Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,9629
EURO
37,1627
IMKB
9.844,000
ALTIN
3.260,200
 
Hava Durumu ANKARA
1 / 6 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BUDA YERLİ AĞLAYAN ÇOCUK
BUDA YERLİ  AĞLAYAN ÇOCUK
 
MERSİN'de 4 yaşındaki Saittan Karaaslan, dünyanın en ünlü tablolarından biri olan, 80'li yıllarda İtalyan ressam Bruni Amadio'nun çizdiği, minibüslerin, otobüslerin arkasına, işyerlerine, evlere asılan, 'Ağlayan Çocuk' resmindeki çocuğa benzerliğiyle dikkat çekiyor.
 
26.7.2010 - 01:15

Merkez Mezitli İlçesi'nde oturan emekli banka müdürü 67 yaşındaki Ali Karaaslan ve emekli ebe 46 yaşındaki Firdevs Karaaslan çiftinin çocukları Saittan, bu benzerliğiyle ilçede ilgi odağı oldu. Kimi kucağına alıp, severken kimi de tablonun insanlara kötü şans getirdiğine inanıp, ondan uzaklaşıyor.Bir kitapta, Lokman Hekim'in tavsiyesi olarak, çocuğun güzel olması için bol ayva yenilmesi tavsiyesine uyarak, hamilelik döneminde bol ayva yediğini bildiren Firdevs Karaaslan, Saittan'ın büyüdükçe tablodaki çocuğa benzerliği karşısında çok şaşırdıklarını söyledi.

 'Ağlayan çocuk' resmiyle ilgili değişik yorumlar yapıldığını bildiren Firdevs Karaaslan, "Çocuğumuzun zeka seviyesi çok yüksek. Bu yaşta olgun bir insan gibi davranıp düşünebiliyor. Batıl inançların aksine çocuğumuz bize uğursuzluk değil, şans getirdi. Eskisinden daha mutlu bir yaşam sürüyoruz. Saittan'ın tablodaki çocuğa benzerliğini duyanlar görmek için evimize geliyor. Bazen rahatsız olsak da genel olarak memnunuz" dedi.

Armadio'nun tablosu

İTALYAN ressam Bruni Amadio tarafından çizilen, 'Ağlayan Çocuk' resmi, bir anda dünya çapında üne ulaştı. Ancak Avrupa'da ardı ardına gelen olaylardan sonra, resim 'lanetli' olarak anılmaya başladı. Bu resmin bulunduğu evlerde, yangın çıkıyor, her şey kül olsa da bu resim sağlam kalıyordu. 1985'te İngiliz The Sun Gazetesi, okuyucularıyla birlikte bu resimden kurtulma kampanyası başlattı. Şili'nin başkenti Santiago'da bir organizatörün, Cadılar Bayramı için düzenlediği partinin afişinde, bu resmin kullanması ülkeyi karıştırdı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KÖPEK KEDİ DOĞURDU

ANNE KIZINA, BABA OĞLUNA BÖBREĞİNİ VERDİ

BU YIL RAMAZAN'DA İFTAR ÇADIRI YOK!
»  MERVE KAVAKÇI EVLENDİ!
»  SANAL ALIŞVERİŞ TUTKUSU GİDEREK ARTIYOR
»  AKP İL BİNASINA SALDIRI
»  YILDIRIM DÜŞTÜ :2 ÖLÜ, BİR YARALI
»  CEMAAT BİTTİ CAMİ BİTMEDİ!
»  KARADENİZ ZEKASI SİNEĞİ BİTİRDİ
»  PERŞEMBE GÜNÜNE DİKKAT!
»  TAHLİYE OLDU, BÖYLE KARŞILANDI!
»  4 BİN YIL ÖNCE BEYİN AMELİYATI
»  DANİMARKALI SİBEL'E AKLİ DENGE KONTROLU YAPILACAK
»  ŞANLIURFA CEZAEVİ'NDE İSYAN GİRİŞİMİ
»  KALEM VE ANAHTARLIK KAMERALAR KAPIŞ KAPIŞ!
»  "YOKSULUZ AMA O KADAR DÜŞMEDİK"
»  ESKİŞEHİR'DE ÖĞRENCİYE, 'BARLAR SOKAĞI'
»  GIDA ALMADAN ÖNCE BU HABERİ OKUYUN
»  DANIŞTAY'DAN DOKTORA MÜJDE!
»  'KOMUTANIM BİZİ KURTARIN ÖLÜYORUZ'
»  BİLİMADAMLARINI ŞAŞIRTAN KARİDES
»  ERGENEKON SAVCILARINA TAZMİNAT DAVASI!
»  SICAKLAR YİNE YÜKSELİYOR!
»  ARTIK 3 GÜNDE EMEKLİ OLUNABİLECEK!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.