Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2927
EURO
37,5015
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.928,890
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BULGARİSTAN'DA AKP ÖRNEĞİ PARTİ!!
BULGARİSTAN DA AKP ÖRNEĞİ PARTİ!!
 
25 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesinde siyaset dünyası iyice ısınmaya başladı. Türk işadamı, Doç. Dr. Bedri Şefik, Kalkınma ve Eşitlik Partisi’nin startını verdi.
 
7.2.2005 - 16:24
İktidar partisinin Türk ortağı Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin Türklerin hakkını korumadığını ileri süren Türk işadamı, Doç. Dr. Bedri Şefik, Kalkınma ve Eşitlik Partisi’nin startını verdi. Türkiye’de yaşayan 235 bin Bulgaristanlı Türk seçmenin desteğini almaya çalışan Bedri Şefik’in hedefi, parlamentoda Türkleri 40 milletvekiliyle temsil etmek.

Komşu ülke Bulgaristan, şu sıralar siyaset dünyasındaki yolsuzluk, rüşvet ve seçim tartışmalarıyla çalkalanıyor. 2005 Haziran ayında genel seçimlerin yapılacağı Bulgaristan’da Türkler seçimler öncesi yeni bir oluşuma hazırlanıyor. 7 milyon 900 bin nüfusu bulunan Bulgaristan’da 1,5 milyona yakın Türk yaşıyor. Seçimlerde 235 bini Türkiye’de yaşayan toplam 850 bin Türk seçmen sandık başına gidecek. 2001 yılında yapılan ve katılımın yüzde 60 civarında gerçekleştiği genel seçimlerde Türk seçmenlerin sadece 230 bini sandık başına gitmişti. Türkiye’de oy kullanan seçmen sayısı ise kayıtlara 39 bin olarak geçmişti.

KALKINMA VE EŞİTLİK PARTİSİ (KEP) KURULUYOR

240 sandalyeli Bulgaristan parlamentosunda Türk nüfusu temsil eden Hak ve Özgürlükler Hareketi (SPD) hükümetin küçük ortağı olarak 20 milletvekiline sahip. Bulgaristan’ın 2007 yılında AB’ye tam üye olmasıyla birlikte bu ülkede yaşayan yaklaşık 1,5 milyon Türk de AB vatandaşı olacak. Bugüne kadar seçimlere tek bir partiyle giren Türkler, şimdi ikinci bir oluşuma giderek Doç.Dr. Bedri Şefik liderliğinde Kalkınma ve Eşitlik Partisi’ni (KEP) kuruyor.

Çerkezköy Halk Eğitim Müdürlüğü’nün salonunda Bulgaristanlı Türklerle biraraya gelen Bedri Şefik, Kalkınma ve Eşitlik Partisi’ni (KEP) kuruluş dilekçesini önümüzdeki günlerde Sofya Şehir Mahkemesi’ne sunacağını açıkladı. Bulgaristan’dan gelen türklerin de aralarında bulunduğu kalabalık bir topluluğa seslenen Şefik, Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin lideri Ahmet Doğan’a yüklenerek Doğan’ın halkla ilişkilerini kopardığını öne sürdü.

Trakya ve Balkanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda işadamı olan Doç. Dr. Bedri Şefik, Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin (SPD) hükümette yer aldığı dönemde Türkler arasında işsizlik oranının yüzde 40’lara çıktığını belirterek, halkın fakirleştiğini söyledi.

“Uzun süredir liderlik yapan Ahmet Doğan, halkla ilişkilerini yitirmiştir.” diyen Bedri Şefik, şunları söyledi:

“HÖH Partisi’nin etnik kökene dayalı politika izlemesi sonucu Türklerle Bulgarlar arasındaki polarizasyon arttı. HÖH, Bulgarların etkin olduğu yerlerde Türklerin itibar kaybetmesine yol açmıştır.

HÖH, TÜRK YATIRIMCILARA SAHİP ÇIKMADI


Hak ve Özgürlükler Hareketi’ni Bulgaristan’daki Türk yatırımcılara sahip çıkmamakla da suçlayan Şefik, şöyle konuştu:

“Türk yatırımcıların 400’ün altına düşmüştür. Özellikle büyük yatırım yapan, Ceylan Grubu elektrik ve enerji alanında, Işıklar grubu kağıt sanayii alanında, Bilgi Grubu şeker ve yağ sanayii alanında, Süzer Grubu selüloz olanında Hak ve Özgürlükler hareketinin yanlış politikaları sonucu piyasadan silinmişlerdir. Koç Grubu’nun Ramstore yatırımları da bir mağazayla sınırlı kalmıştır. Doğuş Grubu’nun otoyol yapım işleri de iyi gitmemektedir. Demirbank ve Ziraat Bankası sadece tabela olmaktan öteye gidememişlerdir. Bahsi geçen gruplarda yaklaşık 6 bin türk istihdam edilirken bugün tamamen işsiz kalmışlardır.”

“AHMET DOĞAN RÜŞVET ALDI”

Hak ve Özgürlükler Hareketi lideri Ahmet Doğan’a ağır eleştiriler yönelten Bedri Şefik, şu iddialarda bulundu: “Hak ve Özgürlükler yöneticilerinin maddi durumuyla halkın maddi durumu arasında uçurum meydana gelmiştir. Şöyle ki; Türk halkının yüzde 85’i köylerde yaşamakta olup, direkt tarımla geçinmektedir. Bu hükümet döneminde Türkler daha fazla fakirleşmiştir. Yanlış yapılan toprak reformu ve yanlış yandaşlara dağıtılan Avrupa fonları Türkleri zirai makine parkından yoksun bırakmıştır ve tarlalarını işleyemez hale getirmiştir. Tütün alanında yapılan yanlışlıklar, yine Türk çiftçilerinin alın terini boşa çıkarmıştır. Özellikle Rodop bölgesinde geçimini tütünden sağlayan soydaşlarımız, çok zor durumdadır. Geçen Perşembe Hak ve Özgürlükler Liderinin 30 milyon dolar rüşvet istemesinden dolayı British American Tabacco, Bulgar tabac (tütün) ihalesinden çekilmiştir. Böylece 50 bin Türk ailesi geçim umudunu yitirmiştir. Çünkü tütünü satma olasılığı ortadan kalkmıştır. Ey Ahmet Doğan!.. Sana oy veren 100 bin kişiyi kendi cebin için satmanı ne zannediyorsun!.. Şimdi nasıl onlardan oy isteyeceksin”

AHMET DOĞAN, VEFASIZ

Türkiye’de faaliyet gösteren yaklaşık 38 soydaş derneğinin bir önceki seçimlerde Hak ve Özgürlükler Hareketi’ni desteklemesine rağmen üyelerinin sosyal haklarını alamadığını savunan Dr. Bedri Şefik, Ahmet Doğan’ı vefasızlıkla suçladı: “Türkiye’de faaliyet faaliyet gösteren yaklaşık 38 dernek, seçimlere Hak ve Özgürlükler Hareketine şartsız destek vermesine rağmen üyelerinin sosyal haklarını geri alamadığından dolayı Hak ve Özgürlükler Hareketi’nden desteğini çekmek üzeredir. 2001 seçimlerinden sonra hiçbir derneğe uğramayan, hiçbir göçmen toplantısına katılmayan, hak ve özgürlükler hareketi lideri, bu seçimlerde hangi yüzle onlardan oy isteyecektir 45:16)

HÖH, MİSYONUNU TAMAMLADI

Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin bir dönem hizmet verdiğini, ancak bugün için partinin hiçbir şey yapmadığını iddia eden Şefik, şunları söyledi: “Ahmet Doğan başkanlığındaki Hak ve Özgürlükler Hareketi çok önemli hizmetler verdi. Özellikle geçiş döneminde hakların geri alınması ve 2001 yılında hükümete ortak olmaya kadar önemli faaliyetler gösterdiler. Bunları taktirle karşılıyoruz tabi ki ama bu dönem içerisinde de unutmamamız gerekir ki halkımız sefaletten kurtulamadı. Ben Hak ve Özgürlükler Hareketi’ni misyonunu tamamlamış olarak görüyorum. Yeni bir dönem başlıyor. 2007 yılında Bulgaristan AB’ye gireceğinden dolayı kalkınmış, eşit bir toplum gerekiyor. İşte bu iki prensibe dayalı eşit ve kalkınma hedefleyen ve temel alan yeni bir program oluşturmak üzere yeni parti girişimlerini başlatmış bulunuyoruz.”

ETNİK PARTİ DEĞİLİZ, HEDEFİMİZ TÜM BULGARİSTAN

Partinin kuruluş dilekçesinin önümüzdeki 10 gün içinde Sofya Şehir Mahkemesi’ne sunulacağını ifade eden Şefik, etnik kökene dayalı bir siyaset anlayışı benimsemeyeceklerini, Bulgarlar da dahil bu ülkede yaşayan her kesimi kucaklayacakları mesajını veren Bedri Şefik, şöyle konuştu:

“2007 yılında Bulgaristan AB’nin bir parçası olacağından ve hak ve özgürlükler de alınmış olacağından dolayı bu yeni partinin etnik kökene dayalı bir siyaset benimsemesi akla uymaz bir olaydır. Bundan dolayı biz daha gerçekçi, toplumu Bulgar halkıyla entegre edebilecek ve AB ile daha entegre edebilecek bir program geliştirdik. İnanıyorum ki insanları daha zengin yapabilecek, refah düzeyini daha yüksek tutabilecek bir strateji izleyerek çok kısa bir zamanda AB fonlarından yararlanarak geri kalmış bölgelerimizi kalkındırmak genel amaçlarımızdan bir tanesi olacaktır. Biz gerçekçi bir programla yola çıktık. Bu sayede Bulgar seçmenlerin oylarını da alacağız. Programımız sadece Türkleri kapsamadığından dolayı her Bulgar vatandaşının refahı da çok önem taşıyor. Bundan dolayı biz akılcı yönetimle, gerçeklere dayalı bir programla her kuruşu çok iyi harcayarak tüm kesimlerin daha iyi gelişmesini sağlayacağımıza inanıyoruz ve bundan dolayı da ilgi alacağını da kaçınılmaz olara görüyorum.”

Bedri Şefik Kimdir?

Bedri Şefik, 1962 yılında Bulgaristan’ın Silistre kentinde doğdu Şefik, Matematik Lisesini bitirdikten sonra katıldığı Matematik Olimpiyatlarında başarılı sonuçlar alınca Sofya Üniversitesi Matematik ve Mekanik Fakültesi’ne girdi. Master’ini de yine aynı üniversitede yapan Şefik, Bulgar Bilimler Akademisi matematik ve mekanik Enstitüsünde doktora çalışmalarına başladı. 1984 yılında Bulgaristan’da Türklerin baskılara maruz kalması ve diktatör Todor Jivkov’un Türklere asimilasyon politikası, Şefik’i politikaya yöneltti. 12 Aralık 1984’te 7 arkadaşıyla birlikte Türklerin Hak ve Özgürlüklerini Koruma Cephesi’ni kurdu. Ocak 1985’te tutuklanarak Belene’deki kampa gönderildi. Şefik, işkence merkezi olarak bilinen Belene’de Ağustos 1986’ya kadar tutulduktan sonra serbest bırakıldı. Tutukluluk süresi içinde öğrenim hayatına 1 yıl ara vermek zorunda kalan Şefik, 1989 Mayısı’nda sınır dışı edildi. Şefik, Türkiye’ye gelerek İstanbul Teknik Üniversitesi’nde doktorasını tamamladı ve öğretim üyeliği görevinde bulundu. 1995 yılında üniversitedeki görevini bırakarak ticarete atıldı. Bedri Şefik 6 ülkede şirketinin bulunduğu Bilgi Dış Ticaret’in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor. Şefik, Bulgarca, Rusça ve İngilizce biliyor.
(HABER1.COM)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İSVİÇRE'DE BÜYÜKELÇİLİĞE BASKIN

IRAK'TAKİ AMERİKAN ORDUSUNDA 'ÇAMUR GÜREŞİ' SKANDALI

İRAN ABD VE İSRAİL'E MEYDAN OKUDU!!
»  PAPA,PLAYBACK YAPTI!!
»  DÜŞEN AFGAN UÇAĞININ ENKAZINA NİHAYET ULAŞILDI
»  KIBRIS,YUNANİSTAN'IN ESARET ALTINDAKİ PARÇASIYMIŞ!!!
»  ENDONEZYA'DA ÖPÜŞME VE DEKOLTE YASAĞI!!!
»  DÜŞEN AFGAN UÇAĞI'NIN ENKAZI BULUNDU
»  MANDELA, G-7 ÜLKELERİNE "AFRİKA ÜLKELERİNİN BORÇLARINI SİLİN" ÇAĞRISI YAPTI...
»  RUMSFELD'DEN TÜRKİYE'YE 1 MART TEZKERESİ SUÇLAMASI!!!
»  KADDAFİ AVUSTRALYA'DA
»  FLAŞ,FLAŞ,FLAŞ ...AFGAN UÇAĞI 104 YOLCUSUYLA DÜŞTÜ!!
»  RUMSFELD İKİ KERE İSTİFA ETMİŞ!!
»  AFGANİSTAN'DA 100 YOLCUSU OLAN UÇAK KAYBOLDU
»  GÜRCİSTAN BAŞBAKANI SOBA KURBANI!!
»  PER'DA VAMPİR YARASA PANİĞİ!!!
»  YUŞÇENKO NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ İÇİN ADAY GÖSTERİLDİ...
»  TALABANİ DEVLET BAŞKANLIĞI'NA ADAY!!
»  ALMANYA'DA BAHİS VE ŞANS OYUNLARIYLA MÜCADELE!!
»  GÜRCİSTAN BAŞBAKANI ÖLDÜ...
»  ALMAN TV'SİNDE REZALET... ALMAN PRENS, TV PROGRAMINDA PENTHOUSE GÜZELİNE SALDIRDI!!!
»  POLONYA'DA SOĞUKLARDAN 83 KİŞİ ÖLDÜ...
»  MISIR'DA ORTADOĞU ZİRVESİ...
»  IRAK TÜRKMENLERİ SEÇİMİ KABUL ETMİYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.