Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2248
EURO
37,5185
IMKB
9.132,000
ALTIN
2.878,380
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BU HABERİN HANGİSİ DOĞRU SİZ BULUN..?
BU HABERİN HANGİSİ DOĞRU SİZ BULUN..?
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bu ay başında ABD'ye yaptığı resmi ziyaret sırasında eşi Hayrünnisa Gül'ün istakozlu makarna yediği Cafe Milano'da görevli Türk garson Kerem Çelik'in haberi sızdırdığı iddiasıyla işten atılması tartışma yarattı.
 
26.1.2008 - 00:05

Cafe Milano tartışması bitmedi .
      Cumhurbaşkanlığı'nca yapılan açıklamada garson Çelik'in işten çıkarılmasının ‘restoran yönetiminin bağımsız kararı olduğu’ belirtilirken, Washignton Post gazetesi Türkiye Büyükelçiliği'nden gelen talep üzerine garsonun işine son verildiğini yazdı.
     
      HABER VE AÇIKLAMA ÇELİŞİYOR
      Cafe Milano'nun, Hayrünnisa Gül ile ilgili haber nedeniyle garson Kerem Çelik'in işten çıkarılmasıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklama ile Washington Post'ta yer alan haberde restoran yönetiminin söyledikleri çelişti. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamada Cafe Milano tarafından, yemekle ilgili bilgilerin basında yer almasıyla ilgili Hayrünnisa Gül’e bir özür mektubu gönderildiği belirtildi.
      Açıklamaya göre mektupta, Türk yetkililerin restoranda görevli Türk garsonun görevine son verilmesi yönünde hiçbir müdahalede bulunmadığı iddia edilerek, “Sayın Hanımefendi'yi de üzen bu gelişme, ABD’de büyük önem verilen özel hayatın gizliliği gibi bazı ilkelerin ihlali nedeniyle restoran yönetiminin aldığı bağımsız kararın sonucudur'' ifadelerine yer verildi.
      Washington Post gazetesi ise, Cafe Milano'da görevli Türk garsonun işine son verilmesiyle ilgili haberinde, restoran yönetiminin açıklamasına yer verdi. Gazetede, Amy Argetsinger imzasıyla yer alan yazıda Cafe Milano’nun Türk Büyükelçiliği'nden gelen telefon üzerine garsonu işten attığını teyid ettiği belirtildi.
     
      HABERİN HİKAYESİ
      Doğan Haber Ajansı Washington Muhabiri Salih Zeki ise garson Kerem Çelik'in basına bilgi sızdırdığı iddialarını yalanlayarak, haberi hazırlamasını şöyle anlattı:
      Cumharbaşkanı Gül'ün Washington ziyareti sırasında resmi programlarının yanı sıra basına açık olmayan programlarını da görevimiz gereği takip ettik. Akşam arkadaşlarımla birlikte Cafe Milano’ya gittiğimizde Hayrünnisa Gül’ün oraya geleceğinden haberimiz yoktu. Washington’un ünlü mekanlarından olan restorana heyetten birilerinin ABD’li yöneticilerle görüşmeler yapabileceği düşüncesiyle gittik. Biz tam çıkmak üzereyken bir hareketlilik farkedince ‘Biraz daha kalalım' dedik.
      Çok geçmeden Hayrünnisa Gül ve yanındakiler restorana girdi. Hayrünnisa hanım gösterilen yere oturmadı, Amerikalı korumaların ısrarına karşın cam kenarındaki masayı tercih etti. Bu masada neler yenildiği içerden olduğu gibi dışardan da rahatlıkla görebiliyordu.
      Biz fotoğraf çekmeye çalışırken, Hayrünnisa hanımın masasına hizmet eden garsonlardan biri yanımıza geldi, “Hanımefendi görüntü alınmamasını rica ediyor'' dedi. O gün ilk kez gördüğüm bu garsonun Kerem Çelik olduğunu sonradan öğrendik. Restoranda birçok çalışanı tanıdığımız için neler yenildiğini, hesabın ne kadar tuttuğunu ve faturanın Türkiye Büyükelçiliği'ne gönderilmesinin istendiğini kolayca öğrendik. Sonra da heyet çıkarken dışarıda fotoğraf çektik.
      Biz, olayı bizzat izledik, kimse Hayrünnisa Gül'ün o akşam Cafe Milano'ya geleceğini bize söylemedi. Onlar gelmeden önce orada olduğumuzun kanıtı olarak yediğimiz yemeğin fişini hala saklıyorum. Türk garson Kerem Çelik'in ‘bilgi sızdırdığı’ iddiası gerçek değildir. Bu restorana korumaları ile dikkat çekici biri gelirse, restorandaki herkes ne olup- bittiğini izleyebilir. Bundan dolayı garsonun hakkında iftira atılarak işten çıkartılması haksızlıktır.
      Washington Post gazetesindeki yazıda da belirtildiği gibi Cafe Milano, ‘görme ve görülme’ mekanıdır. Oraya gidenlerin özel hayat diyerek, haklarındaki haberlerden rahatsız olmazlar. Bu ülkede seçimle göreve gelmiş siyasetçilerin ve Hollywood yıldızları ‘özel hayatımızdır’ diyerek basına sınırlama getirmez. Cafe Milano yönetimi restoranda yemek yiyen ünlülerin ne yediklerini gizlemez. Washington Post ve diğer gazetelerde hangi ünlünün bu restoranda hangi yemeği yediği defalarca yazılmıştır. Hayrünnisa Gül'ün istakozlu makarna siparişetitği de bu çerçevede yazılmıştır.
      Ayrıca Cafe Milano yemekleriyle değil bir mekan olarak içkileriyle ünlüdür. Özel şarapları garsonlar değil özel uzmanlar tanıtıp servis yapar. Yemeğin faturasının Türkiye Büyükelçiliği'ne gönderilmesi konuyu özel hayatın gizliliği ilkelerinin tamamın dışarı çıkartmaktadır.

Milliyet



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TEZİÇ UYARDI: ANAYASA'NIN DEĞİŞMEZ MADDESİ DELİNİYOR

MHP'NİN TÜRBAN SINIRI

"JANDARMA BİZE SELAM VERSİN"
»  HALİÇ KÖPRÜSÜNDE YANAN OTOMOBİLDEN BU KIZ SAĞ ÇIKTI
»  ULUDAĞ'DA EKSİ 3 DERECE DE KAR ÜSTÜN'DE CUMA NAMAZI
»  TUNCAY ÖZKAN'IN GÖZÜ CHP KURULTAY'INDA
»  YAYIN YASAĞI VAR AMA ALDIRAN KİMSE YOK!
»  SÜREYYA'YI BİTİRDİLER..!
»  KANADOĞLU'DAN "KAPATILMA" UYARISI
»  CHP'YE GÖRE TÜRBAN YASAĞI NİYE KALKMAZ?
»  "TÜRBANDA ÜNİVERSİTE İŞİ BİTSİN SIRA KAMUYA GELECEK""
»  ANKARA'DA CANLI BOMBA ŞÜPHELİSİNE GÖZALTI
»  MHP'NİN TÜRBAN TİMİ
»  "MHP, AKP'YE YEDEKLENECEK"
»  TÜRBAN AİHM'DEN GEÇMEZ. ÇÜNKÜ.!
»  TÜRBANA KARŞI DON EYLEMCİLERİ!
»  MALİYE BİR TUŞLA 20 MİLYAR YTL'Yİ UÇURDU
»  AVRUPA'NIN EN BÜYÜK AKVARYUMU ANKARA'DA AÇILIYOR!
»  "ÖCALAN SÜREKLİ TALİMAT YAĞDIRIYOR"
»  YALÇIN KÜÇÜK: "İÇ SAVAŞ BAŞLADI"
»  BATININ AHLAKSIZLIĞINI ALDIYSAK NİYE AB'YE GİRİYORUZ?
»  ERGENEKON'A DANIŞTAY SÜRPRİZİ
»  PAMUK'UN 4 YILDIR UYUYAN TETİKÇİSİ
»  VELİ KÜÇÜK'E DOKUNMAYA ASKERDEN YEŞİL IŞIK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.