Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BLAİR'İN HALEFİ KOLTUĞA OTURACAĞI GÜNÜ BEKLİYOR
BLAİR İN HALEFİ KOLTUĞA OTURACAĞI GÜNÜ BEKLİYOR
 
Geçtiğimiz hafta yapılan yerel yönetim seçimlerinde İşçi Partisi'nin aldığı kötü sonuçlar ardından, bazı parti üyeleri Başbakan'ın ne zaman çekileceğini açıklamasını talep etmişti.Fakat Tony Blair, kesin bir takvim belirlemenin hükümetin çalışmasını felce uğratacağını ve İngiltere'ye zarar vereceğini söyledi
 
9.5.2006 - 00:09

.Başbakan Blair, görevini başka bir İşçi Partisi yetkilisine devretme işlemlerinin düzenli ve istikrarlı bir biçimde yapılması gerektiğini belirterek, bu gerçekleşene kadar, İngiltere'deki kamu hizmetlerinde gereken reformları gerçekleştirme çalışmalarına devam edeceğini kaydetti.İngiltere Başbakanı, geçtiğimiz hafta Dışişleri Jack Straw'u başka bir göreve atama kararının, İran'a ilişkin anlaşmazlıklardan kaynaklandığı söylentilerinin de asılsız olduğunu vurguladı.

Muhalefet büyüyor

İşçi Partisi içinde bazı milletvekillerinin, görevini bırakma tarihi belirlemesi için Başbakan Blair'e Temmuz ayına kadar süre tanıyan bir mektubu imzaya açtıkları bildiriliyor.Blair, partisi içindeki huzursuzluğu gidermek amacıyla geçtiğimiz Cuma günü hükümette geniş çaplı değişiklik yapmıştı. Fakat bazı partililerin, asıl değişikliğin başbakanlıkta yapılması gerektiğinde ısrarlı olduğu anlaşılıyor.Tony Blair istifa çağrılarıyla ilk kez karşılaşmıyor. İktidardaki İşçi Partisi'nin bazı üyeleri, zaten onu hiçbir zaman liderleri olarak benimseyemedi.Fakat Blair'in seçmen arasındaki desteği giderek azalırken, parti içinde ağırlıkları olan kesimlerden de eleştiriler yükselmeye başladı.Liderliğine muhalefet eden bazı milletvekillerinin, Blair'in görevini ne zaman devredeceğine ilişkin kesin bir takvim açıklaması için, kendisine Temmuz ayına kadar süre tanıyan bir mektubu diğer İşçi Partili milletvekillerinin imzasına açtıkları söyleniyor.Blair'e sadık bakanlar, muhalefeti yükseltenleri çok tehlikeli bir oyun oynamakla ve Başbakan'a karşı bir darbe örgütlemekle suçluyorlar. Aslında Blair, geçtiğimiz yıl yapılan genel seçimleri kazandıktan sonra, görevini ne zaman bırakacağına ilişkin bir takvim açıklamıştı.Üçüncü bir dönem için iktidara gelen İşçi Partisi lideri, dördüncü kez seçimlerde partisine önderlik etmeyeceğini, fakat bu parlamento döneminin sonuna kadar başbakanlığını sürdüreceğini söylemişti. Bu, Blair'in yaklaşık üç yıl daha iktidarda kalacağı anlamına geliyor. Kendisine muhalefet edenler de, aslında görevi bırakma tarihinin daha erkene alınmasını istiyorlar.Parti içindeki iktidar mücadelesinin kilit ismi, Blair'in halefi olarak görülen Maliye Bakanı Gordon Brown. Brown, liderlik değişiminin düzenli ve istikrarlı bir biçimde gerçekleşmesi çağrısı yaptı.Bazılarına göre bu çağrı, Brown'ın Tony Blair'in karşıtlarını desteklediği anlamına geliyor.

Fakat Gordon Brown bu tür yorumlara katılmıyor. Pazar günü verdiği bir mülakatta, kendisiyle Blair'e muhalefet edenler arasına mesafe koymaya çalışarak, "Gündemimize dışarıdan müdahale edilmesine izin vermeyiz" dedi.

Gordon Brown, büyük bir olasılıkla İşçi Partisi'nin yeni lideri seçilerek Başbakan olmak istiyor ve bu kadar beklemekten memnun değil.

Fakat kamuoyu önünde Blair'in karşıtlarıyla dayanışma içinde görünmek istemiyor, çünkü liderler arasındaki bir çekişmenin parti içinde kamplaşma yaratacağını, bölünmüş bir partinin de bir sonraki genel seçimleri kazanmasının mümkün olmayacağını biliyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CEZAYİR FRANSA'DAN ÖZÜR BEKLİYOR!

MISIR MÜFTÜSÜNDEN 'ÖLDÜRÜN' FETVASI

İŞTE CİA'NIN YENİ PATRONU
»  İRAN'DA PATLAMA
»  BUSH: "11 EYLÜL BİZİM İÇİN SİLAHLARA ÇAĞRIYDI"
»  ABD İLE RUSYA ARASINDA SOĞUK SAVAŞ, SICAK GELİŞME!
»  AHMEDİNECAD, BUSH'A MEKTUP YAZDI
»  ARJANTİNLİLER PETROLÜN DEVLETLEŞTİRİLMESİNİ İSTİYOR
»  ÜNLÜ MODACININ EŞİ SAFARİ'DE FİL'İN ALTINDA KALDI,ÖLDÜ
»  BARZANİ: "BİZ KOMŞULARIMIZA BARIŞ ELİ UZATIYORUZ"
»  PARTİSİNDEN TONY BLAİR'E 'ÇEKİL' BASKISI
»  IRAK'TA KANLI PAZAR, 30 ÖLÜ
»  CİA'DA AJANLARIN MORALİ BOZUK!
»  ÖDEV ÖDÜLÜ MARİUHANA!!
»  PRENS CHARLES, KAYINPEDER OLDU
»  "TÜRKİYE, GÜRCİSTAN DEVRİMİNİ DESTEKLEYEN İLK ÜLKE"
»  FRANSIZ-ALMAN ORTAK TARİH KİTABI
»  KERKÜK'TE 7 MÜHENDİS KAÇIRILDI
»  ABD'NİN ROJ TV UYARISI TERS TEPTİ
»  FORBES DÜNYANIN EN ZENGİN 10 LİDERİNİ AÇIKLADI
»  İNGİLTERE BAŞBAKANINDAN GENİŞ ÇAPLI KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ
»  BM'DEN ABD'YE İŞKENCE SORGULAMASI
»   "NÜKLEER ÇALIŞMALARIMIZ BARIŞÇI AMAÇLAR İÇİN"
»  İNGİLTERE'DE KABİNE DEPREMİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.