Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,9324
EURO
37,3391
IMKB
9.807,000
ALTIN
3.283,210
 
Hava Durumu ANKARA
-2 / 7 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BELEDİYECİLER "İFADE " İÇİN ADLİYEYE BÖYLE GETİRİLDİ.
BELEDİYECİLER  İFADE   İÇİN ADLİYEYE BÖYLE GETİRİLDİ.
 
İzmir'de, 'Arı kovanı' kod adıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Buca Belediye Başkanının da aralarında bulunduğu 37 kişi 'çıkar elde etmek amacıyla çete kurmak', 'ihaleye fesat karıştırmak', 'belediyeyi zarara uğratmak', 'İmar kanununa muhalefet', 'görevi kötüye kullanmak', 'irtikap ve rüşvet', 'tehdit' suçlamalarıyla sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.
 
25.1.2009 - 00:15

İzmir İl Jandarma Komutanlığı'nın düzenlediği operasyonda yakalanan ve 4 gündür gözaltında tutulan Buca Belediye Başkanı'nın da aralarında yer aldığı 37 kişi, dün sabah saatlerinde Kırıklar'daki jandarma birliğinden İzmir Adliyesi'ne getirildi.

Jandarmalar arasında adliyeye gelişleri sırasında Cemil Şeboy "Verilemeyecek hesabım yok. Bundan başka söyleyeceğim yok. Çıkışta açıklama yapacağım" derken, bazı kadın belediye görevlilerinin ise gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.


Adliyeye getirilenler arasında, 6 meclis üyesi, biri eski 3 başkan yardımcısı, ikisi emekli 7 bürokrat, 13 belediye çalışanı, kooperatif başkanı, belediyeyle iş yapan 2 firma yetkilisi, tıp merkezi yetkilisi ile Atatürk maskının müteahhidi olan bir spor kulübü başkanının bulunduğu öğrenildi. Gözaltında bulunanlar arasında, Meclis Üyesi İmar Komisyonu Başkanı, Meclis Üyesi müteahhit, Bucamar Genel Müdürü, Bucamar Muhasebecisinin de olduğu görüldü.

50 SAYFA SORU SORULDU, 30 SAYFA İFADE VERDİ
Cemil Şeboy'a, 50 sayfa soru yöneltildiği, 4,5 milyon TL'ye mal olduğu öğrenilen Atatürk maskı ile 15 milyon TL'ye yaptırılan Spor Vadisi'nin de aralarında olduğu çok sayıda ihale, imar değişiklikleri, bazı arazilerin el değiştirmesi gibi iddialarla ilgili 30 sayfa ifadesinin alındığı, suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Şeboy'un olaylardan alt kadrolarında görev yapanları sorumlu tuttuğu, soruların bu kişilere yöneltilmesi gerektiğini söylediği de belirtildi. Bu arada, 15'i arsa sahibi, 30'a yakın
kişinin de mağdur durumda ifade vererek, zanlılardan şikayetçi oldukları belirtildi. Öte yandan, zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, bazıları ruhsatsız 7 tabanca ele geçirildi. Jandarmanın 45 ihale dosyası hakkında inceleme yaptığı da öğrenildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLENLER
Sabah saatlerinde adliyeye sevk edilenlerin isimleri şöyle; Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, Başkan Yardımcısı Hatice G., Başkan Yardımcısı Durmuş A., eski başkan yardımcısı Ali Rıza Ö., belediye çalışanları ve bürokratlar, Hakuk İşleri Müdürü Gülsüm Ç.Ç., Hesap işleri müdürü Sema N.D. Strateji geliştirme müdürü Tülin A., Proje Etüt Müdürü Şükrü İ.B., İmar Müdür vekili Ertan P. Plan proje Müdürü Fatma D., eski imar müdürü Kerem D. Eski yapı ruhsat müdürü Ahmet A.B., Nevzat Ç., Tülay K., Filiz Y., Şebnem B. Ayhan Ü., Erdem Ö. Reşat D.T., Tevfik V., Belgin B., Metehan D., Ali Y., Banu K.B., Meclis Üyeleri imar komisyonu başkanı Haluk B., İmar komisyonu üyesi Kenan A., Neşat A., Lokman F., Mesut K., Necati Ö. ile Nuri Ç. Ramazan Ş., Mehmet M.A., Sedat Ü., Şeref Ü., Mehmet B.N.B., Hüseyin D.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İŞKENCE YAPILIRKEN BAKMIŞ AMA GÖRMEMİŞ

ANKARA'DA MAKYAJ CİNAYETİ

"EŞİM, KENDİMİ ASMAM İÇİN İP ALDI"
»  O POLİSLER ZORLA GETİRİLECEK
»  KOCASININ BALTAYLA KESTİĞİ DOSTUNA ÖZEL EROTİK POZLAR
»  ANTALYA'DA YENİ ÇEPHANELİK ÇIKTI!
»  ACIPAYAM'DA DEHŞET GÜNÜ
»  TOKAT'TA KORKUNÇ YANGIN
»  KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN İNGİLİZ SAPIK AYDIN'DA ÇIKTI
»  İSTANBUL'LULARIN KORKULU RÜYASI KUNDAKÇILAR YAKALANDI
»  SEKRETERİNE İLİŞKİ TEKLİF EDEN DİŞ HEKİMİNE TUTUKLAMA
»  GENÇ HEMŞİREYİ ÖLDÜREN POLİS KOCASI ÇIKTI
»  TAPU DAİRESİNDEKİLERİN HEPSİ RÜŞVETÇİ ÇIKTI
»  PORNO FİLM YILDIZINA BENZEYEN EŞİNİ BIÇAKLADI
»  BOMBA VE MERMİ BULMAYA DEVAM
»  TAPU DAİRELERİNDE RÜŞVET BİTMİYOR
»  UYUŞTURUCU'DA TARİHİ REKOR
»  CİP'TE TECAVÜZ GİRİŞİMİNE 16 YIL
»  TERMİNALDE ŞOK CİNAYET
»  ANKARA'DA GAZZE SAVAŞI
»  ANKARA'DA FUHUŞ EVLERİNE BASKIN
»  ÖĞRETMENLER TUVALETİNE KAMERA YERLEŞTİREN SERBEST
»  NİŞANLIYKEN KAÇIRIP TECAVÜZ ETMİŞ
»  ANKARA'DA BÜYÜK FUHUŞ OPERASYONU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.