Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,2990
EURO
43,5935
IMKB
9.312,000
ALTIN
4.077,470
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BEKİR BOZDAĞ: ''HALK ÇOK DEĞİŞTİ''
BEKİR BOZDAĞ:  HALK ÇOK DEĞİŞTİ
 
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Gezi Parkı olaylarını değerlendirdi
 
23.6.2013 - 17:11

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Gezi Parkı olaylarını değerlendirirken, “28 Şubat’ın sivil yapısını hayata geçirmek isteyen bir psikolojik hareket var. Böyle bir iklim yaratmak isteyen planlı bir çalışma var. Ancak bu bir iklim yaratmaları mümkün değil. Halk çok değişti. Onlar hala 1968-78 model. Bütün dünyanın hayranlığını kazanmış Tayyip Erdoğan Türkiye’nin lideridir. Onların Tayyip Beyi hesap etmeden yaptıkları her iş boşa çıkacaktır” dedi.
Bozdağ, katıldığı Kanal 7 yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin güçlenmesini istemeyenlerin olduğunu belirtirken güçlenmeyi engellemenin yolunun AK Parti iktidarını engellemeden geçtiğine işaret etti. Bozdağ, “AK Parti iktidarını engellemenin yolu ise Tayyip Erdoğan’ın yolunu kesmekten geçiyor. ‘Onun için Tayyip Erdoğan Türkiye’ye cumhurbaşkanı olmasın kardeşim. Tayyip Erdoğan’ın yolunu kesmemiz lazım.’ Onun için bu hareket bir günlük hareket değil, mahalli idareler seçimine dönük İstanbul üzerinden, büyük kentler üzerinden bir hesaplaşmayı kendi içersinde barındırıyor. İşte orada biz bir bozgun verirsek, işte cumhurbaşkanlığında başka netice, vekillikte başka netice… Büyük planlı bir aklın olduğunu düşünüyorum. Tayyip Erdoğan’a vaktiyle ‘muhtar bile olmaz’ dediler, başbakan oldu. ‘Bu ülkede eşi başörtülü biri cumhurbaşkanı olamaz’ dediler, şimdi Sayın Gül Türkiye’nin cumhurbaşkanı. Bu hesaplar yapanlar hep yanıldılar, bunda da yanılacaklardır. Türkiye yoluna devam edecektir, onların bütün oyunları bozulacaktır” dedi.

-“BİZ TÜRKİYE’Yİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN UĞRAŞACAĞIZ”-

Bozdağ, Gezi Parkı olayları konusunda yurt dışından Türkiye’ye gelen eleştirileri değerlendirirken “Uluslararası Af Örgütü daha olaylar başlamadan Türkiye’yi kınayan açıklamalar yaptı. Bazı siyasiler açıklamalar yaptı. Bunu sebebi çok açık; Türkiye ekonomik olarak müthiş bir büyüme kaydediyor, siyasi istikrarla içeride terör gibi çok önemli bir konuyu da çözüyor. 30 yıllık bir meseleyi bir çözüm noktasına götürüyor, bölgesinde, dünyada güç kazanıyor, bunlardan bazıları rahatsız olabilir. Güçler rahatsız olabilir, ülkeler rahatsız olabilir, uluslararası topluluklar rahatsız olabilir, olsunlar biz de Türkiye’yi güçlendirmek için uğraşacağız. Birileri bundan rahatsız olacak diye bundan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

-“İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİ TARİHİ BİR ARKA PLANA SAHİP”-

Almanya’dan Türkiye dönük eleştiriler konusunda ise Bozdağ, şöyle konuştu:
“Türkiye ile Almanya Avrupa’da birbiri ile hiç savaşmamış iki ülkedir. Biz 1. Dünya Harbine de Almanya ile birlikte girdik. İki ülke ilişkileri tarihi bir arka plana sahip. Türkiye ile Almanya’nın birlikte hareket çok önemli bir yer tutuyor. Türkiye’nin Avrupa Birliği ile olan ilişkileri süresince Almanya’daki iç siyasal dengeler bakımından Almanya’da, sadece Almanya’da da değil ülke içinde yükselen ırkçı, ayrımcı dalgalar nedeniyle siyasetçiler bunlara karşı doğrunun elçisi olmak yerine, o dalgalar karşısında farklı tavırlar ortaya koyuyor. Avrupa’da, Avrupa Birliği’nin değerleri konusunda en büyük kriz yaşanıyor.”
Almanya Başbakanı Merkel’in Türkiye’ye dönük açıklamalarına da yanıt veren Bozdağ, “Bizim yaptığımız açıklamalar Almanya’nın içişlerine karışmaya dönük değildir. Bu açıklamalar Merkel’in Türkiye’de yaşanan olaylara dair birden fazla yaptığı açıklamalar karşısında verilmiş birer cevaptan ibarettir. Merkel Türkiye’ye dönük açıklamalar yapıyor, kaygılarını ifade ediyor, bu Türkiye’nin içişlerine karışmak değil midir? Türkiye’de yaşanan olaylara yönelik bir devlet olarak tarafsızlığa gölge düşüren bir yaklaşım değil midir? Biz buna cevap verdik. Türkiye’nin içişlerine müdahalesine izin vermemektir. Bu bizim vazifemizdir” şeklinde konuştu.

-“ALEVİ KARDEŞLERİMİZİN SIKINTILARI VARSA BUNUN BİRİNCİ NEDENİ CHP”DİR-

Gezi Parkı olayları ile yeniden gündeme gelen Alevilerin sorunlarına ilişkin olarak da Bozdağ, “CHP Genel Başkanının özellikle Suriye ile olanlardan sonra çık farklı bir yaklaşım içerisinde yer adlı. Reyhanlı’da bir olay oldu. Şehitler oldu. Sonra da CHP’nin bazı vekillerinin gayretleri çabaları medyaya yansıdı, yansımayan kısımlarıyla baktığımızda Tunceli milletvekili sıfatını taşıyan, ismini anmak istemiyorum, bir kişinin ortaya koyduğu şey maalesef bu ülkede Aleve ve Sünni kardeşlerimizi karşı karşıya getirmek gibi, insanları çok rahatsız eden durumlar ortaya çıktı. Son olaylarda da yine bu kardeşlerimizin üzerinden hesap kitap yapanlar oldu. Türkiye, Alevi ve Sünni kardeşliğini birileri bozmak istediğinde buna pek çok beden ödedi. Bu bedeller örnekleriyle dolu. Türkiye’de bugün bir Alevi kardeşlerimizin sıkıntıları varsa bunun birinci nedeni CHP’dir. Çünkü tekke ve zaviyelerin kapatılmasına ilişkin kanun onların devri iktidarında çıktı. Yasak orada başladı, bu yasağı biz değil onlar koydu. Dersim hadiseleri varsa, bu hadiselerden dolayı pek çok Tunceli’de insan hayatını kaybetmişse, onların hayatına mal olan adımları atan yine CHP olmuştur, onun zihniyetindeki iktidar olmuştur. Bu konuda biz iktidar olduğumuz günden beri bir çaba içindeyiz. Bu konuda da ciddi adımlar attık” dedi.

-“ONUN İSMİ CEMEVİ VE YAPISI DA BELLİ”-

“Cemevlerinin statüsünün olması fikrini siz destekliyor musunuz?” şeklindeki soruyu Bozdağ, “Cemevlerinin bir statüsü olması lazımdır. Biz onu hep destekledik. Alevi Bektaşi geleneğine sahip olan kardeşlerimiz ‘cemevi’ diyerek ona bir statü vermişler. Onun ismi cemevi ve yapısı da belli. Onlar buna bir değer veriyor, bizim onların verdiği değerin, ismin dışında bir yapı içine girmemiz zaten doğru değil. Bu bir inanışı, anlayışı değiştirmek olur ki, yasalar inanışlara, anlayışlara müdahale etmez, anayasa da müdahale etmez. Sadece onları teminat altına alan yaklaşımlar ortaya kor” diye yanıtladı.

-“BÜTÜN TÜRBELER AÇIK, BÜTÜN TARİKATLAR FAALİYETİNİ SÜRDÜRÜYOR”-

Sorunun ana kaynağını tekke ve zaviyelerin kapatılmasına, bazı unvanların da yasaklanmasına ilişkin kanuna bağlayan Bozdağ, “Dedelik yasak diyor, dedeliğe hizmet de yasak. Bu kanun tarikatları yasaklamış, Alevi Bektaşi geleneğini de yasaklamış, sıfatları da yasaklamış. Türkiye’de 76 milyon insan, AK Parti de CHP de biliyor ki bütün tarikatlar yasak ama hepsi yaşıyor” ifadesini kullandı. Bozdağ, “Bütün türbeler açık, bütün tarikatlar faaliyetini sürdürüyor. Hepsi var ama ortada da bir kanun var. Diyor ki ‘Bunların hepsi yasak.’ Doğru bu kanunun bir sembolik anlamı var. Bunu kaldırmak değil de belki bunun sorunların çözümüne yardımcı olacak şekilde değişimini konuşmakta fayda var. Bu engeli ortadan kaldırdığımızda Alevi kardeşim cemevine de diyormuş, o benim işim değil ki ne derse desin. Bu kanunu burada tutarsanız, o zaman ona, dolandıra dolandıra başka bir isim bulmak gibi bir garabetle karşı karşıya kalacaksınız. Ne gerek var” dedi.

-“BUNDA BİR MAHSUR, SAKINCA OLMAZ”-

“Fethullah Gülen’in bir açıklaması oldu; ‘cemevleri ve camiler aynı bahçede olabilir’ diye. Siz bu fikri benimsiyor musunuz?” sorusuna Bozdağ, şu cevabı verdi:
“Bizim tarihi geçmişimize bakarsanız, tekke ve zaviyelerin hepsinin içerisinde dergahların, zaviyelerin, meydan yerlerinin olduğu, aynı zamanda içinde mescidin veya bir caminin bulunduğu da görülür. Şimdi de yapılmak istenirse bunda bir mahsur, sakınca olmaz. Bunun kararını Alevi Bektaşi geleneği sahibi kardeşlerimizin vermesi gerekir.”
Alevi dedelerine maaş bağlanması konusunu da değerlendireceklerini dile getiren Bozdağ, “Alevilerin ‘dışlanıyoruz’ algısını ortaya çıkaracak yanlışlıklar yapıyor mu?” sorusuna da “Hükümetimizin bu anlamda bir yanlışı yoktur, bu güne kadar da olmamıştır. Biz bu noktada çok samimiyiz ve içten destek oluyoruz. Olmaya da devam edeceğiz. Mezhepçilik konusu, tarikatçılık konusu, cemaatçilik, kendilerini din yerine koyan bir noktaya gelirse o zaman tehlike arz ediyor. Eğer mezhep, cemaat, tarikat, grup dini anlamak, doğru anlamak, doğru yaşamak için birer yolsa ki ben öyle inanıyorum birer yoldur. Birer rehberse ki birer rehberdir” karşılığını verdi.

-28 ŞUBAT VURGUSU-

Gezi Parkı olaylarına ilişkin, “Bir 28 Şubat havası görüyor musunuz?” şeklindeki soruya Bekir Bozdağ, “28 Şubat’ın sivil yapısını hayata geçirmek isteyen bir psikolojik hareket var. Böyle bir iklim yaratmak isteyen planlı bir çalışma var. Ancak bu bir iklim yaratmaları mümkün değil. Halk çok değişti. Onlar hala 1968-78 model. Bütün dünyanın hayranlığını kazanmış Tayyip Erdoğan Türkiye’nin lideridir. Onların Tayyip Beyi hesap etmeden yaptıkları her iş boşa çıkacaktır. Emanete sahip çıkan, milletin önüne düşen bir yapı var. Boşuna rüya görüyorlar” yanıtını verdi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKİL İNSANDAN ÖCALAN İSTEĞİ!

PKK BİTLİS'TE 2 MÜHENDİS KAÇIRDI

POLİSE TAYİNE İZİN ÇIKTI
»  KARANFİLLİ EYLEME POLİS MÜDAHALESİ!
»  ''2 ÇAPULCUYA ÖMÜR BOYU MUTLULUKLAR''
»  ''RAHAT DURUN POLİS DE GAZ SIKMASIN''
»  ALMANYA KRİZİNDE İKİNCİ PERDE!
»  "ONLARI GÖRÜNCE AĞLIYORUM"
»  BOMBA İDDİA! SUİKASTLER OLABİLİR
»  İLK ANKETTE ERDOĞAN KAYBETTİ!
»  ALMANYA'DAN MÜZAKERE AÇIKLAMASI
»  5 AĞUSTOS ERGENEKON'DA KARAR GÜNÜ!
»  KORKUT ÖZAL'IN ACI GÜNÜ!
»  AK PARTİ'DEN İTALYAN GAZETEYE YALANLAMA!
»  DOLAR'DAN YENİ REKOR!
»  ''KAYSERİ,KARDEŞİM GÜL’ÜN ŞEHRİ''
»  DEMİRTAŞ'TAN FLAŞ AÇIKLAMALAR!
»  KÖŞK'E SİBER SALDIRI
»  MECLİS TATİLE GİRİYOR!
»  KOMUTANLARIN HELİKOPTERİNE PKK ATEŞİ
»  "BDP İLE PKK FIRSATÇILIK YAPIYOR"
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN MERKEL'E MEKTUP!
»  PKK'YA OPERASYONU NASIL ENGELLENDİ?
»  CAMİ'DE İÇKİ İÇTİ Mİ İÇMEDİ Mİ?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.