Peki insan sormaz mı "Petrol çevre kirliliği yapmıyor mu? Çevre kirliliğine bu kadar düşkünsünüzde neden tonlarca zehirli ve ölümcül nükleer atıklarınızı gemilerinizle varillerinizle yıllardır Türkiye'ye yolladınız.Yıllarca denizlerimize sahillerimize bu zehirli atıkları bıraktınız Bunun son örneği İskenderun limanının derinliklerinde yatan Ulla gemisi değilmi?" diye. Burada amaç Türkiye'nin ekondmik yönden bir güç haline gelmesini önleme çabalarından başka bir şey değil. Bunun böyle olduğunu da artık hepimiz biliyoruz.
Madalyonun öbür tarafı hiçte onların iddialarına uymuyor. Bor madenleri konusunda türk bilim adamları boş durmuyorlar ve şu günlerde harıl harıl birşeyler üretmeye çalışıyorlar. Aktif haber'in şimdi okuyacağınız bu özel haberi bu konudaki haklılığımızı bir kez daha ortaya çıkartırken Türk bilim adamlarının çalışmaları konusunda.geniş bilgi veriyor.
Türk bilim adamları, borun cep telefonundan otomobile kadar pek çok araçta yakıt olarak kullanılması için proje geliştiriyor. Bilim adamları bor sayesinde hidrojenin taşınma ve depolanması sırasındaki patlama riskini ortadan kaldırıyor.
DÜNYA BOR REZERVİNİN ÜÇTE İKİSİ
Yakın gelecekte cep telefonundan, bilgisayara kadar günlük yaşamda kullanılan birçok cihazın enerjisi, hidrojen kaynaklı ?yakıt pilleri'nden sağlanacak. Dünya bor rezervinin üçte ikisine sahip olan Türkiye de, bu noktada enerji tekeli olmak için bir proje geliştiriyor.
TÜBİTAK'a göre bu proje sayesinde Türkiye, 2010'lu yıllarda, ?teknoloji satan bir enerji tekeli' olabilecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Sami Demirbilek, borun gelecekte pek çok elektronik cihaz için enerji kaynağı olacağını belirterek, ?Örneğin otomobilin benzin deposu olmayacak, kızaklı teypler gibi, sürücü bor-hidrür kartuşu koyacak, 150 km. gittikten sonra, yeni bir kartuş takılacak? diye konuştu.
HİDROJENİN TAŞINMA SORUNU
|
|