Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,9324
EURO
37,3391
IMKB
9.807,000
ALTIN
3.283,210
 
Hava Durumu ANKARA
-2 / 7 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
UYUŞTURUCU'DA TARİHİ REKOR
UYUŞTURUCU DA TARİHİ REKOR
 
Diyarbakır Jandarma ve Lice Jandarma tarafından son yılların en büyük uyuşturucu operasyonu yapıldı. 2008'de son bir yıl içinde toplam 30 ton uyuşturucu ele geçirilirken, bu operasyonda tek seferde 3.5 ton uyuşturucu ele geçirildi. Polisleri bile şaşırtan uyuşturucu miktarının PKK ile ilişkisi olduğu anlaşıldı.
 
17.1.2009 - 21:05

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde son yılların en büyük uyuşturucu operasyonu yapıldı. Diyarbakır Jandarma Komutanı Albay Eyüp Şeker'in yönettiği ve Lice Jandarma komutanlığı ekiplerinin katıldığı operasyonda 3.5 ton kubar esrar ele geçirildi. Aramalar devam ederken uyuşturucunun PKK ile de ilişkili olduğu anlaşıldı.

Tarihin en büyük operasyonuyla ilgili Jandarma Komutanı Eyüp Şeker'in açıklama yapması bekleniyor.

Jandarma'nın uyuşturucu operasyonu devam ederken ilçede "uyuşturucu laboratuvarı"nın da ortaya çıkarılmasına çalışılıyor. 

2008'DE TOPLAM 30 TON UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLMİŞTİ

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın hazırladığı raporlara göre, narkotik ekiplerinin 2008 yılında Türkiye genelinde uyuşturucu tacirlerine yönelik gerçekleştirdiği 10 bin 840 operasyonda 26 bin 209 kişi hakkında uyuşturucuyla ilgili suça karıştığı gerekçesiyle yasal işlem yapıldı.

Narkotik ekiplerinin zanlıların üzerlerinde, evlerinde otomobillerinde ve gösterdikleri yerlerde yaptıkları aramalarda, 20 bin 427 kilo esrar, 10 bin 332 kilo eroin, 200 kilo afyon, 85 kilo kokain, 677 bin 181 adet sentetik ecza, 2 milyon 742 bin 545 adet captagon ile 894 bin 954 adet ecstacy hap ve 163 kilo amfetamin ele geçirildi.

Uluslararası işbirliği neticesinde Narkotik ekipleri geçen yıl, yurt içinde 12, yurt dışında ise 7 olmak üzere toplam 17 operasyonda Almanya, Romanya, Macaristan, Kazakistan, İspanya, İngiltere, Belçika, İran, Fransa, Türkmenistan, Bulgaristan, Ukrayna ve Suudi Arabistan’daki meslektaşlarıyla birlikte zehir tacirlerine karşı mücadele etti.

Söz konusu işbirliği çerçevesinde yurt içinde düzenlenen operasyonlarda 294 kilo 465 gram eroin, 1 kilo 454 gram kokain, 18 bin adet ecstacy, 2 milyon 737 bin adet captagon, yurt dışında düzenlenen operasyonlarda ise 401 kilo 700 gram eroin ve 12 kilo 500 gram afyon ele geçirildi. 

Saygı Öztürk/Hürriyet



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CİP'TE TECAVÜZ GİRİŞİMİNE 16 YIL

TERMİNALDE ŞOK CİNAYET

ANKARA'DA GAZZE SAVAŞI
»  ANKARA'DA FUHUŞ EVLERİNE BASKIN
»  ÖĞRETMENLER TUVALETİNE KAMERA YERLEŞTİREN SERBEST
»  NİŞANLIYKEN KAÇIRIP TECAVÜZ ETMİŞ
»  ANKARA'DA BÜYÜK FUHUŞ OPERASYONU
»  ÖĞRETMENLER TUVALETİNDE GİZLİ KAMERA ŞOKU
»  SAHİL YOLU KANA BULANDI
»  1'Cİ ORDU VE AKP SALDIRISININ ZANLISI SORGUDA
»  KIZ YURDU BAHÇESİNDE VAHŞET
»  1'NCİ ORDU KOMUTANLIĞINA LAVLI SALDIRININ LİDERİ YAKALANDI
»  BUNLAR DA EN DERİN BELEDİYECİLER
»  SİİRT'TE SAĞLIK OPERASYONU, 6 DOKTOR TUTUKLANDI
»  GELİNE TECAVÜZDEN TUTUKLANDI
»  KIZGIN YAĞLA HAŞLA HAŞLADI,18 KERE BIÇAKLADI
»  CHAT'LA BAŞLAYAN YASAK İLİŞKİYE SOKAKTA İNFAZ
»  CHAT AŞKI, CİNAYETLE BİTTİ
»  SADİST KOCADAN ELETRO ŞOKLU CEZA
»  EMNİYET MÜDÜRÜ'NÜN OĞLUNU BIÇAKLADILAR
»  KÖYÜN İMAMI TECAVÜZ İDDİASIYLA TUTUKLANDI
»  SİVAS'TA ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER
»  GAZİANTEP'TE 100 LİRA İÇİN CİNAYET
»  BAŞKENT'TE HIRSIZLIK OPERASYONU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.