Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2556
EURO
37,4964
IMKB
8.964,000
ALTIN
2.913,330
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BUSH'A ŞİİR YAZAN KUVEYTLİ, ONA "ÇÖL KURDU" DİYE HİTAP ETTİ
BUSH A ŞİİR YAZAN KUVEYTLİ, ONA  ÇÖL KURDU  DİYE HİTAP ETTİ
 
Bir Kuveytli, gazeteye mektupla Bush için yazdığı bir şiiri gönderdi. Şıirinde Başkan Bush'u "Çöl Kurdu" ifadesiyle öven Kuveytli, Bush için ayrıca "Saddam'ı ilmesi için uzak diyarlara kahramanlarını gönderen adam" olarak niteledi.
 
14.1.2008 - 00:22

ABD Başkanı Bush, Ortadoğu turu çerçevesinde İsrail ve Filistin'in ardından bölgedeki güçlü müttefiklerinden ve babasının işgalden kurtulması için savaş verdiği Kuveyt'e geldi. Başkan Bush'u havaalanında Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El Ahmed Sabah, Meclis başkanı Cassim El Harafi,Genelkurmay Başkanı Şeyh Mişal El Ahmed El Sabah, Başbakan Şeyh Nasır El Muhammed El Sabah ve diğer bakanlar tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından liderler akşam yemeğine geçti.  George Bush, iki gün sürecek Kuveyt'teki temaslarında ve daha sonra diğer Arap ülkelerine yapacağı ziyaretlerde Ortadoğu barış planı için destek arayacak. Bush'un, çıktığı Ortadoğu turunda ziyaret ettiği ilk Körfez ülkesi olan Kuveyt'te ayrıca ıran'ın bölgede artan etkisine karşı ittifaklarını güçlendirmesi bekleniyor. Bush, Arap ülkelerinden Filistin Devlet başkanı Mahmud Abbas'a destek vermelerini isteyecek.Bush, buradaki temasları çerçevesinde ayrıca Irak konusunda da görüşmelerde bulunacak, gelişmeler konusunda bilgi alacak. Bush, başkent Kuveyt yakınlarındaki Amerikan üssünü ziyaret edecek. Burada Amerika'nın Irak'taki en üst düzey komutanı olan David Patraeus ve ABD'nin Irak Büyükelçisi Ryan Crocker ile bir araya gelecek.Bush, Kuveyt'in ardından turuna Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Mısır'la devam edecek.

BABASININ YOLLARINA PARFİM DÖKEN KUVEYTLİLER, OĞUL BUSH İÇİN AYNI İLGİYİ GÖSTERMEDİ

Bush, Kuveyt'e gelişinde ülkede Körfez Savaşı "Kahramanı" olarak görülen babasının 15 yıl önce geldiğinde karşılaştığı şaşaalı bir karşılama töreniyle karşılanmadı. Bush'un gelişi için herhangi bir kutlama organize edilmedi. Babasının gelişinde olduğu gibi binlerce Kuveytli onu beklemedi.Her ne kadar Kuveytliler, kendilerini 7 aylık Irak işgalinden kurtarmış olduğundan dolayı Washington'a "minnettar" olsalar da, ülkede Bush'un özellikle Ortadoğu politikaları pek destek görmüyor.  Uzmanlar, baba Bush'un Kuveyt'e geldiği 15 sene öncesinde Irak işgalinin izlerinin o zaman için hala taze olduğuna vurgu yapıyorlar. Baba Bush Kuveyt'e geldiğinde Saray'a gidene kadarki yolu ona sevgi gösteren Kuveytlilerle doluydu. Hatta Kuveytli bir işadamı, Bush'un Saraya gidene kadar geçeceği güzergâha parfüm . Yine baba Bush'a aralarında bir yarış devesinin de olduğu birçok hediye verilmiş, Kuveyt Üniversitesi tarafından da Onur Nişanı'na layık görülmüştü. Kuveytliler, baba Bush'a tıpkı bir rock yıldızı gibi davranmış, Bush'un elini sıkmak ve pnunla fotoğraf çektirmek için birbirlerini ezmişlerdi. Ancak Kuveyt'teki bu hava son yıllarda değişti. Her ne kadar Kuveyt, 2003'te Irak'a müdahale eden koalisyonun içinde yer alsa da ve Saddam'ın asılmasını sevinçle karşılayan tek Arap ülkesi olsa da halk, Irak'ta devam eden ayrılıkçı şiddetin kendi ülkelerini de etkilemesinden korkuyor. Diğer Körfez ülkeleri gibi Amerika ve ıran arasındaki gerginlikten Kuveyt de etkileniyor. Bush'un ülkeye gelişinden günler öncesinde halk, gazetelerin düzenlediği kampanyalarla Bush için hoş geldin mektupları yazdı. Ancak bu mektuplarda hoş geldin diyenlerin yanı sıra ABD'nin elinde tutuklu bulunan dört Kuveytlinin serbest bırakılmasını isteyenler de vardı.

BUSH'A ŞİİR YAZAN KUVEYTLİ, ONA "ÇÖL KURDU" DİYE HİTAP ETTİ

 Bir Kuveytli, gazeteye mektupla Bush için yazdığı bir şiiri gönderdi. Şıirinde Başkan Bush'u "Çöl Kurdu" ifadesiyle öven Kuveytli, Bush için ayrıca "Saddam'ı ilmesi için uzak diyarlara kahramanlarını gönderen adam" olarak niteledi. Ancak şiirinde Bush'un adalet terazinin pek dengede olmadığını belirtti ve ibrenin Filistinlilerden değil İsrail'den yana olduğunu ifade etti.Uzmanlar, baba Bush ile oğul Bush'un karşılanmasının arasındaki farkın ABD ve Kuveyt ilişkilerinde bir geri çekilme olduğunu anlamına gelmediğini düşünüyor. Ancak Bush'un, Arap müttefiklerinin sözlerini daha çok dinlemesi gerektiğine ihtiyaç olduğuna dikkat çekiliyor. Yine de Kuveyt, diğer Arap ülkelerine nazaran ABD'ye karşı çok ılımlı bir tavır takınıyor. Örneğin Mısır'da daha Bush gelmeden önce Bush karşıtı protestolar, gazetelerde Bush karşıtı yorumlar yer almaya başladı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HİLLARY'NİN ARKASINDA ABD'NİN DERİN DEVLETİ Mİ VAR?

ALMAN FÜZE SİSTEMİ TÜRKİYE'DE DENENECEK

DOLAR MİLYARDERİ ABRAMOVİÇ FENA YAKALANDI
»  İNGİLİZ YÜKSEK MAHKEMESİ BU EVLİLİĞİ İPTAL ETTİ..!
»  İSHAL BAŞBAKANLIĞI BIRAKTIRDI
»  MERKEL;"SUÇ İŞLEYENLER ALMANYA'DAN GİDER"
»  KALPAZANLARIN 50 EURO TAKINTISI?
»  PORTAKAL YEDİKÇE SARARAN ÇİNLİ ÇOCUK
»  ÖLMÜŞ ADAMI MAAŞINI ALABİLMEK İÇİN BANKAYA GÖTÜRDÜLER
»  SÜBYANCI KADIN ÖĞRENTMENE İSYAN
»  TÜRKİYE PKK İLE MASAYA OTURACAK
»  ELEKTRİK,DOĞALGAZ,SU BEDAVA BENZİNDE BEDAVA OLACAK
»  BUSH'UN HEDEFİNDE İRAN VAR
»  MEKKE'Yİ SEL ALDI
»  350 KİLOLUK MEKSİKALIYI, HASTANEYE İTFAİYE KALDIRDI
»  DÜNYA'NIN EN YÜKSEK BİNASI ŞİMDİ DUBAİ'DE
»  ABD EBU GUREYB SKANDALINDAKİ TEK SUBAYI AKLADI
»  İŞTE TERÖR'ÜN İNSANLIK DIŞI GERÇEĞİ
»  ABD DENİZ FİLOSUNA TELSİZLE TEHDİT KİMDEN MEÇHUL!
»  ABD,"SİYASİ DİYALOĞ"U BÖYLE DÜZELTTİ.
»  ESKİMOLAR İSYANLARDA
»  50 ERKEKLE BİRLİKTE OLDUM 40'ININ İSMİNİ HATIRLIYORUM
»  ELİNİ TESTEREYLE KESİP FIRINDA PİŞİRDİ
»  ALMANYA'DA TÜRK TOPLUMU AYAKTA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.