Bütün dünyanın bildiğini çarpıtarak Türk milletini uyutmaya kalkıyor. Ama milletimiz uyumuyor. İşte Amerika'nın Büyük Ortadoğu Projesi'nin hikayesi...
Amerikan Büyükelçisi Ross Wilson, kargaları bile güldürecek bir yalan ortaya atıyor. Neymiş? "Büyük Ortadoğu Projesi, Amerikan projesi değilmiş?
Biz dünya alemin bildiğini bir kez daha hatırlatalım, tarihe not düşelim.
1970'li yılların ortasından itibaren Amerikan ideologlarınca adım adım şekillendirilen proje, enerji kaynaklarının merkezi olan Orta Asya'dan Kuzey Afrika'ya uzanan coğrafyada Amerikan hakimiyetini kurmak amacını taşıyor. Büyük Ortadoğu Projesi, Sovyetler Birliği'nin yıkılmasıyla birlikte 90'lı yılların başından itibaren resmi bir proje haline getirildi.
Amerikan Büyükelçisi Cumhuriyet gazetesindeki röportajında sorulmamasına rağmen, "BOP'un hedefinde Türkiye'nin olmadığını söylüyor. Wilson sorulmayan bir soruya bu şekilde yanıt vererek aslında BOP'un hedefinde Türkiye'nin olduğunu itiraf ediyor.
Üstelik, BOP'un hedefinde Türkiye'nin olduğu uygulamalarla da sabit. Biz yine de önemli bir ayrıntıya daha dikkat çekelim. Amerikan Genelkurmayı'nın gayrı resmi yayın organı Joint Forces Quarterly dergisinin 1995 Sonbahar sayısında yayımlanan "Türkiye'nin Büyük Ortadoğu'daki Rolü" başlıklı makalesinde Türk Ordusu'nun BOP açısından önemli bir engel olduğu değerlendirmesi yer alıyordu.
Büyük Ortadoğu Projesi'nin ilk uygulaması Afganistan işgali oldu. Amerika'nın İkiz kuleleri'ne yapılan saldırıdan sonra Bush'un "Yeni Haçlı Seferi başlattık" demeci ile Amerika'nın Afganistan'ı işgali Proje'nin ana hatlarını ortaya koydu. Condalezza Rice, Washington Post'un 7 Ağustos 2003 tarihli sayısında yayımlanan yazısında BOP'un resmi amacını ortaya koydu: Ortadoğu'daki 22 Müslüman ülkenin sınırları yeniden şekillendirilecek!
Amerika, Büyük Ortadoğu Projesi'ne G-8 ülkelerini de dahil etmek için Haziran 2004'teki G-8 toplanısında Proje'yi gündeme getirdi. Bu toplantı sonunda "G-8 Reforma Destek Planı" açıklandı. Aynı G-8 Zirvesi'nde Demokrasi Yardım Diyaloğu projesinin hayata geçirilmesi kararlaştırıldı. Büyük Ortadoğu Projesi'nin ilk adımı olarak görülen Demokrasi Yardım Diyaloğu'nu yürütme görevi Türkiye, İtalya ve Yemen'e verildi.