Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1166
EURO
38,1174
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.878,960
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BOMBACI'NIN ÇANTASINDAN NELER ÇIKTI NELER!
BOMBACI NIN ÇANTASINDAN NELER ÇIKTI NELER!
 
Mecidiyeköy'de Metroya bomba koymaya çalışan bombacı teröristin çantasından çıkanlar felaketin büyüklüğünü göstermeye yetti.
 
28.12.2007 - 20:40

Mecidiyeköy'de metroya bomba koymaya hazırlanırken yakalanan bombacının sırtındaki çantadan çıkan bomba malzemeleri basın mensuplarına gösterildi. Çantadan çıkan malzemeler, bomba patlasaydı felaketin boyutunun ne olacağını gözler önüne sermeye yetiyor.

İLK VUKUATI DEĞİL
 
Mecidiyeköy Metro İstasyonu'nu kana bulamak isteyen bombacının daha önce de Ankara'da bir belediye otobüsüne yönelik molotoflu saldırı düzenlediği ortaya çıktı. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan bombacı B.Ö'nün ilkokul mezunu olduğu bildirildi.
 
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölücü terör örgütün yurt dışında bulunan kamplarında bombalama, suikast ve sabotaj eğitimi aldıktan sonra sansasyonel nitelikte eylem gerçekleştirmek üzere İstanbul'a gönderilen örgüt mensuplarının yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendiği bildirildi. Mecidiyeköy otobüs duraklarında içerisinde patlayıcı madde ve bomba düzeneği bulunan çanta ile birlikte 1 kişinin gözaltına alındığı devam eden çalışmalarda 1'i kadın 2 kişinin daha yakalandığı belirtildi.
Yakalanan teröristlerin üzerlerinde ve göstermiş oldukları yerlerde yapılan aramalarda 3 kilo 500 gram ağırlığında plastik (A-4) patlayıcı madde, 3 adet elektrikli kapsül, 9 adet adi kapsül, 4 adet bomba dış kapı, 4 adet çeşitli ebatta saniyeli fitil, 3 adet açma kapama anahtarı, 6 adet maytap, 8 adet ampul, 1 adet masa saati, bomba yapımında kullanılan malzemeler, 1 adet kuru sıkı tabanca, 2 adet fişek ile 1 adet şarjörün ele geçirildiği bildirildi.
 
Yetkililer, "Mehmet Demirkaya" adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalanan B.Ö'nün bölücü terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarında bombalama, suikast ve sabotaj eğitimi aldıktan sonra yurda kaçak yollarla giriş yaptığını ve ardından adım adım izlendiğini belirtti.

Yakın takibe alınan teröristin İstanbul'a yöneldiğini belirleyen istihbarat birimleri fiziki takibi sıklaştırdı. Saldırganın ilk önce Yenibosna'daki bir eve girdiği ve bir süre sonra sırtında bir çanta ile çıktığı öğrenildi.
Sırt çantasında bulunan maddenin bomba olabileceğini değerlendiren ekipler, bunun üzerine alarm durumuna geçti. Öncelikle durum üstlere bildirilerek talimat beklendi. Verilen talimat üzerine takip teröristin bindiği minibüs ve otobüs içerisinde de sürdürdü. Saldırganın ilk önce bir minibüse binerek Şirinevler'e hareket etti. Minibüsten inen B.Ö ardından bir belediye otobüsüne binerek Mecidiyeköy'e doğru yola çıktı. İstihbarat ekipleri de aynı otobüsle B.Ö'ye eşlik etti.
 
Bu sırada İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde konuyla ilgili tüm detaylar masaya yatırıldı. Müdahalede gecikme ve sakınca bulunabileceği değerlendirilerek B.Ö'ye müdahale etme kararı verildi. Talimat bizzat Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah tarafından verildi. Bunun üzerine teröristin dalgınlığından faydalanan polis önce çevre güvenliğini arttırdı. Ardından önce teröristi sonrada içinde bomba bulunduğu tespit edilen sırt çantasındaki düzenek etkisiz hale getirildi.
 
Süren takip esnasında teröristle bağlantılı olan 1'i kadın 2 kişi daha gözaltına alındı. Mecidiyeköy Bombacısı B.Ö. emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullandı. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen zanlılardan B.Ö., "anayasal düzeni bozmaya teşebbüs etmek", "patlayıcı madde bulundurmak", "terör örgütü üyeliği", "evrakta sahtecilik" gibi çeşitli suçlardan; Ş.D. ve kadın zanlı Z.A. ise, "patlayıcı madde bulundurmak", "örgüt üyeliği", "yardım ve yataklık" suçlarından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Emniyette olduğu gibi savcılıkta da susma hakkını kullanan B.Ö.'nün 1999 yılında bir otobüse molotof kokteylli saldırı düzenlenmesine ilişkin cezaevinde bir süre kaldığı öğrenildi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İLAÇ YOLSUZLUĞU DAVASINDA ÇETEDEN BERAAT VERİLDİ

ÖLDÜREN POLİS'E TAHLİYE

CANLI BOMBA ÇANTASINDAKİ PATLAYICILARDAN HEBERDAR DEĞİLMİŞ
»  NİKAH MASASINDAN GELİN KAÇIRMA OPERASYONU YAPTILAR
»  ÇALDIKLARI PETROLÜ SATMAK İÇİN BENZİNLİK KURMUŞLAR
»  MEB, FAZIL SAY DAVASINDAN VAZ GEÇTİ
»  ANTALYA'DA KORKUNÇ CİNAYET!
»  KATİLİ KANLI ELLERİ ELEVERDİ
»  YİMPAŞ'Cİ DURSUN UYAR ARAZİYE UYAMADI TUTUKLANDI
»  EŞİNİ TACİZ EDEN KİŞİ ÖLDÜRDÜ, CESEDİ BAGAJDA SAKLADI
»  ŞEHİR KUNDAKÇILARINA ASELSAN TAKİBİ
»  NERON DÜN GECE 7 ARAÇ DAHA YAKTI
»  92 KİŞİYİ ÖLDÜRMENİN CEZASI 5 YIL HAPİS
»  HEMŞİRE KENDİNİ ASTI
»  TANIK KORUMA TASARISI YASALAŞIYOR
»  ABD'Lİ YÜZBAŞI'NIN YARGILANMASINA BAŞLANDI..
»  VALİ GÜLER: "GÖZALTINDAKİ ŞAHIS PKK'LI"
»  İÜ'DE FETULLAHÇILARLA TKP'LİLER KAVGA ETTİ 30 GÖZALTI
»  DİKMEN'DE CİNAYET
»  1 MAYIS EYLEMCİLERİNE ZAMAN AŞIMI PİYANGOSU
»  BOLU'DA KELLE OPERASYONU
»  "NERONLAR'"DAN 3'Ü MOBESE'DE BELİRLENDİ
»  METRO BOMBACISI ÖZEL EĞTİMLİ TERÖRİST
»  DURSUN UYAR, ARAZİYE UYMAZSA YAKALANACAK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.