Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1637
EURO
37,7572
IMKB
8.885,000
ALTIN
2.907,590
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BM'NİN TÜRKİYE'DEKİ BÖLÜCÜLERLE İŞBİRLİĞİ
BM NİN TÜRKİYE DEKİ BÖLÜCÜLERLE İŞBİRLİĞİ
 
Kilit isim Tarımsal Kalkınma Fonu Müdürü Soral: PKK, BM'nin köylüye gönderdiği 37 milyon doları ele geçirmek için beni hedef yaptı Ayrımcılıkla karaladılar
 
17.3.2008 - 00:30

KİLİT İSİMDEN ŞOK İTİRAFLAR
BM'NİN G.Doğu'ya gönderdiği 37 milyon doların 10 milyonu kişilere hibe, gerisi köylere verilecekti. PKK'cılar paraya göz dikti. Programı yöneten Bartu Soral engelini aşamadı. Ve ayrımcılık karalaması başladı.

Şikayetçilere dikkat

SORAL, şikayetçileri saydı: İHD, TESEV, ÇAÇAD, UAÖ. İçlerinde Baydemir'in eşi, avukatı var. Ekledi: Kime hizmet ettiklerini herkes biliyor. Uyardı: Ellerine geçerse 37 milyon dolar bölücüye gidecek.

PKK’nın 37 milyon $ hayali Soral’a takıldı

DİYARBAKIR, Siirt ve Batman'da kullandırılması öngörülen 37 milyon dolarlık BM Kırsal Kalkınma Projesi Fonu, garip ilişkiler yumağını ortaya çıkardı.

Tarımsal Kalkınma Fonu'nu yöneten Program Müdürü Bartu Soral, 37 milyon doların kontrolünü ellerine geçirmek isteyen bir takım grupların kendisini adı bölücü faaliyetlere karışan sivil toplum kuruluşlarının da desteğini alarak saf dışı bırakmaya çalıştığını savundu. Kırsal kalkınma ile hiçbir alakası bulunmayan söz konusu kişi ve derneklerin Soral'ın, 37 milyon dolarlık projeden alınmasına neden oldukları ileri sürülüyor.

Derviş kılını kıpırdatmadı

Bartu Soral, 37 milyon dolarlık fonun ardından yaşanan gizli hesapları Tercüman'a anlattı. Soral, 10 milyon doları Diyarbakır'daki kişi ve kuruluşlara hibe olarak dağıtılacak, 27 milyon doları ise Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın belirlediği köylere verilecek olan fonun başına, Nurcan Baysal'ın ve onun arkasındaki bölücü grupların geçmesi için kendisine baskılar yapıldığını ileri sürdü. Fonun yönetimine aday olan Nurcan Baysal'ın bölücü faaliyetler içinde olduğunu savunan Soral, konuyu BM Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Kemal Derviş'e aktardığını, ancak Derviş'in hiçbir girişimde bulunmadığını söyledi.

Şikâyetçi derneklere dikkat!

Nurcan Baysal'ın Kürt olduğu için ayrımcılığa maruz kaldığı yönündeki iddilarının asılsız olduğunu belirten Soral, seçim süreci sonucunda göreve getirilen kişinin de yine Kürk kökenli olduğunu aktardı. 37 milyon doların kontrolünün Baysal'a verilmediğinin ortaya çıkmasıyla birlikte parayı bölücü faaliyetlerde kullanmayı amaçlayan sivil toplum örgütlerini ayağa kaldırdığını dile getiren Soral, kendisini şikayet eden derneklerle ilgili şunları söyledi:

"Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in karısı Reyhan Yalçındağ'ın Başkan Yardımcısı olduğu İnsan Hakları Derneği, Osman Baydemir'in avukatı olan Diyarbakır Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu, Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt'ın hazırladığı raporların içeriği nedeniyle eleştirdiği TESEV, bölücü faaliyet içerisindeki Çocuklar Aynı Çatı Altında Derneği Başkanı Azize Leygara ve yine Baydemir'in avukatlarından Uluslararası Af Örgütü üyesi Meral Danış beni şikâyet eden sivil toplum örgütleridir. Bunların hangi amaca hizmet ettiğini herkes biliyor. Bunların kırsal kalkınmayla ne ilişkisi var? Niçin bunlar Nurcan Baysal'ın 37 milyon doların başına geçilmesini istiyor?"

İsveçli Ulrika yardım ediyor

"Nurcan Baysal'ın ve yanına aldığı isimlerin içinde öldürülen PKK'lı teröristlerin cenazelerini resmi belediye araçlarıyla kaldıran Osman Baydemir'in söz konusu davada avukatlığını yapmış, bölücü fikir, yazı ve eylemleriyle tanınan şahsiyetler var" diyen Soral, Baysal'ın 37 milyon doları şahsi çıkarları ve bölücü grupların ayrılıkçı amaçları için kullanacağını iddia etti. Soral, bölücü gruplara en büyük desteğin ise, BM Türkiye Temsilcisi Mahmood Ayub ve Yardımcısı Ulrika Richardson tarafından verildiğini ileri sürdü.

Bölücülerin oyunu bozuldu

Tüm yazışmaları ve kendisine yapılan baskıları içeren yazışmaları e-posta olarak sakladığını belirten Soral, konunun mahkemeye taşındığını aktardı. Soral, fonun yönetimine getirilen Bülent Yüce'nin de baskılar sonucunda 3 gün önce istifa etmek durumunda kaldığını söyledi. Bölücü grupların oyununu bozduğunu dile getiren Soral, "Bölücü faaliyetleri ortaya çıkarmak için geldiklerini sandığım BM heyeti, bu gruplarla işbirliği yaptı" dedi.

Tercüman



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İŞ ADAMI KARISINI SEKS PARTİSİNDE NASIL BASTI

AKP MAĞDUR ROLÜNE BÜRÜNÜR!

ÖCALAN'DAN DTP'YE ŞOK TEHDİT...
»  DOKTORLAR KOROSU'NA SARHOŞ SANSÜRÜ
»  AKP'YE NAZİ BENZETMESİ
»  O ADAM GELİYOR
»  "BİZ ÇOĞUNLUĞUZ SUÇ İŞLERİZ" MANTIĞIMI OLUR?
»  BEŞİKAŞ 2 - TRABZONSPOR- 0 (İLK YARI)
»  BÜLENT ERSOY'UN BAĞIŞ YALANI
»  BAHÇELİ:"KAPATMA İLE SORUN ÇÖZÜLMEZ"
»  DAVA HANGİ TAYYİP'E
»  CHP'Lİ MENGÜ'DEN AB'YE "KAPATMA" TEPKİSİ
»  TÜSİAD PARTİ KAPATMAK ÇARE OLMAZ
»  "MİLLET İRADESİNİ HİÇE SAYANLAR MİLLETİN AHINI ALACAK"
»  "PKK'YA ULUSLARARASI DESTEK EN DÜŞÜK DÜZEYDE"
»  MEHMETCİĞE SÜPER TÜFEKLER
»  İRAN'DA 22 ÖĞRENCİ DİRİ DİRİ YANDI
»  ARINÇ'TAN BAŞSAVCIYA:"ÖLÜM EN BÜYÜK GERÇEK"
»  ABD, PKK SORUNU İÇİN YİNE 'KAPSAMLI ÇÖZÜM' DEDİ
»  ERDOĞAN'DAN ŞİİRLİ CEVAP
»  PERİNCEK: 'HUKUKİ AÇIDAN GECİKMİŞ BİR İDDİANAME'
»  ERDOĞAN'IN DOKTORU GRİPTEN ÖLDÜ!
»  KEŞ ARI PROJESİ ÇALINTI ÇIKTI
»  CUMHURBAŞKANLIĞI HİZMET BİNASI BAKIMA ALINIYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.