TANITIP KIZ KAÇIRDILAR
»  BAŞKENT'İN GÖBEĞİNDE SİLAHLI DEHŞET
»  TECAVÜZE UĞRAYAN ÇOCUĞUN ANNESİ SERBEST BIRAKILDI
»  MANAVGAT'TA CİNAYET, 2 ÖLÜ
»  TECAVÜZ'E UĞRAYAN BEBEĞİN AYAKLARI TUTMUYOR
»  İSPANYOL TURİST CAMİ 'DE TECAVÜZ
»  78"LİK İHTİYAR EROTİK CD SATARKEN YAKALANDI
»  KIZ MESELESİ LİSE BAHÇESİNİ DÜELLO ALANINA ÇEVİRDİ
»  BUNLAR SAPIKLARIN EN SAPIKLARI
»  ÇALDIKLARI PARALARIN ÜZERİNE YATIP BİRDE POZ VERDİLER
»  "EĞİTMEN" KARTVİZİTLİ TELEKIZ
»  DİYARBAKIR'DA LPG TANKI PATLADI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI
»  TARSUS'TA SİLAHLI ÇATIŞMA, 2 KİŞİ ÖLDÜ
»  FUHUŞ KURBANI GENÇ KIZ KORUMA ALTINA ALINDI
»  ÖĞRENCİDEN ÖĞRETMEN'E KAP-KAÇ
»  CEP HIRSIZLARINA PAZARDA KURŞUN YAĞDIRDI
»  DÖRT İNTERNET KAFE'YE PORNO CEZASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.