Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2571
EURO
37,6540
IMKB
9.045,000
ALTIN
2.886,200
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BUNLARIN AMACI TÜRKİYE'Yİ MASAYA OTURTMAK
BUNLARIN AMACI TÜRKİYE Yİ MASAYA OTURTMAK
 
Büyük Ortadoğu Projesi adı altında Türkiye’yi bölmek isteyenler, 1. Dünya Savaşı’nda olduğu gibi yine el ele verdi. Nihai amaçları, Türkiye’yi PKK terör örgütüyle masaya oturtmak...
 
25.10.2007 - 10:35

İTİLAF ÇETESİ!
ABD, AB, Barzani ve işbirlikçileri parçalamak istedikleri Türkiye’yi teröristlerle pazarlığa zorluyorlar

Hepsi tescilli CIA ajanı
ABD’nin ünlü Yahudilerinden Richard Holbrooke, Ankara eski büyükelçileri Morton Abramowitz ve Mark Parris ile CFR’nin Türkiye uzmanı Steven Cook, PKK terörünü tartışırken “En iyi seçenek, diplomasi” dedi.

Paker de aynı kafada
Soros’un fonladığı TESEV’in Başkanı Can Paker, Türkiye’nin sorunları, özgürlükleri genişleterek çözmesini istedi.

Çapulcu geri kalmadı

ABD’nin kuklası olan çapulcubaşı Mesut Barzani de, Türkiye’nin terör örgütü PKK’yla masaya oturmasını öneriyor!

Şer cephesi
Amerikalı Yahudiler, sınır ötesi operasyonun önlenmesi için ABD’nin Türkiye’ye tam saha baskı yapmasını isterken, AB ile TESEV de askeri çözümün hata olduğunu savunuyor


Dış düşmanlarımız ile içimizdeki işbirlikçiler, el ele verip PKK ile ABD’nin desteği ile terör örgütünü kucağında besleyen peşmergeyi korumaya aldılar. Türkiye’nin ulusal birliğine yönelik tehditlere çanak tutan “Şer cephesi” Ankara’nın PKK ile masaya oturmasını istiyor. Merkezi Washington’da bulunan “Ulusal Güvenlik Ağı” (NSN) adlı düşünce kuruluşu, ABD’nin eski BM Daimi Temsilcisi Richard Holbrooke’un yanı sıra eski Ankara büyükelçileri Morton Abramowitz ve Mark Parris ile “Dış İlişkiler Konseyi”  (CFR) adlı düşünce kuruluşunun Orta Doğu ve Türkiye uzmanı Steven Cook’un katıldığı bir telekonferans düzenledi. Telekonferasta Türkiye’nin sınır ötesi operasyon olasılığını ele aldı.

Diplomasi şart

Holbrooke, bugün gelinen durumun, Bush yönetiminin daha önce bu konuya gereken önemi göstermemesinden kaynaklandığını söylerken, Mark Parris de bu görüşe katıldığını ifade etti. Parris şunları söyledi: “Bu duruma gelinmesi gerekmiyordu. ABD verdiği sözleri eyleme dökmüş olsaydı, bugün bu durumla karşılaşmayacaktık. Durum, 2003 yılında, bugün olduğundan daha kolay halledilebilirdi. Şimdiki durumda, Mesud Barzani’ye bağımlıyız ve seçeneklerimiz çok iyi değil. ABD’nin PKK’ya karşı bir eylemi, en az Türkiye’nin müdahalesi kadar istikrarsızlaştırıcı olabilir. Bu nedenle en iyi seçenek diplomasi. Ancak bu noktaya kadar, o da eksikti.”

Diyalog gerek

Morton Abramowitz ise, Türk-Amerikan ilişkilerinin iyi durumda olmadığını savundu. CFR’nin Uzmanı Steven Cook da, diplomasinin kullanılmasında geç kalındığına işaret ederek, Türkiye’nin, bu meselenin kontrol altına alınabileceğine şüpheyle yaklaştığını kaydetti. Cook, “Türklerin, bizim bu konuda bir şey yapabilme kapasitemize çok az güveni var. ABD’nin, PKK’nın şiddet eylemlerine gözünü kapadığını düşünüyorlar. Washington diyaloğu sürdürmek zorunda. Irak’ın kuzeyinin istikrarsızlaşmasını önlemeyi ümit ediyorsa, tam saha baskı uygulamayı sürdürmeli” dedi.

BOP’un  mimarı Holbrooke
Yahudi kökenli Richard Holbrooke Büyük Orta Doğu Projesi’nin mimarlarından... Amerika ziyaretlerinde Başbakan Erdoğan ile biraraya geliyor.  Erdoğan’ın danışmanı Cünyt Zapsu’un aracılık ettiği görüşmeler basına kapalı gerçekleştiriliyor.

CFR; Yahudi kökenli sözde düşünce kuruluşu

CFR, 21 Temmuz 1921’de New York’ta kuruldu. Kuruluşunda yahudi kökenli Walter Lippmann’ın önemli rolü oldu. CFR,  diğer “Gizli Dünya Devleti” organları gibi son derece gizli çalışmaktadır. Ancak yönlendirme amaçlı faaliyetlerini dışa yansıtmakta ve bu yansıtma ile açıktan çalıştığı intibaı vermeye gayret etmektedir. CFR’nin bugün finans, iletişim, akademi, istihbarat, teknoloji alanlarında en etkin konumlarda bulunan 3500 civarında üyesinin olduğu sanılmaktadır. Özellikle Amerika’daki istihbarat örgütleri üzerinde etkilidir. “Gizli Dünya Devleti” nde önemli etkinliği olan yahudi kökenli Rockefeller ailesinin bir ferdi olan David Rockefeller, CFR’nin onursal başkanı olarak kabul edilmektedir. Soros Vakfı vasıtasıyla dünya ülkelerinin geleceği için Gizli Dünya Devleti’ne hizmet edecek yöneticiler yetiştirmeye çalışan yahudi kökenli George Soros ABD’nin CFR üyesi ünlülerinin başında gelir. CFR üyelerinin birçokları aynı zamanda Bilderberg ve/veya SBS üyesidirler. CFR’nin Türkiye’den de üyeleri mevcuttur.

AB: Diplomasi tercih edilmeli

AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, Türkiye’nin sınır güvenliği konusunda öncelikle diplomasi yolunu tercih etmesi, verilecek tepkisininse “ölçülü ve dengeli” olmasının önemli olduğunu söyledi. Avrupa Parlamentosundaki Türkiye tartışmasından sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rehn, tezkere ve sonrasındaki gelişmeleri, Irak’a yönelik sonuç getirmeye yönelik baskı olarak gördüğünü belirtti ve bu baskıların şimdiden bazı sonuçlar verdiğini kaydetti. Iraklı yetkilerinin ve Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin, terörle mücadele konusunda Türkiye’ye yardımcı olmaları gerektiği belirten Rehn, bu konularla ilgili olarak AB Yüksek Temsilcisi Javier Solana ve kendisinin Türk yetkililerle sürekli görüştüğünü söyledi.

TESEV: Devlet hata yapıyor

“Renkli devirimlerle” anılan ünlü spekülatör George Soros’un desteklediği Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı(TESEV)’in Yönetim Kurulu Başkanı Can Paker, askeri çözümlerin hata olduğunu savunarak, “Ya demokrasi, ya askeri çözüm” dedi. Bugün Türkiye’nin yol ayrımında olduğunu savunan Peker, “Terörle en etkili mücadele, terörün kökeninde yatan toplumsal sorunla hukuk, demokrasi ve insan hakları çerçevesinde siyaset yoluyla yüzleşmektir. Türkiye’de siyasetin hala normalleşememiş ve demokrasinin yerleşmemiş olmasında geçmişte yaşanan acıların payı büyüktür. Oysa, sayın Başbakanımız Erdoğan’ın Ağustos 2005’te Diyarbakır’da yaptığı konuşmasında belirttiği gibi, büyük devletler, hatalarını kabul eden ve sorumluluklarını üstlenen devletlerdir.”

Avrupa’nın CFR’sinden psikolojik operasyon

ABD’de yahudiler tarafından kurulan ABD Dış İlişkiler Konseyi (CFR) ile aynı rolü oynayan Avrupa Dış İlişkiler Konseyi (ECFR)’nin hedefe koydukları ülkeler de aynı: İran, Rusya ve Çin... İki kuruluş da küresel sermayenin çanına ot tıkayan, Amerika ve Avrupa’ya boyun eğmeyerek ittifaka giden bu üç ülke hakkında olumsuz propaganda yapıyor. Son olarak Gallup tarafından, Londra merkezli Avrupa Dış İlişkiler Konseyi (ECFR) ile ortak gerçekleştirilen “Halkın Sesi 2007 Araştırması” adlı kamuoyu yoklamasının sonuçları yayımlandı. 52 ülkeden seçilen toplam 57 bin kişiyle yapılan anket sonuçlarına göre İran, Rusya ve Çin, “olumsuz imaja sahip” ülkeler. Yüzde 39’luk bir kesim İran’ın güç yitirmesini isterken, yaklaşık 3’te 1’lik bir kesim de “Rusya ve Çin’in güç yitirmesinden dünya kazanır” görüşünde.

yeniçağ



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


LAURA BUSH, TÜRBAN TAKTI

ÇÖPTEN 1 MİLYON DOLAR ÇIKTI

YER ÇEKİMİNE MEYDAN OKUDU BASTONLA HAVA'DA KALDI
»  TÜRKLERE BARBAR DİYEN GAZETEYE TEPKİ
»  DAĞISTAN'DA KIZ KAÇIRMA MEVSİMİ AÇILDI
»  TÜRKİYE'Yİ YAKARIZ
»  FRANSA'DA TARTIŞMALI GÖÇMEN YASASI
»  BUTTO'YA TEHDİT YAĞIYOR
»  ERDOĞAN: "TEZKEREYİ HER AN KULLANABİLİRİZ"
»  GARDİYANLARDAN İLGİNÇ İSTEK
»  AHMEDİNEJAD, ERMENİSTAN GEZİSİNİ YARIDA KESTİ
»  BARZANİ,BU PEŞMERGELERLEMİ KARŞI KOYACAK
»  SUBAY KIZININ ERDOĞAN'A CAN ALICI SORUSU
»  AZERBAYCAN'IN 150 YIL YETECEK DOĞALGAZ'I VAR
»  IRAK'A TÜRKİYE GİRERSE İRAN'DA GİRER KORKUSU
»  LADİN,IRAK'LI DİRENİŞÇİLERE ÇAĞRI YAPTI
»  ABD'DE BÜYÜK YANGIN
»  BARZANİ SINIR'DA GÖZETLEME KULELERİ KURUYOR
»  PAPA: "HERKES HRİSTİYAN OLSUN"
»  KÜBA'DA YEREL SEÇİMLERDE HALK SANDIK BAŞINA GİTTİ
»  ABD İRAN'A AFGANİSTAN'DAN MI SALDIRACAK
»  BARZANİ ADAMLARININ PARALARINI VEREMEYECEK DURUMDA
»  İKLİMLERİN DAHADA HIZLI DEĞİŞEĞİ AÇIKLANDI
»  PKK BİRASI ROJ BİRAYA İZİN VERİLMEDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.